De beste hondenkap | 8x getest

De beste hondenkappen van het moment
In dit artikel:

Een hondenkap is niet het leukste product om voor jouw hond te kopen, maar wel noodzakelijk als jouw hond een verwonding heeft of net is geopereerd. Van nature gaan honden likken of krabben aan verwondingen. Wanneer je dit niet voorkomt kan de wond groter worden en zelfs infecteren. Om erger te voorkomen koop je een hondenkap of een hondenkraag. Dit is een kraag om de nek van een hond die voorkomt dat de hond gaat krabben of likken en dat de wond erger wordt. De ‘kegel van schaamte’ die je vaak van een dierenarts krijgt kan erg oncomfortabel zijn. Omdat wij enkel op zoek zijn naar het beste voor jouw dier, hebben wij de beste hondenkappen voor jouw trouwe viervoeter vergeleken. Lees hieronder verder!

De beste keuze

De beste keuze

Deze zachte kraag is de meest comfortabele hondenkap. Doordat deze kraag van een zacht materiaal is gemaakt zit deze stukken comfortabeler dan een harde plastic kap.

Bestel direct
bol.com (€49,75)

Onze beste keuze is op dit moment de beschermkraag van Comfy Cone. Deze kraag is door dierenartsen getest bij de meest angstige en agressieve honden. Honden die absoluut geen beschermkraag willen dragen na een operatie. De kap is gemaakt van een zacht materiaal waardoor het draagcomfort een stuk hoger is dan bij een harde kap. Het is gemaakt van nylon over een schuimlaag. Dit maakt de kap niet alleen comfortabel maar ook stevig, beschermend en gemakkelijk schoon te maken. Is de kap toch vies? Dan kan je de kap omdraaien. Andere belangrijke functionaliteiten zijn dat de kap een reflecterende rand heeft en dus oplicht in het donker, waterbestendig en -afstotend is en gemakkelijk is op te vouwen. 

De beste keuze voor zowel hond als kat

Petpetrol opblaasbare kraag voor een hoog draagcomfort. Deze kraag kan zowel door honden als katten worden gedragen.

Deze opblaasbare kraag is geschikt voor zowel honden als katten. Deze kraag kent een hoge draagcomfort omdat de kraag is gemaakt van een zacht materiaal en opblaasbaar is. De kraag is gemakkelijk in gebruik. Je hoeft enkel de kraag op te blazen, om te doen bij je hond en vast te maken. De kraag is verkrijgbaar in verschillende formaten, maar is ook verstelbaar. Overige handige functionaliteiten zijn dat de beschermkraag wasbaar is, zacht is en dus geen krassen zal veroorzaken.

De beste prijs/kwaliteit

Deze beschermkraag is opblaasbaar en heeft een hoger draamcomfort dan een harde kap. Deze beschermkraag is in meerdere formaten te verkrijgen.

Bestel direct
bol.com (€20,40)

De Trixie blauwe beschermkraag is de kraag van hoge kwaliteit tegen een zachte prijs. Door de ronde vorm blijft jouw hond nergens meer achter hangen. Ook wordt het gezicht en gehoor niet beperkt en kan een hond gemakkelijk drinken, eten en spelen. De kraag is voorzien van een klittenbandsluiting. Tot slot is ook deze kraag verkrijgbaar in verschillende formaten. Van XXS tot S en M. Afhankelijk van de grootte van je hond kan een passend formaat uitzoeken. De kraag is gemaakt van een makkelijk wasbare stof. Is de kraag vies of niet meer in gebruik dan kan je het gerust in de wasmachine stoppen. 

De meest comfortabele keuze

Deze opblaasbare kraag is de meest comfy keuze. Omdat de kraag van een zachte stof is gemaakt en opblaasbaar is, zit deze voor een beschermkraag heerlijk!

