Beste hondentoilet van 2022 | 5 x vergelijken

Toilet voor hond
In dit artikel:

Een hondentoilet is een bij uitstek geschikte accessoire om jouw hond zindelijk te maken of als plaats waar jouw hond zijn/haar behoefte kan doen. Heb je het erg druk en lukt het niet om de hond uit te laten, dan is de aanschaf van een hondentoilet een oplossing. Maar een hondentoilet is voornamelijk bedoeld om jouw puppy zindelijk te maken. Daarnaast is het ook geschikt om oude honden of honden die na een operatie hun zindelijkheid niet onder controle krijgen. In dit artikele zetten wij de zes beste hondentoiletten voor jou op een rij. 

De beste keuze

Beste keuze

Dit het beste hondentoilet van dit moment. Het hondentoilet is voorzien van een aangenaam stuk kunstgras en een leegbak. Hierdoor is dit toilet zeer eenvoudig schoon te houden.

Bestel direct
bol.com (€34,00)

Met het hondentoilet van Toivo maak je jouw hond binnen een mum van tijd zindelijk. Dit toilet is als beste uit onze test gekomen. Dit hondentoilet is gemaakt van zwart kunstof en het kunstgras bovenop zorgt ervoor dat geuren verdwijnen. Een ander voordeel is dat het kunstgras voor de hond voelt als gras. Het toilet is gemakkelijk schoon te houden door de opvangbak. Het is daarom een goede vervanger van de papieren honden pads Het strakke design en het lichte gewicht zorgt ervoor dat je dit toilet overal kan plaatsen en verplaatsen. Tot slot zijn ook andere gebruikers lovend over dit hondentoilet

Beste keuze voor kleine honden

Dit is het beste hondentoilet voor een kleine hond of puppy. Dit hondentoilet is wat kleiner maar ook voorzien van een eenvoudige leegbak en stukje kunstgras.

Bestel direct
bol.com (€24,95)

Dit hondentoilet van Grandioss is ideaal voor kleinere honden. Het formaat is namelijk te klein voor grote honden. Met een afmeting van 26 bij 38 cm is het een ideaal formaat voor puppies of kleine honden en het neemt daarom weinig ruimte in beslag. Dit toilet heeft een 3-delig systeem. De synthetische grasmat oogt natuurlijk voor de hond. Onder het kunstgras zit een verwisselbaar rooster die ontlasting eenvoudig afvoert naar de opvangbak. De opvangbak vangt alle uitwerpselen op. De bak kan eenvoudig worden uitgenomen en geleegd. Een ander groot voordeel is dat dit product een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie heeft. 

De beste keuze voor een grote hond

Dit hondentoilet is wat groter en daar geschikt voor grotere honden. Dit toilet is ook voorzien van een grasmat en een leegbak.

Bestel direct
bol.com (€37,95)

Dit grotere hondentoilet is meer geschikt voor grote honden zoals een labrador. Met het formaat 63 bij 50 cm is het een slag groter dan het toilet van Grandioss. Met een optimaal doorleksysteem en een antimicrobiële grasmat voorkom je onaangename geuren. Ook dit toilet bevat een 3-delig systeem. het geoptimaliseerde doorleksysteem zal het hondentoilet snel drogen, droog blijven en urine perfect afvoeren naar de uitschuifbare opvangbak waardoor het uiterst gemakkelijk is om het hondentoilet schoon te maken. Het is een ideaal hondentoilet voor binnen en buiten, die gemakkelijk is schoon te maken en door het gewicht makkelijk is te verplaatsen. 

De beste keuze voor een puppy

Dit kleine toilet is bij uitstek geschikt om puppies te trainen. Voorzien van een leegbak en kunstgras maak je jouw puppy snel en eenvoudig zindelijk.

Met het hondentoilet van Ariko zorg jij ervoor dat er altijd een plek is waar jouw hond zijn/haar behoefte kan doen. Dit kleinere hondentoilet is perfect voor een puppy of een kleine hond. Het kunstgras bootst een grasmat na zodat de pup bij het uitlaten de weg naar het grasveld weet te vinden. Het hondentoilet van Ariko is eenvoudig schoon te maken doordat het een onderbak heeft. De onderbak kan eenvoudig worden afgespoeld. Het hondentoilet is geurvrij, zacht en perfect voor gebruik op reis en thuis. De afmetingen zijn 46 cm x 33 cm x 5,5 cm  

Hondentoilet met de leukste vorm

Dit hondentoilet is in de vorm van hondenbot. Dit maakt het een wat leuker aanzicht in de ruimte waar je het toilet heb staan.

