Beste anti blafband | 10x vergelijken

beste anti blafband voor je hond
In dit artikel:

Blaffende honden bijten niet, zo gaat het spreekwoordelijk gezegde. Maar een blaffende hond kan wel als vervelend worden ervaren, zowel door jezelf als door de buren. Als je thuis bent, kun je jouw trouwe viervoeter corrigeren op overmatig blafgedrag, maar als je niet thuis bent heb je er geen controle over. Anti blafbanden staan vaak bekend als een martelwerktuig voor honden, maar door de technologische ontwikkelingen bestaan er tegenwoordig ook vele andere soorten banden die een hond bijvoorbeeld door middel van geluiden of een spray corrigeren. Hier komt geen schok aan te pas. Nu je de keuze hebt uit een breed aanbod blafbanden kunnen wij ons voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom proberen wij deze keuze een stukje makkelijker te maken met onze aanbevelingen van de beste anti blafbanden van dit moment. 

De beste anti-blafband

Beste keuze

Een anti blafband met afstandsbediening en zonder schok. Geschikt voor zowel grote als kleine honden.

Bestel direct
bol.com (€44,99)

Dit is de beste anti blafband voor jouw hond. Door middel van scherpe tonen (ultrasone geluid) en scherpte trillingen (vibratie) leert jouw hond pijnloos het blaffen af. Doordat deze blafband zowel een vibreert en ultrasone geluiden afgeeft, is deze blafband het beste uit de test gekomen. Dankzij het nieuwe design heeft Vulpes Pets de beste van blafband van het moment op de markt gebracht.

De blafband waarborgt de hoogste kwaliteit die jouw hond geen pijn of stress bezorgd. Ook kan je de blafband middels de bijgeleverde afstandsbediening, tot maar liefst 600 meter afstand, bedienen. Daarnaast kent de blafband meerdere vibratieniveaus, is het waterproof en heeft het dus een bijgeleverde afstandsbediening. Tot slot wordt er een gratis E-book bijgeleverd.

De beste prijs/kwaliteit

Een anti blafband die waterdicht en met een afstandsbediening tot 800 meter bereikt heeft.

Met de anti blafband van Saveball leer je jouw hond binnen no-time het blaffen af. Deze anti blafband heeft vele goede eigenschappen. Zo is de band op maat te knippen en heeft een lange batterijduur. Deze blafband kan tot 15 dagen mee gaan. Ook is deze waterdicht en geschikt voor zowel grote als kleine honden. Deze band kan zowel piepjes als vibraties geven en is bestuurbaar met een afstandsbediening die tot 800 meter bereik heeft. De afstandsbediening werkt op batterijen en kan tot 30 dagen mee gaan. Omdat de band wat scherper is geprijsd dan de beste keuze, heeft deze blafband het beste prijs-kwaliteit label verdient.

De beste prijs

De goedkoopste anti blafband voor honden. Gemakkelijk te gebruiken dankzij een e-book en afstandsbediening

De anti blafband van Ease Goods is een 100% diervriendelijke band die jouw hond het blaffen zal afleren. Dit gebeurt middels vibratie. De Ease Goods blafband is geschikt voor honden van 5 tot 55 KG en is daarom ook makkelijk te verstellen. De batterij gaat tot 10 dagen mee en kan met een oplaadkabel gemakkelijk worden opgeladen. Daarnaast is deze blafband ook 100% waterdicht en je hebt keuze uit twee standen. Tot slot ontvang je een gratis E-book t.w.v. €19.95,-.

De beste anti blafband met vibratie

Anti blafband die middels vibratie jouw hond afleert om te blaffen. Met meegeleverde afstandsbediening

Bestel direct
bol.com (€29,99)

Op zoek naar een manier om je hond diervriendelijk af te helpen van ongewenst geblaf? Dan is de anti blafband van SelectedPets jouw oplossing. De SelectedPets blafband voor honden helpt met het effectief afkomen van ongewenst blaffen met behulp van vibratie. Deze anti blafband wordt geleverd met een afstandsbediening, maar beschikt ook over een automatische blafdetectie. Wat deze blafband pas echt uniek maakt is dat er 100 verschillende vibratiestanden mogelijk zijn. Ook deze blafband is waterdicht, geschikt voor kleine en grote honden en oplaadbaar.

De beste anti blafband met ultrasone geluid

Deze blafband leert middels ultrasone geluid het blaffen af. Tot 1000 meter bereik met de afstandsbediening

Dit is een anti blafband die zowel geluid als trillingen maakt. Het is daarom een perfecte halsband om het blaffen af te leren of om voor andere trainingsdoeleinden te gebruiken. Het is een waterdichte blafband waarmee gezwommen kan worden. Ook is de band van een afstand bestuurbaar middels een afstandsbediening.