Bestel direct
bol.com (€24,14)

De Beeztees opblaasbare hondenkraag is een zachte kraag met een hoog draagcomfort. Deze kraag kan je hond dragen na een operatie of verwondingen en kent vele voordelen ten opzichte van een harde kap. Ten eerste is deze zacht en heeft dus een hoog draagcomfort. Een ander voordeel is dat deze kraag vanwege de zachte stof niet zal krassen. Dus wanneer jouw hond langs een kast of muur loopt zie je er niks van. De hondenkraag is opblaasbaar en gemaakt van een zachte stof. Hierdoor is deze kraag ook wasbaar.

De beste prijs

De harde kap is verkrijgbaar tegen de scherpste prijs. Harde beschermkragen hebben doorgaans een lagere draagcomfort maar deze heeft zachte randen. De Trixie beschermkraag is in verschillende formaten verkrijgbaar.

Bestel direct
bol.com (€11,50)

Dit is een kunststof kraag die voorkomt dat jouw hond gaat likken aan hechtingen of verwondingen. Deze kraag heeft omgezoomde randen voor meer veiligheid en een hoger draagcomfort. Door de zachte randen wordt het comfort verhoogd en geeft het geen krassen wanneer de de hond tegen een muur of een kast loopt. Het is een gemakkelijk verstelbare kraag die middels een klittenband sluiting te verstellen is. Omdat de kap transparant is verliest de hond ook geen zicht. 

De beste hondenkap vergelijken, waar hou ik rekening mee?

Om te bepalen wat de beste hondenkap is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een hondenkap?

Een hondenkap, ook wel een hondenkraag genoemd, is een kegelvormige kap die om de nek van jouw hond gaat. Dit om te voorkomen dat jouw hond aan verwondingen gaat likken of krabben. 

Een honden kap wordt gebruik bij honden die net een operatie hebben gehad. Om te voorkomen dat hechtingen los worden getrokken of dat de wond constant wordt open gelikt wordt er een hondenkop of kraag om gedaan. Het is een product wat een hond tegen zichzelf helpt te beschermen en ervoor zorgt dat de wond niet erger wordt of een erger nog een infectie wordt. Het is een beschermmiddel die je om de nek van een hond doet. 

Maar wat is de juiste kap of kies je toch voor een kraag? Wat is het verschil en waar moet je op letten bij de aanschaf. Wij leggen het in dit artikel allemaal voor je uit! 

Wanneer moet je een hondenkap gebruiken?

De voornaamste reden om een honden kap te kopen is dat jouw hond net is geopereerd en er sprake is van een wond. De redenen hebben wij hieronder nogmaals voor jou toegelicht.

Jouw hond is geopereerd

Na een operatie krijgt een hond een hondenkap. Dit om te voorkomen dat zij/hij aan de wond gaat likken. Het is namelijk erg belangrijk dat een wond snel heelt. Hoe beter en hoe eerder de wond heelt, hoe eerder de kap af mag. Daarnaast voorkom je dat jouw hond hechtingen uit de wond trekt. 

Voorkom infecties

Door het gebruik van een hondenkap voorkom je dus dat jouw hond aan de wond gaat likken. Uiteraard is dit onhygiënisch en kan er een infectie optreden. Je hond zal nog meer last van zijn wond krijgen met alle gevolgen vandien. Ook blijft de wond hierdoor langer open en geneest het minder makkelijk. Het is daarom belangrijk dat infecties worden voorkomen. Een kap helpt hierbij.

Jouw hond heeft last van een geïrriteerde huid 

Het kan ook zo zijn dat jouw hond last heeft van een geïrriteerde huid. Dit kan een tal van redenen hebben zoals een huidziekte, vlooien of door een operatie. Een hondenkap zorgt ervoor dat jouw hond de huid niet verder beschadigd. Ook kunnen eventuele medicijnen zoals een crème of vlooienmiddel beter werken. 