Het hondentoilet van Power Goods  heeft de allerleukste vorm van allemaal. Een hondentoilet in de toepasselijk vorm van een hondenbot. Het is een pad waar de hond zijn behoefte op kan doen. Het kunstgras bootst het grasveld bij het uitlaten na. Hierdoor weet de hond snel zijn weg te vinden bij het uitlaten. De zindelijkheidsmat van Power Goods is speciaal ontwikkelt zodat het plasje van jouw pup geabsorbeerd en opgevangen wordt in een opvangbak onder de mat. Deze bak kun je gemakkelijk legen en schoonmaken. Deze puppy training pad van Power Goods is 100% diervriendelijk en perfect voor jouw hondje!

Het beste hondentoilet vergelijken, waar hou ik rekening mee?

Om te bepalen wat het beste hondentoilet is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een hondentoilet

Een hondentoilet is zoals de naam het ook zegt een toilet voor jouw hond. Met een hondentoilet kan een hond in principe overal zijn behoefte kwijt. Het is namelijk gemakkelijk mee te nemen. Een toilet voor honden is niets anders dan een opvangbak met daarover een kunstgrasmatje om het op te vangen. Zo kan je een toilet gemakkelijk buiten of op het balkon kwijt. Je kunt een toilet voor honden vergelijken met een kattenbak voor katten. Het is een eigen plekje waar jouw trouwe viervoeter zijn behoefte kwijt kan. 

Onze top 10 hondentoiletten van dit moment

Waarom een hondentoilet kopen?

Er zijn een tal van redenen waarom een hondentoilet erg handig is. De voornaamste reden om een toilet te kopen is dat een hond moeite heeft mijn zijn/haar zindelijkheid onder bedwang te houden. Een hondentoilet is iets wat je niet vaak terug ziet in huishoudens. De reden hiervoor is dat de meeste honden hun behoefte tijden het uitlaten doen. Echter, er zijn redenen waarom een toilet voor een hond wel benodigd kan zijn:

 1. Jouw hond is een puppy
 2. Jouw hond is al wat ouder
 3. Jouw hond is net geopereerd
 4. Jouw hond heeft een aandoening
 5. En tot slot jouw hond is vaak alleen.

Hieronder zijn alle vijf redenen nogmaals voor je toegelicht.

Jouw hond is nog een puppy

Net als mensen zijn honden niet zindelijk wanneer ze jong zijn. Dit is gedrag wat aangeleerd moet worden en dit gebeurt vaak in het eerste jaar van een hondenleven. Het is uiteraard vervelend als jouw puppy zijn behoefte binnen doet of op andere plekken waar je het liever niet hebt. Een toilet voor een puppy helpt hierbij. Met een hondentoilet kan je jouw puppy gemakkelijker zindelijk maken, ook binnenshuis. 

Een hondentoilet bevat kunstgras aan de bovenkant en kan daarom vertrouwd voelen voor jouw puppy. Zo kan het jonge beestje zowel binnen als buiten zijn behoefte doen op het gras. Dit zorgt voor gewenning. Na een tijdje kan je uiteraard het hondentoilet binnen weghalen zodat jouw puppy automatisch naar de deur gaat als hij/zij wil worden uitgelaten.

Jouw hond is al wat ouder

Net als mensen kunnen honden wanneer zij ouder worden moeite hebben met het in controle houden van de zindelijkheid. Met een hondentoilet is er altijd een plaats in de buurt waar jouw hond zijn behoefte kwijt kan. Dit zorgt voor een stuk minder ongepaste situaties. 

Jouw hond is net geopereerd.

Als een hond net is geopereerd, is het lichaam nog een beetje in de war. Dit kan bijvoorbeeld door de medicijnen komen. Ook kan het zijn dat jouw hond, bijvoorbeeld na een gewrichtsoperatie, niet meer zulke lange stukken kan lopen of dat die rustig aan moet doen. Uiteraard moet jouw hond wel naar buiten voor zijn/haar behoefte.

Jouw hond heeft een aandoening of ziekte

Het kan uiteraard ook zo zijn dat jouw viervoeter een ziekte of aandoening heeft waarom er geen controle is. Dit is uiteraard heel vervelend, maar een hondentoilet kan in zo een situatie de oplossing zijn. 

Bij een aandoening of ziekte zoals een darmziekte kan het zijn dat een hond wat vaker zijn behoefte moet doen en dat jij als baasje niet altijd de tijd hebt om de hond uit te laten of doordat je simpelweg te laat bent. Een hond kan daarom altijd zijn behoefte kwijt. Ook is het handig dat je een toilet voor honden overal kwijt kan zoals buiten of op het balkon.

