De beste hondenkraag | 8x getest

De beste hondenkraag voor jouw hond
In dit artikel:

De ‘kegel van schaamte’, ook wel bekend als een hondenkraag- of kap is een kraag die ervoor zorgt dat jouw hond niet aan wonden gaat likken of de hechtingen eruit trekt. Een hondenkraag zie je vooral wanneer een hond net is geopereerd. Na een operatie heeft een hond vaak een wond die goed moet genezen. Echter, honden gaan vaak aan de wond likken. Wanneer je dit niet voorkomt kan de wond minder goed genezen of zelfs erger infecteren. Een hondenkraag is niet het leukste voor jouw hond maar wel broodnodig. Omdat wij enkel het beste voor jouw hond willen, ook met deze minder leuke producten, hebben wij dit artikel geschreven. Benieuwd naar wat de beste hondenkraag is van dit moment? Lees dan verder.

De beste keuze

De beste keuze

Deze zachte kraag is de meest comfortabele hondenkap. Doordat deze kraag van een zacht materiaal is gemaakt zit deze stukken comfortabeler dan een harde plastic kap.

Bestel direct
bol.com (€49,26)

Onze beste keuze is op dit moment de beschermkraag van Comfy Cone. Deze kraag is door dierenartsen getest bij de meest angstige en agressieve honden. Honden die absoluut geen beschermkraag willen dragen na een operatie. De kap is gemaakt van een zacht materiaal waardoor het draagcomfort een stuk hoger is dan bij een harde kap. Het is gemaakt van nylon over een schuimlaag. Dit maakt de kap niet alleen comfortabel maar ook stevig, beschermend en gemakkelijk schoon te maken. Is de kap toch vies? Dan kan je de kap omdraaien. Andere belangrijke functionaliteiten zijn dat de kap een reflecterende rand heeft en dus oplicht in het donker, waterbestendig en -afstotend is en gemakkelijk is op te vouwen. 

De beste keuze voor zowel hond als kat

Petpetrol opblaasbare kraag voor een hoog draagcomfort. Deze kraag kan zowel door honden als katten worden gedragen.

Deze opblaasbare kraag is geschikt voor zowel honden als katten. Deze kraag kent een hoge draagcomfort omdat de kraag is gemaakt van een zacht materiaal en opblaasbaar is. De kraag is gemakkelijk in gebruik. Je hoeft enkel de kraag op te blazen, om te doen bij je hond en vast te maken. De kraag is verkrijgbaar in verschillende formaten, maar is ook verstelbaar. Overige handige functionaliteiten zijn dat de beschermkraag wasbaar is, zacht is en dus geen krassen zal veroorzaken.

De beste prijs/kwaliteit

Deze beschermkraag is opblaasbaar en heeft een hoger draamcomfort dan een harde kap. Deze beschermkraag is in meerdere formaten te verkrijgen.

Bestel direct
bol.com (€23,70)

De Trixie blauwe beschermkraag is de kraag van hoge kwaliteit tegen een zachte prijs. Door de ronde vorm blijft jouw hond nergens meer achter hangen. Ook wordt het gezicht en gehoor niet beperkt en kan een hond gemakkelijk drinken, eten en spelen. De kraag is voorzien van een klittenbandsluiting. Tot slot is ook deze kraag verkrijgbaar in verschillende formaten. Van XXS tot S en M. Afhankelijk van de grootte van je hond kan een passend formaat uitzoeken. De kraag is gemaakt van een makkelijk wasbare stof. Is de kraag vies of niet meer in gebruik dan kan je het gerust in de wasmachine stoppen. 

De meest comfortabele keuze

Deze opblaasbare kraag is de meest comfy keuze. Omdat de kraag van een zachte stof is gemaakt en opblaasbaar is, zit deze voor een beschermkraag heerlijk!

Bestel direct
bol.com (€24,14)

De Beeztees opblaasbare hondenkraag is een zachte kraag met een hoog draagcomfort. Deze kraag kan je hond dragen na een operatie of verwondingen en kent vele voordelen ten opzichte van een harde kap. Ten eerste is deze zacht en heeft dus een hoog draagcomfort. Een ander voordeel is dat deze kraag vanwege de zachte stof niet zal krassen. Dus wanneer jouw hond langs een kast of muur loopt zie je er niks van. De hondenkraag is opblaasbaar en gemaakt van een zachte stof. Hierdoor is deze kraag ook wasbaar.

De beste prijs

De harde kap is verkrijgbaar tegen de scherpste prijs. Harde beschermkragen hebben doorgaans een lagere draagcomfort maar deze heeft zachte randen. De Trixie beschermkraag is in verschillende formaten verkrijgbaar.

Bestel direct
bol.com (€12,95)

Dit is een kunststof kraag die voorkomt dat jouw hond gaat likken aan hechtingen of verwondingen. Deze kraag heeft omgezoomde randen voor meer veiligheid en een hoger draagcomfort. Door de zachte randen wordt het comfort verhoogd en geeft het geen krassen wanneer de de hond tegen een muur of een kast loopt. Het is een gemakkelijk verstelbare kraag die middels een klittenband sluiting te verstellen is. Omdat de kap transparant is verliest de hond ook geen zicht. 

