Beste GPS tracker kat | 10x vergelijken

GPS tracker voor een kat
In dit artikel:

Als katteneigenaar is je grootste nachtmerrie dat jouw geliefde huisdier zoek raakt en jij hem of haar niet meer kunt traceren. Een GPS tracker voor de kat is een perfect middel om ervoor te zorgen dat jouw kat niet spoorloos kan verdwijnen tijdens één van zijn of haar avonturen op straat. Tegenwoordig zijn er enorm veel soorten en merken trackers op de markt waaruit je kunt kiezen. Maar welke tracker is het beste voor jouw kat? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste GPS trackers voor katten van dit moment. Lees hier alles over – onder andere – de werking, de voordelen en de kosten van een GPS tracker voor katten.

De beste keuze

De beste keuze
De beste GPS tracker voor jouw kat! Weet altijd waar je kat is met deze GPS tracker die eenvoudig om de halsband van jouw kat kan.

Weet altijd waar je kat is met de GPS tracker van Tractive. Deze tracker toont middels de app alle activiteiten van jouw kat. De tracker is eenvoudig te bevestigen middels de gebruiksvriendelijke halsband bevestiging. Het maandelijkse abonnement vanaf slecht €5,- per maand laat je alle activiteiten zien, maar biedt nog veel meer voordelen. Zo is er ook een live-modus die elke 2 á 3 seconden een locatie stuurt, kan je een virtuele omheining instellen en wordt de locatiegeschiedenis bijgehouden. Tot slot is de tracker 100% waterdicht, licht en heeft tot 7 dagen batterijduur. 

De beste keuze met abonnement

De beste GPS tracker met abonnement. Volg eenvoudig de activiteiten van je kat middels de app. Vanaf € 3,75 per maand volg jij alle activiteiten.
Bestel direct
bol.com (€49,90)

Met weenect volg je alle activiteiten van je kat live door middel van de app. De GPS tracker maakt het mogelijk om jouw huisdier overal te volgen. Naast dat de Weenect Cats tracker een live locatie kan delen is het ook de enige tracket voor je kat met een trainingsmodus. Zo kan de tracker bellen en trillen om gebeurtenissen aan te leren. Bijvoorbeeld als je kat kan eten. Vervolgens kan je jouw aan zijn etenstijd herinneren middels een eenvoudige klik in de app. Daarnaast heb je een dekking van 99% in heel Europa. Je kunt dus ook je kat op vakantie in de gaten houdden. Tot slot is deze tracker uitgerust met GEOFENCE. Je krijgt een melding wanneer je kat een veilig zone verlaat en bijvoorbeeld richting een drukke weg loopt.

De beste/prijs kwaliteit

Met de SAMA Direct GPS tracker verliest u uw geliefde huisdier nooit meer uit het oog. De GPS tracker is speciaal ontwikkeld met de nieuwste technieken en werkt zonder abonnement.
Bestel direct
bol.com (€49,95)

Door middel van een gebruiksvriendelijke app kan je overal de activiteiten van jouw kat volgens. De app is eenvoudig te downloaden. De SAMA Direct tracker heeft lange batterijduur van circa 30 dagen en is in 2 uur weer op te laden. Naast een lange batterijduur heeft de GPS tracker ook vele luxe opties zoals Safe Zones en krijgt u een melding als de kat het huis verlaat. Maar het grootste voordeel is wel dat je niet te maken hebt met dure abonnementskosten. Installeer een goedkope 2G simkaart in de GPS tracker en hij is volledig inzetbaar.

De beste keuze zonder abonnement

Met de kat GPS tracker van Spotter volg je alle avonturen van je kleine vriend via je smartphone. Dit allemaal zonder maandelijks abonnement.
Bestel direct
bol.com (€99,95)

Spotter is een 100% Nederlands merk die je middels een GPS tracker en een app alle avonturen van je kat laten volgen. De GPS tracker is een lichtgewicht die ook stof- en waterdicht is. Middels prepaid gebruik volg je alle activiteiten van je kat. Na het installeren van de app kies je uit een prepaid tegoed van 3, 6 of 12 maanden. Binnen deze periode maak je onbeperkt gebruik van alle functies.  Naast dat het je de locatie deelt heeft het nog meer handige functies zoals een SOS-knop, heatmap functie, belfunctie, locatiegeschiedenis en het werkt in heel Europa. Daarentegen gaat de accu 3 dagen mee

De beste prijs

De GPS tracker tegen de scherpste prijs. Deze GPS tracker stuurt via een Bluetooth verbinding via andere telefoons de locatie van je huisdier. Hierdoor is er geen simkaart benodigd.