Je bent niet vaak thuis

Een andere reden kan zijn dat je niet vaak thuis bent. Uiteraard kan dit verschillende redenen hebben maar met een hondentoilet zorg je ervoor dat een hond altijd zijn behoefte kwijt kan. Jongere honden kunnen gemakkelijker een langere tijd alleen thuis blijven, oudere honden kunnen hierbij meer moeite hebben. Een toilet voor binnen kan hierbij helpen. 


Bekijk de top 10 Bol.com


Voor welke honden is een toilet van belang?

Een hondentoilet is voor iedere hond geschikt. Van groot tot klein, van oud tot jong. Iedere hond kan gebruik maken van een eigen toilet. Echter, een hondentoilet gebruik je met specifieke redenen. Een hondentoilet gebruik je als:

 • De hond nog puppy is
 • De hond wat ouder is en het minder onder controle heeft
 • De hond net geopereerd is en niet mag wandelen of het niet door de medicijnen onder controle heeft.
 • De hond een ziekte of aandoening heeft
 • Of als je vaak weg bent en de hond veel alleen thuis is.

Voor iedere hond is er een geschikt toilet te vinden. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Een hondentoilet uitzoeken kan best wel lastig zijn. Daarom hebben wij dit artikel geschreven om te zorgen dat jij met gemak het beste voor jouw dier vindt. Omdat simpelweg enkel het beste telt. Wij hebben voor jou de belangrijkste indicatoren op een rij gezet.

Grootte van het toilet

Uiteraard dient een grotere hond, een groter toilet te hebben. Let hier daarom goed op. Jij kan je vast voorstellen dat een Duitse Herder meer ruimte nodig heeft dan een Teckel. 

Het is daarom belangrijk om te kijken naar de grootte van jouw hond. Te klein werkt simpelweg niet en een te groot toilet zorgt voor veel schoonmaakwerk.

Type materiaal

Alle hondentoiletten zijn gemaakt van een hard plastic zoals polyester. Dit zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kunt schoonmaken. Echter, hetgeen waar de hond op hurkt is vaak van een zachter materiaal en is vaak kunstgras. De reden dat er kunstgras wordt gebruikt is omdat dit de hond naar echt gras doet herinneren. Dit voelt natuurlijk aan en helpt bij het zindelijk maken. 

De bak die de behoefte opvangt is wel van een hard plastic gemaakt.

Hondentoilet voor buiten en/of binnen

Uiteraard wil je ook weten of een hondentoilet geschikt is voor buiten. Zo kan je als het lekker weer is buiten zitten als je hond zijn/haar zindelijkheid niet onder controle heeft. Een hondentoilet moet uiteraard tegen zon of regen kunnen. De hondentoiletten die wij aanraden, zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit maakt een hondentoilet ook geschikt voor een appartement.

Reviews

Wat zeggen mensen over een specifiek toilet voor honden? Dit is een bij uitstek betrouwbare indicator die informatie over het product geeft. Hoe bevalt de kwaliteit en misschien wel het allerbelangrijkste; wat vinden de honden ervan? Wat vinden andere hondeneigenaren ervan? En werkt het naar behoren? Dit is allemaal informatie die je uit reviews kunt halen.

Aanwezigheid van een opvangbak

Uiteraard moet er een opvangbak aanwezig zijn. Een opvangbak kun je gemakkelijk schoonmaken. Dit is uiteraard erg wenselijk. Sommige toiletten hebben dit namelijk niet. Wij vergelijken enkel hondentoiletten met opvangbak omdat wij het beste voor de hond en het baasje willen. 

Een opvangbak vangt de urine op en kan gemakkelijk los worden gekoppeld om te worden schoongemaakt. Schoonmaken is daarom snel gebeurd. Echter, de bovenkant kan wel extra aandacht vragen. Dit kan je gemakkelijk schoonmaken door bijvoorbeeld een tuinslang te pakken. 

En uiteraard de prijs

Ook is de prijs van belang. Uiteraard wil je het beste voor jouw hond maar wil je ook de beste prijs. Hondentoiletten kosten gemiddeld tussen de €20,- en €100,-. Uiteraard nemen we de prijs mee in onze beslissing.

Hoe maak je een hondentoilet eenvoudig schoon?

Uiteraard is het van belang dat het toilet gemakkelijk schoon kan worden gemaakt. Het is namelijk niet het meest frisse accessoire voor jouw viervoeter. Vooral tijdens warme periodes kan het erg gaan broeien en ruiken. Gelukkig voor een baasje is het reinigen een fluitje van een cent. 