De beste hondenkraag vergelijken, waar hou ik rekening mee?

Om te bepalen wat de beste hondenkraag is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een hondenkraag?

Een hondenkraag, ook wel een hondenkap genoemd is een (opblaasbare) kraag voor je hond. Deze gaat om de nek van je hond om te voorkomen dat jouw hond aan verwonden gaat likken. Een hondenkraag wordt voornamelijk na een operatie ingezet.

Een kraag wordt dus vaak ingezet wanneer een hond is geopereerd. Dit om te voorkomen dat de hond aan de wond gaat likken of dat hij/zij de hechtingen eruit trekt. Wanneer de wond weer open gaat duurt het herstelproces alleen maar langer. Het is daarom voor jou als baasje, maar vooral voor de hond van belang dat de wond zo snel mogelijk geneest. Een hondenkraag helpt hierbij. 

Het is een kraag wat om de nek van een hond gaat. Een hondenkraag kan ook opblaasbaar zijn. Maar wat is de beste kraag en waar moet je op letten? En kies je toch voor een hondenkap? We leggen het in dit artikel allemaal voor je uit.

Wanneer moet je een hondenkraag gebruiken?

De voornaamste reden om een hondenkraag te kopen is dat jouw trouwe viervoeter net is geopereerd. Alle redenen hebben we onderstaand nogmaals voor jou uitgelicht.

Jouw hond heeft een operatie gehad

Dit is de voornaamste reden waarom jouw hond een kraag moet dragen. Een jeukende wond is uiteraard niet fijn voor jouw hond. Maar een wond die niet heelt of erger nog een infectie krijgt, is nog veel erger. Hoe eerder de wond heelt, hoe beter eerder de kraag af mag. Naast het niet kunnen likken, kunnen ook de hechtingen er niet uit worden getrokken.

Jouw hond heeft een geïrriteerde huid

Het kan natuurlijk dat zijn dat jouw hond een geïrriteerde heeft. Dit kan een tal van oorzaken hebben zoals vlooien, een huidziekte, allergie of operatie. Een hondenkraag zorgt ervoor dat jouw hond de huid niet verder beschadigd. Daarnaast kunnen, omdat je hond niet kan likken, de medicijnen beter hun werk doen.

Infecties voorkomen

Met een hondenkraag voorkom je simpelweg infecties. Omdat jouw hond er niet aan kan likken, kan de wond snel genezen en blijft de wond schoon. Zonder kraag gaat jouw hond er aan likken, kunnen er infecties ontstaan en ben je als baasje verder van huis. Een hondenkraag voorkomt dit. 


Bekijk de top 10 Bol.com


Een geschikte beschermkraag voor iedere hond

Voor elke hond is er een geschikte kap te vinden. Voor groot en voor klein, transparant en in kleur. Er zijn vele mogelijkheden. Vanwege dit grote aanbod zul je zeker een passende kap voor jouw hond vinden. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij lichten het onderstaand verder voor je toe.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Een juiste hondenkraag of kap kan lastig zijn om uit te kiezen. Daarom hebben wij ook dit artikel voor jou geschreven. Wij willen namelijk het beste voor jouw hond. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een honden kraag? We lichten dit hieronder toe

De maat van de kap

Uiteraard de maat van de kraag. Een grotere hond heeft logischerwijs een kraag met een grotere diameter nodig. Waarbij een hondenkap een kegel om het hoofd van je hond vormt, zorgt een hondenkraag ervoor dat jouw hond zijn kop niet ver genoeg kan draaien om bij de wond te komen.

Het materiaal

Er zijn twee soorten hondenkappen, namelijk een harde kunststof variant en een zachte variant (vaak gemaakt van stof). Het materiaal bepaalt in zekere zin het draagcomfort. Een zachte kap zit uiteraard een stuk lekker, maar wordt daarentegen weer een stuk gemakkelijker vies. Een hondenkraag is vaak gemaakt van een zacht materiaal zoals een stof.

Wij raden aan om te kiezen voor het draagcomfort. Echter, een harde kap kan geen kwaad. Een hondenkraag is vaak van korte duur en het verschil is klein. 

Reviews 

Uiteraard zijn reviews van belang. Reviews zijn vaak betrouwbare indicatoren van daadwerkelijke baasjes. Hoe bevalt de hondenkraag? Werkt het naar behoren of zijn er dingen waarmee je rekening moet houden? Dit is allemaal informatie die je uit reviews kunt halen.

Wij nemen reviews van anderen altijd mee in onze besluitvorming

De prijs

Tot slot de prijs. Je wilt als baasje natuurlijk het beste voor je dier tegen een scherp prijsje. Een hondenkraag kost gemiddeld tussen de 10 en 50 euro. Wij nemen de prijs altijd mee in het vinden van de beste honden kraag. Zo kiezen we altijd voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Onze top 8 hondenkragen

Hoe doe je een kraag op?