Met de SAVE IT bluetooth gps tracker weet je altijd waar kat zich bevindt. De Save IT tracker is klein en licht van gewicht waardoor die voor ieder dier geschikt is. Via de gratis app kun jij altijd zien waar jouw huisdier zich bevindt, waar ook ter wereld. Dit alles zonder simkaart en abonnement. De app is zowel geschikt voor Apple als Android. Deze tracker heeft geen simkaart. Hierdoor is het niet mogelijk om de locatie 24/7 te tracken. Echter, je zult nooit ver weg zijn. De Save IT tracker zendt een beveiligd bluetooth signaal uit, dat kan worden opgepakt door honderden miljoenen smartphones en tablets overal ter wereld. Deze apparaten sturen vervolgens de locatie van jouw tracker via de cloud door naar de app. Hierdoor gaat de batterij tot 12 uur mee. Tot slot is de tracker spatwater en stofdicht. 

Wat is een GPS tracker?

Een GPS tracker is een gadget die je kunt gebruiken om jouw kat altijd en overal terug te vinden. Zo hoef je je niet ongerust te maken als jouw kat het huis verlaat voor zijn of haar volgende avontuur. Tegenwoordig kun je kiezen uit vele soorten, maten, kleuren en merken. Sommige trackers worden geleverd met halsband, andere niet. Katten GPS trackers zijn niet schadelijk of gevaarlijk voor de kat. Het kan jouw kat juist extra veiligheid bieden. De meeste trackers geven bijvoorbeeld een signaal af als de kat in gevaar is. Zo kun je op tijd hulp bieden als jouw kleine vriend(in) in nood is!

Hoe werkt een GPS tracker kat?

Een katten tracker werkt met een Bluetooth of WiFi verbinding. Bij de meeste trackers kun je een app downloaden op je smartphone die je kunt koppelen aan de tracker van de kat. Zo heb je altijd zicht op de locatie van jouw geliefde huisdier. De tracker kan eenvoudig bevestigd worden aan de halsband van de kat. Sommige trackers worden geleverd met halsband. Hoe de tracker gekoppeld kan worden met de app verschilt per soort en merk. Lees daarvoor de handleiding van de katten tracker en volg de instructies. Bekijk ook de handleiding voor de manier waarop je de tracker aan de halsband kunt bevestigen. 

Onze top 10 GPS trackers voor katten

Voordelen van een katten tracker

Een GPS tracker voor je kat is bijna een onmisbaar product voor een katteneigenaar. Naast het weten van de exacte locatie van de kat heeft een katten tracker namelijk nog veel meer andere voordelen. Zo kun je met sommige trackers de routes volgen via de tracker die jouw kat aflegt en kun je zijn of haar favoriete plekjes en routes ontdekken. Ook tellen sommige trackers stappen en calorieën die de kat maakt en verbrandt tijdens zijn of haar ontdekkingsreizen op straat. Als de kat in nood is, sturen de meeste katten trackers een signaal, waardoor je op tijd te hulp kan schieten als jouw kat in nood is. Verzeker jezelf van meer rust en veiligheid voor je kat en kies één van onze best beoordeelde katten trackers van dit moment.  Bekijk de top 10 Bol.com


Waar dien je op te letten bij het aanschaffen van een GPS tracker kat?

Bij het aanschaffen van een katten tracker zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Zo verzeker je jezelf van de beste tracker voor jouw kat! Wij hebben verschillende punten waar je op dient te letten bij het kopen van een goede GPS tracker voor katten voor je op een rijtje gezet:

  • Locatie updates

De meeste trackers bieden een live locatie van de kat. Aangezien katten erg snel ver van huis kunnen zijn, is iedere 2 tot 10 minuten een locatie update niet voldoende om de kat exact te kunnen tracken. Katten kunnen tot wel 48 kilometer per uur afleggen. Dat betekent dat ze binnen 10 minuten al wel 8 kilometer verplaatst kunnen zijn! Kies daarom voor een GPS tracker kat met live locatie. 

  • Abonnement

Je kunt kiezen voor een tracker met een abonnement of een tracker met een losse simkaart. Bij het gebruik van een losse simkaart gebruik je een prepaid kaart die je zelf oplaadt om gebruik te kunnen maken van het netwerk. Bij de meeste katten trackers zul je een abonnement af moet sluiten. Bij deze trackers heb je altijd toegang tot het netwerk. Beide soorten hebben meerdere voor- en nadelen. De prijzen van abonnementen kunnen behoorlijk verschillen. Het is daarom raadzaam om abonnementen en ervaringen van gebruikers met elkaar te vergelijken voor de beste prijs/kwaliteitverhouding. 