Idealiter wordt een hondentoilet direct na gebruik gereinigd. In ieder geval minimaal één keer per dag. Het reinigen gaat vrij eenvoudig. De opvangbak kan je gemakkelijk loskoppelen van het kunstgras en zodoende eenvoudig schoonmaken. Het schoonmaken doe je eenvoudig met heet water en een sopje.

Waar plaats je het toilet?

Een hondentoilet kan je in principe overal plaatsen. Wij raden het wel aan om deze iets van de kant af te houden. Omdat de meeste hondentoiletten voor zowel binnen als buiten geschikt zijn, kan je een toilet in principe overal plaatsen. 

Uiteraard dient het zijn doel niet voorbij te gaan, dus het moet op een toegankelijke plek staan waar een hond ten alle tijden zijn behoefte kan doen. 

Nadelen en voordelen van een hondentoilet?

Uiteraard zijn er verschillende voor- en nadelen aan een hondentoilet verbonden. Deze lichten wij voor je toe.

Voordelen een toilet voor jouw hond

Uiteraard het gemak. Red je het niet om op tijd thuis te zijn, dan kan je hond altijd zijn/haar behoefte doen op het toilet. Daarnaast is het een uitstekende manier om jouw hond zindelijk te maken. Mede door het kunstgras, weet hij/zij dat gras een plek is waar het mag. Tot slot voorkomt het schoonmaakwerk als het een keer fout gaat. Voor het gemak hebben wij het nogmaals voor je opgesomd:

 • Het voorkomt schoonmaakwerk.
 • Het helpt jouw pup zindelijk te maken.
 • Tot slot het gemak.

Nadelen van een hondentoilet

Uiteraard zitten er ook nadelen aan een hondentoilet verbonden. Uiteraard is het onhygiënisch. Een toilet moet in ieder geval elke dag schoongemaakt worden. Met warme periodes zelfs vaker, want dan kan het broeierig worden. Tot slot is het geen permanente oplossing. Het is iets tijdelijks. Samengevat zijn de nadelen:

 • Het is onhygiënisch.
 • Een hondentoilet moet ook schoongemaakt worden.
 • Het is een tijdelijke oplossing.

Hoe laat je jouw puppy wennen?

Zoals wij al eerder hebben benoemd kan een hondentoilet worden gebruikt om een puppy zindelijk te maken. Maar hoe krijg je jouw puppy zover? 

Ten eerste is het van belang dat wanneer jij merkt dat jouw puppy zijn behoefte gaat doen hem of haar verplaatst naar het toilet. Zo weet de puppy dat het toilet de plek is voor zijn/haar behoefte. Dit blijf je herhalen en ook moet je jouw pup belonen wanneer het hondentoilet wordt gebruikt. Gaat het een keer niet goed, geen dan geen straf. Beloon wanneer het goed gaat. Zo zorg je ervoor dat een puppy het snel leert.

Zie je jouw pup kwispelen of snuffelen en gebeurt dit na het eten, slapen of spelen, dan kan dit een signaal zijn. Loop dan altijd even naar het toilet. Liever te vaak dan te weinig. Zo zorg je ervoor dat kleine viervoeter het snel zindelijk wordt. 

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een hondentoilet:

Wat is een hondentoilet?

Een hondentoilet is een toilet voor jouw hond. Een hondentoilet zorgt ervoor dat jouw hond ook thuis zijn behoefte kwijt kan. Ook kan het goed worden gebruikt bij het zindelijk maken van een pup. Het is bij uitstek geschikt voor dieren die hun zindelijkheid niet zo goed onder controle hebben. 

Waarom een hondentoilet?

Er zijn een tal van redenen waarom je een toilet voor je viervoeter aanschaft. Zo kan je hond nog een pup zijn, heeft jouw hond een ziekte of aandoening, heeft hij/zij een operatie gehad of ben je als baasje vaak van huis.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Er zijn een tal van indicatoren waar je op kan letten bij de aanschaf. Zo kan je letten op de grootte, materiaal, is het toilet geschikt voor binnen en/of buiten, aanwezigheid van een opvangbak, reviews en uiteraard de prijs.  

Hoe maak je een toilet voor honden schoon?

Een hondentoilet reinig je eenvoudig met warm water en een sopje. Je dient voor de hygiëne minimaal een keer per dag het toilet schoon te maken. 

Werkt een hondentoilet voor urine en poep?

De meeste toiletten zijn geschikt voor beide. Uiteraard zit er wel verschil in de kwaliteit en gemak. Urine is geen enkel probleem, maar sommige hondentoiletten kunnen beter tegen poep dan andere. Het gaat daarbij voornamelijk om het schoonmaken.

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!