Met een automatische blafherkenning kan je met een gerust hart je hond alleen laten en hoef je niet meer bang te zijn dat hij/zij gaat blaffen wanneer jij weg bent. Net als alle andere blafbanden is deze makkelijk verstelbaar en geschikt voor zowel kleine als grote honden.

Wat is een anti blafband?

Een anti blafband is een middel om honden overmatig blafgedrag af te leren. Je kunt een blafband om dezelfde manier om doen bij je hond als een gewone honden halsband. Het is een manier om de hond op te voeden en te leren dat hij of zij niet voor alles en iedereen moet blaffen. Zo hebben jij en je buurtbewoners nauwelijks tot geen last meer van het geblaf van jouw viervoeter.

Hoe werkt een anti blafband?

Door middel van een geluid, een trilling, een spray of een kleine schok die aan de hond wordt gegeven vanuit de blafband wordt de hond gestraft wanneer hij of zij continu blaft. Dit geluid of deze trilling, spray of schok wordt door de hond als onprettig ervaren. Na een aantal keer zal de hond de connectie begrijpen tussen de ‘straf’ en het blaffen, waardoor het dier minder zal gaan blaffen omdat hij of zij weet dat er een straf volgt. De meeste banden zijn tegenwoordig ontwikkeld op diervriendelijke basis, dus de banden die een kleine elektrische schok geven als correctie zie je bijna nergens meer. 

De voordelen van blafbanden

Er zijn zowel voor- als nadelen te noemen voor anti blafbanden voor honden. Het is een effectieve manier om ongewenst gedrag van de hond af te leren. Zo kun je de band naast ongewenst blaffen ook voor andere diverse doeleinden gebruiken, waaronder hard en vaak trekken aan de riem, poep eten of opspringen afleren. De band kan ook gebruikt worden om diverse commando’s aan te leren. Bij het gebruiken van diervriendelijke blafbanden is het een handig middel om jouw dier op te kunnen voeden. 

De nadelen van blafbanden

Uiteraard is het fysiek straffen van je viervoeter het laatste wat je wilt. Het is dan ook beter om de oorzaak van het gedrag te achterhalen zodat het probleem bij de kern opgelost kan worden. Een cursus volgen kan nieuwe inzichten geven in het afleren van ongewenst gedrag, zonder de hond daarvoor te hoeven straffen met behulp van een geluid, een trilling, een spray of een schokje. Als je kiest voor een blafband raden wij het aan om een diervriendelijke band te kopen, welke corrigeren door middel van een geluid, een spray of een trilling. 


Bekijk de top 10 Bol.com


Soorten banden

Er zijn allerlei soorten anti blafbanden te vinden. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, merken en uiteenlopende functionaliteiten. Het grootste verschil tussen de banden zit vaak in het type correctie waarmee de hond wordt geleerd om te stoppen met blaffen. Wij lichten de vier types hieronder uit:

Blafbanden met geluid

Deze anti blafband werkt met behulp van een ultrasoon geluid om het gedrag van jouw hond te veranderen. Dit ultrasone geluid is vaak een hoge piep die jouw hond als onprettig ervaart wat hem of haar laat stoppen met blaffen. Het is een krachtige en effectieve manier om gedragsproblemen af te leren en de blafband is eenvoudig mee te nemen. Deze anti blafbanden zijn geschikt voor honden ouder dan 6 maanden.

Blafbanden met trilling

Deze anti blafband zorgt met kleine vibraties ervoor dat jouw hond stopt met blaffen. Iedere keer als jouw hond blaft, voelt hij of zij aan de onderkant van de nek een trilling en associeert dat met het blaffen. Op die manier leert jouw vriend(in) het overmatige blafgedrag af. Dit is de meest veilige manier van corrigeren.

Blafbanden met spray

Dit type blafband helpt het gedrag van jouw viervoeter aan te passen met behulp van een spray. Als jouw hond blaft geeft de band een spraytje met een eigen gekozen geur, waardoor de hond bewust wordt van het ongewenste gedrag. Deze type anti blafbanden worden voornamelijk gebruikt bij puppy’s of honden die alleen thuis zijn.

Blafbanden met elektrische schok

Bij dit type anti blafband wordt de hond gecorrigeerd door middel van een klein elektrisch schokje die door de band wordt afgegeven. Deze banden zijn geschikt voor veranderen van het gedrag van grote en sterke honden. Echter, raden wij het aanschaffen en gebruiken van dit type blafband af. De stress die de hond kan ervaren door de elektrische schokjes kan gevaarlijk zijn voor de mentale gezondheid van de hond. 