Een kraag is voor jouw hond niet het fijnste. Het kan namelijk erg onwennig zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw hond vertrouwd is hoe je de kap het beste op kunt doen. We leggen het hieronder in 3 stappen uit. 

Stap 1: laat de hond wennen 

Een hondenkraag kan onwennig en spannend zijn. Zeker na een ingrijpende operatie. Laat daarom een hond eerst wennen aan de kap. Dit kan je doen door de hond te laten snuffelen en te laten likken. 

Stap 2: doe de kraag voorzichtig om

Is jouw hond gewend aan de kraag, dan is het zaak om de honden kraag voorzichtig om te doen. Ga voor de hond zitten en stel je trouwe viervoeter op zijn/haar gemak. Doe kraag in een vloeiende beweging om. Zorg ervoor dat de kraag achter de oren komt. Uiteraard moet de kraag niet te strak. Zorg daarom voor twee vingers ruimte tussen de nek en de kap.

Stap 3: zorg dat de kap blijft zitten

Het is uiteraard van belang dat de hondenkraag goed blijft zitten. Honden zitten zelden te wachten op een kraag en willen hem daarom zo snel mogelijk afkrijgen. Om te voorkomen dat de beschermkraag af gaat, is het van belang dat je met regelmaat controleert of de kraag nog goed zit. 

Merk je dat jouw hond de kraag wel heel erg graag af wilt? Leid jouw hond dan met een spelletje of met een beloning. Zo voorkom je een negatieve associatie. 

Hoe lang moet een hond een kap dragen?

Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe snel de wond heelt. Factoren als hoe groot is de wond, zijn er hechtingen die er op een later moment uit moeten en hoe snel geneest het spelen hierbij een rol. Net als bij mensen kan de tijd waarin een wond heelt verschillen. Bij de ene gaat het sneller dan bij de andere. Ons advies is daarom om te wachten totdat de wond volledig is genezen.

Dit is vaak binnen 5 tot 10 dagen. Echter, voor een adequaat advies moet je bij de dierenarts zijn. Twijfel je, neem dan niet de gok om de beschermkraag bij je hond af te doen maar ga eerst naar de dierenarts. Zij weten immers het beste wanneer de wond voldoende is genezen of dat jouw trouwe viervoeter nog een paar dagen moet wachten. 

Doe je de beschermkraag te snel af dan loop je het risico dat jouw hond er toch aan gaat zitten en de wond hierdoor minder snel herstelt. Het proces wordt hierdoor alleen maar langer. Wees daarom altijd voorzichtig met het afdoen van de kap.

Is er een alternatief?

Jazeker, die is er! Er zijn twee soorten kragen. Een kraag die over het hoofd van de hond gaat en een opblaasbare beschermkraag die om de nek van je hond gaat maar niet ver over het hoofd gaat. Het heeft hetzelfde principe, maar heeft een hoger draagcomfort. In dit artikel vind je ook opblaasbare kragen terug. Voordelen van een opblaasbare kraag zijn:

  • Zo wordt het zicht niet geblokkeerd
  • Heeft het een hoger draagcomfort
  • Eten en drinken gaat gemakkelijker.

Een nadeel is dat het wat eerder vies wordt. Echter, dit is een wasbare hondenkap!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een hondenkraag:

Waarvoor gebruik je een hondenkraag?

Een hondenkraag wordt gebruikt om te voorkomen dat jouw hond aan een wond of geïrriteerde huid gaat likken. Met een hondenkraag kan jouw hond niet meer bij de wond en hierdoor kan het sneller helen. 

Hoe laat ik mijn hond wennen aan de hondenkap?

Het is van belang om jouw hond eerst voorzichtig te laten wennen. Anders werkt het averechts en wil jouw hond niks liever dan dat de hondenkap er af is. Het is belangrijk om te zorgen dat jouw hond rustig is en gaat zitten. Laat vervolgens jouw hond de beschermkraag ontdekken. Zo zorg je ervoor dat de hond is gewend aan het nog vreemde voorwerp. Schuif hierna het voorwerp voorzichtig over de kop van jouw hond. Hou daarbij genoeg ruimte tussen de kap en de huid. Twee vingers ruimte is hierbij genoeg. Zit de beschermkraag om? beloon dan jouw hond met wat lekkers!

Mag de hondenkraag ook af?

Jazeker! Maar wees wel bij je hond om te voorkomen dat hij/zij aan de wond gaat likken. 

Kan een hondenkraag worden schoongemaakt?

Een hondenkraag kan prima worden schoongemaakt. Dit doe je eenvoudig met een doekje en een sopje. Is de beschermkraag van stof, dan is deze wasbaar. Een goede hygiëne is erg belangrijk.

Wat is het verschil met een hondenkap?

In principe niks, een kraag of een kap kunnen beide een kegelvormige bescherming zijn. Echter, een hondenkraag kan ook een opblaasbare ‘band’ zijn die om de nek van jouw hond gaat. Deze gaat als het ware niet over het hoofd heen maar om de nek.

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!