  • Batterijduur

De meeste trackers werken op oplaadbare batterijen en gaan gemiddeld zo’n 2 tot 5 dagen mee tot je ze weer moet opladen. Wij raden aan om de GPS tracker kat elke dag op te laden om te voorkomen dat de kat alsnog spoorloos verdwijnt. Zo kan jouw kleine vriend(in) ook nog even vooruit als je de oplader even kwijt bent!

  • Formaat en gewicht

Je wilt natuurlijk dat jouw kat met de GPS tracker nog steeds vrij kan bewegen en dat hij of zij er geen last van heeft. Let daarom ook op het formaat en het gewicht van de gps tracker. De meeste trackers zijn zo tussen de 30 en 50 gram. Een kleine en lichte tracker heeft uiteraard de voorkeur van jouw geliefde huisdier!

  • Reviews

Bij veel producten is het waardevol om de reviews lezen. Zo ook bij GPS trackers voor katten. Deze reviews kunnen jou veel vertellen over het product. Ervaringen van anderen kunnen je veel informatie geven over het gebruik, de prijs/kwaliteitverhouding en de voor- en nadelen van het product. Het is wel belangrijk om te kijken of de review eerlijk en/of gegrond is, voordat je uitgaat van deze ervaring. Katten trackers met veel slechte reviews en lage scores wil je dan ook het liefst vermijden. Zo weet je zeker dat je enkel de beste producten voor jouw geliefde huisdier aanschaft!

  • Prijs/kwaliteitverhouding

Een dure tracker is niet altijd ook een goede tracker. Naast de eerder genoemde punten is het verstandig om te kijken naar de prijs/kwaliteitverhouding. Vaak vertellen de reviews meer over de verhouding van de kwaliteit GPS ten opzichte van de prijs. Daarom raden we aan om hier naar te kijken voordat je een tracker voor katten aanschaft. 

FAQ

Lees hieronder de veelgestelde vragen over de beste GPS tracker voor je kat:

Wat is de beste GPS voor kat?

Wij hebben op basis van onze beoordelingscriteria een selectie gemaakt van de beste GPS trackers kat van dit moment. Door naar deze criteria te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste katten trackers kunnen laten zien. Lees bij onze beschrijving welke functionaliteiten en voordelen de trackers hebben. Bepaal welke functionaliteiten jij belangrijk vindt voor jouw kat. Op basis hiervan kies jij de beste katten tracker voor jouw kat. 

Is een GPS tracker gevaarlijk voor een kat?

Het is niet gevaarlijk voor een kat om een GPS tracker te dragen. De tracker kan juist bijdragen aan de veiligheid van de kat. Zo sturen sommige GPS trackers een noodsignaal naar het baasje als er iets mis is met de kat. Hierdoor kun je direct hulp bieden aan je kleine vriend(in) zodra hij of zij het nodig heeft.

Waar bevestig ik de GPS tracker kat bij mijn kat?

De meeste katten trackers kunnen eenvoudig bevestigd worden aan de halsband van de kat. Sommige trackers worden met halsband geleverd. 

Kan ik meerdere katten tegelijk tracken?

Er zijn merken die trackers aanbieden die je met meerdere apparaten aan dezelfde app kunt koppelen. Deze trackers zijn vooral interessant voor baasjes met meerdere huisdieren, zoals meerdere katten. Zo kun je alle huisdieren tegelijk opsporen. 

Hoe gebruik ik de GPS tracker kat?

De meeste katten trackers kun je koppelen aan een app die je kunt downloaden op je smartphone. Hoe de tracker en de app gekoppeld worden verschilt per tracker. Lees daarvoor de handleiding van de tracker en volg de instructies.

Werkt een GPS tracker kat op elektriciteit?

De meeste trackers werken op oplaadbare batterijen en gaan gemiddeld zo’n 2 tot 5 dagen mee tot je ze weer moet opladen. Het is raadzaam om de GPS tracker kat elke dag op te laden om zeker te weten dat de kat niet alsnog spoorloos verdwijnt. Zo kan de kat ook nog even vooruit als je de oplader even kwijt bent!

Wat zijn de kosten van een GPS tracker kat?

Je kunt kiezen voor een tracker met een abonnement of een tracker met een losse simkaart. Bij het gebruik van een losse simkaart gebruik je een prepaid kaart die je zelf oplaadt om gebruik te kunnen maken van het netwerk. Bij meeste trackers zul je een abonnement af moet sluiten. Bij deze trackers heb je altijd toegang tot het netwerk. Beide trackers hebben meerdere voor- en nadelen en verschillende kosten. De prijzen van abonnementen kunnen behoorlijk verschillen. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!