Bekijk de top 10 Bol.com


Een geschikte hondenkap voor iedere hond

Voor elke hond is er een geschikte kap te vinden. Voor groot en voor klein, transparant en in kleur. Er zijn vele mogelijkheden. Vanwege dit grote aanbod zul je zeker een passende kap voor jouw hond vinden. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij lichten het onderstaand verder voor je toe.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Een juiste hondenkap of kraag kan lastig zijn om uit te kiezen. Daarom hebben wij ook dit artikel voor jou geschreven. Wij willen namelijk het beste voor jouw hond. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een honden kap? We lichten dit hieronder toe

De maat van de kap

Uiteraard de maat van de kap. Een grotere hond heeft logischerwijs een kap met een grotere diameter nodig. Maar ook de diepte van een kap is van groot belang. De kap moet diep genoeg zijn zodat een hond zeker niet aan zijn wonden kan likken. De kap moet daarom voorbij zijn neus komen. 

Hondenkappen zijn vaak eenvoudig te verstellen dus het het vinden van de juiste maat is vrij eenvoudig. Het is vooral belangrijk dat je rekening met de diepte houdt. 

Het materiaal

Er zijn twee soorten hondenkappen, namelijk een harde kunststof variant en een zachte variant (vaak gemaakt van stof). Het materiaal bepaalt in zekere zin het draagcomfort. Een zachte kap zit uiteraard een stuk lekker, maar wordt daarentegen weer een stuk gemakkelijker vies. 

Wij raden aan om te kiezen voor het draagcomfort. Echter, een harde kap kan geen kwaad. Een hondenkap is vaak van korte duur en het verschil is klein. 

Reviews 

Uiteraard zijn reviews van belang. Reviews zijn vaak betrouwbare indicatoren van daadwerkelijke baasjes. Hoe bevalt de hondenkap? Werkt het naar behoren of zijn er dingen waarmee je rekening moet houden? Dit is allemaal informatie die je uit reviews kunt halen.

Wij nemen reviews van anderen altijd mee in onze besluitvorming

De prijs

Tot slot de prijs. Je wilt als baasje natuurlijk het beste voor je dier tegen een scherp prijsje. Een hondenkap kost gemiddeld tussen de 10 en 50 euro. Wij nemen de prijs altijd mee in het vinden van de beste hondenkap. Zo kiezen we altijd voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Onze top 8 hondenkappen

Hoe doe je een hondenkap op?

Een hondenkap is niet het fijnste voor een hond. Het kan onwennig zijn, zeker als jouw hond al wat banger van nature is. Maar hoe doe je een hondenkap het beste op? Hieronder hebben wij het in enkele stappen toegelicht.

Stap 1: laat de hond wennen de kap

Een hondenkap kan spannend zijn. Helemaal na een operatie of als jouw hond pijn heeft. Laat daarom een hond eerst aan de kap snuffelen en likken zodat hij/zij op zijn gemak is met de kap. Zo zorg je ervoor dat de hond is gewend aan het vaak harde materiaal.

Stap 2: doe de kap voorzichtig om

Is jouw hond gewend aan de kap, dan is het zaak om de kap voorzichtig om te doen. Ga voor de hond zitten en stel hem/haar op zijn gemak. Doe de kap vervolgens in een rustige maar vloeiende beweging op. De kap moet achter de oren zitten en diep genoeg zijn om over de snuit van de hond komen.

Uiteraard moet de kap niet te strak. Hou daarom twee vingers ruimte tussen de kap en de nek. Zit de hondenkap goed? Beloon dan je hond met wat lekkers. Dit heeft hij/zij wel verdiend! 

Stap 3: zorg dat de kap blijft zitten

Vaak willen honden zo gauw mogelijk van de kap af of krijgen ze hem op een manier af. Om te voorkomen dat een hond weer aan de wond gaat likken, is het belangrijk om regelmatig te controleren of de kap goed zit. Merk je toch dat jouw hond de kap probeert af te doen. Leid de hond dan af door voorzichtig te spelen of iets lekkers te geven! Zo voorkom je een negatieve associatie.