Onze top 10 anti blafbanden

Dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een anti blafband

Om de beste blafband voor jouw hond te vinden kun je op een aantal punten letten. De belangrijkste punten hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Type correctie

Er zijn diverse soorten anti blafbanden op de markt waaruit je kunt kiezen. Sommige banden corrigeren de hond door middel van een hoog of voor de hond onprettig geluid, andere banden corrigeren de hond door middel van een kleine trilling, een spray of een elektrische schok. De meeste banden zijn diervriendelijk. Wij raden de banden met een elektrische schok als correctie vooral bij kleine honden af. Het type correctie is een belangrijke functie bij het kiezen van de beste anti blafband voor jouw hond.

  • Oplader of batterijen

Ook is het belangrijk om te bepalen of je een oplaadbare band wilt kopen of een band die werkt op batterijen. Dit kun je vaak teruglezen in de productbeschrijving. De oplaadbare banden zijn vaak op te laden middels een USB laadkabel. 

  • Merk

Er zijn blafbanden van diverse merken op de markt. Ieder merk heeft zowel voor- als nadelen. Wij raden aan om de ervaringen van anderen met een onbekend merk te lezen om een beeld te krijgen van de voor- en nadelen. 

  • Reviews

Bij veel producten is het handig om de reviews lezen. Zo ook bij anti blafband hond. Deze reviews kunnen jou veel vertellen over het product. Ze kunnen je veel informatie geven over het gebruik, de prijs/kwaliteitverhouding en de voor- en nadelen van het product. Het is wel belangrijk om te kijken of de review eerlijk en/of gegrond is, voordat je uitgaat van deze ervaring. Blafbanden met veel slechte reviews en lage scores wil je dan ook het liefst vermijden. Zo weet je zeker dat je enkel de beste producten voor jouw geliefde viervoeter aanschaft!

  • Prijs/kwaliteitverhouding

Naast de eerder genoemde punten is het verstandig om te kijken naar de prijs/kwaliteitverhouding. Vaak vertellen de reviews meer over de verhouding van de kwaliteit ten opzichte van de prijs. De prijs van een blafband begint rond de €20 en kan oplopen tot ongeveer €75.

FAQ

Lees hier de veelgestelde vragen over een anti blafband:

Wat is de beste anti blafband?

Wij hebben op basis van onze beoordelingscriteria een selectie gemaakt van de beste blafbanden hond van dit moment. Door naar deze criteria te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste blafbanden kunnen laten zien. Lees bij onze beschrijving welke functionaliteiten en voordelen de banden hebben. Bepaal welke functionaliteiten jij belangrijk vindt voor jouw kleine vriend(in). Op basis hiervan kies jij de beste anti blafband voor jouw hond. 

Is een anti blafband gevaarlijk voor honden?

Anti blafbanden zijn meestal halsbanden die getest en ontwikkeld zijn door deskundigen en zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Houd er wel rekening mee dat de blafband niet te strak om de nek van het dier zit. Wij raden blafbanden die de hond corrigeren door middel van een kleine elektrische schok af. Dit soort banden kunnen wel gevaarlijk zijn voor honden. 

Welke maat blafband is juist voor mijn hond?

De meeste anti blafbanden zijn verstelbaar en zijn dus in één maat verkrijgbaar. Vaak staat er bij vermeld voor welk gewicht honden de band geschikt is. Hieraan kun je bepalen of jouw hond de band zou passen. Om zeker te weten dat de band niet te strak om de nek van jouw viervoeter zit, is het verstandig om tijdens het verstellen van de band twee vingers tussen de nek en de band te houden.

Hoe gebruik ik een anti blafband?

Vaak wordt de blafband bij de hond omgedaan als de hond alleen thuis blijft. Ook ‘s nachts heb je geen controle over het blafgedrag, dus zou je de band kunnen gebruiken als jouw viervoeter in de nachtelijke uren veel blaft. Je bevestigt de band op eenzelfde manier om de nek van de hond als een gewone hondenhalsband. De meeste banden hebben een kliksluiting. 

Zijn blafbanden waterdicht?

De meeste anti blafbanden voor honden zijn weerbestendig en waterdicht. Zo kun je gerust door een flinke plensbui lopen en jouw viervoeter zelfs met de blafband laten zwemmen.

Hoe kan ik de anti blafband opladen?

Sommige blafbanden werken op batterijen. Vaak wordt er een reserve batterij meegeleverd bij dit soort banden. De meeste banden zijn oplaadbaar. Deze anti blafbanden zijn op te laden door middel van een USB laadkabel. Deze wordt vaak ook meegeleverd. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!