Hoe lang moet een hond een kap dragen?

Dit is volledig afhankelijk van het type wond en hoe snel de wond geneest. Hoe groter de wond, hoe langer de kap doorgaans gedragen moet worden. Maar het kan ook verschillen per hond. Net als bij mensen geneest een wondje bij de een sneller dan bij de andere. Wij raden het daarom aan om net zo lang te wachten totdat de wond is genezen. 

Vaak is dit binnen vijf tot tien dagen. Echter, het advies van jouw dierenarts zal altijd leidend moeten zijn. Ben je aan twijfelen, neem dan contact op. Zij weten immers het beste of de wond al voldoende is genezen of dat de hondenkap nog wat langer op moet. 

Doe je de kap te snel af en jouw hond gaat toch aan de wond likken, dan is de kans aanwezig dat de wond weer gaat ontsteken. Hierdoor ben je alleen maar verder van huis. Wees daarom altijd voorzichtig met het afdoen van de kap.

Is er een alternatief?

Jazeker, die is er! Dit is de zogenaamde opblaasbare kap. Vaak ook wel een hondenkraag genoemd. Niet elke hond loopt warm voor een harde kap. Een opblaasbare kap is in principe hetzelfde als een harde kap maar voelt een stuk zachter aan en heeft daarom een hoger draagcomfort. Een opblaasbare kap heeft precies dezelfde functie maar er zitten een paar voordelen aan verbonden:

  • Zo wordt het zicht niet geblokkeerd
  • Heeft het een hoger draagcomfort
  • Eten en drinken gaat gemakkelijker.

Een nadeel is dat het wat eerder vies wordt. Echter, dit is een wasbare hondenkap!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een hondenkap:

Waarvoor gebruik je een hondenkap?

Een hondenkap gebruik je om te voorkomen dat jouw hond gaat likken of bijten aan een verwonding. Zo wordt er voorkomen dat de wond groter wordt of een infectie krijgt. Door een hondenkap te gebruiken kan de wond beter én sneller helen! Een kap voorkomt dat de hond aan zijn wonden gaat likken. 

Hoe laat ik mijn hond wennen aan de hondenkap?

Het is van belang om jouw hond eerst voorzichtig te laten wennen. Anders werkt het averechts en wil jouw hond niks liever dan dat de hondenkap er af is. Het is belangrijk om te zorgen dat jouw hond rustig is en gaat zitten. Laat vervolgens jouw hond de beschermkraag ontdekken. Zo zorg je ervoor dat de hond is gewend aan het nog vreemde voorwerp. Schuif hierna het voorwerp voorzichtig over de kop van jouw hond. Hou daarbij genoeg ruimte tussen de kap en de huid. Twee vingers ruimte is hierbij genoeg. Zit de hondenkap om? beloon dan jouw hond met wat lekkers!

Mag de hondenkap ook af?

Jazeker! Wees er dan wel bij om te voorkomen dat jouw hond gaat likken of krabben. Een hondenkraag kan erg vervelend zijn. Het is voor de hond daarom fijn dat het af en toe af kan. Let hierbij wel goed op dat je niet gaat krabben of likken.

Kan een hondenkap worden schoongemaakt?

Absoluut! Een hondenkap maak je eenvoudig schoon met doekje. Ook bestaan uit er kappen van stof. Deze zijn uitwasbaar en maak je eenvoudig schoon door ze in de wasmachine te doen. Goede hygiëne is erg belangrijk voor jouw hond.

Wat is het verschil met een hondenkraag?

In principe niks, een kraag of een kap kunnen beide een kegelvormige bescherming zijn. Echter, een hondenkraag kan ook een opblaasbare ‘band’ zijn die om de nek van jouw hond gaat. Deze gaat als het ware niet over het hoofd heen maar om de nek.

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!