De beste katten kap | 5x getest

beste kap voor je kat
In dit artikel:

Niet het leukste om te kopen maar wel vaak nodig na een operatie; de katten kap. Een katten kap zorgt ervoor dat jouw kat niet aan de wond kan likken. Dit om te voorkomen dat wond gaat ontsteken met alle gevolgen van dien. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een katten kap. Wij hebben het voor je uitgezocht. Omdat wij enkel op zoek zijn naar het beste voor jouw dier, hebben wij de beste katten kappen voor jouw kat vergeleken. Lees hieronder verder!

De beste katten kap

De beste keuze

Deze opblaasbare kattenkap heeft middels de zachte stof een hoog draagcomfort.

Deze donutvormige beschermkraag voor je kat is de beste kap die uit de test is gekomen. Deze kraag voorkomt dat jouw kat aan wonden of huidirritaties gaat likken. Dit versnelt de wondgenezing. De beschermkraag heeft vanwege de zachte stof en de zachte voering een hoog draagcomfort. Omdat de voering uitneembaar is, is de pluche doek gemakkelijk te wassen. Deze beschermkraag voor een kat is verkrijgbaar in verschillende formaten en is eenvoudig verstelbaar. Tot slot zou je deze ook voor je hond kunnen gebruiken. Let hierbij wel op het formaat.  

De beste keuze voor kat of hond

Petpetrol opblaasbare kraag voor een hoog draagcomfort. Deze kraag kan zowel door honden als katten worden gedragen.

Deze opblaasbare kraag is geschikt voor zowel honden als katten. Deze kraag kent een hoge draagcomfort omdat de het van een zacht materiaal is gemaakt en opblaasbaar is. De kraag is gemakkelijk in gebruik. Je hoeft enkel het op te blazen, om te doen bij je kat en vast te maken. De kraag is verkrijgbaar in verschillende formaten, maar is ook verstelbaar. Overige handige functionaliteiten zijn dat de het  wasbaar is, zacht is en dus geen krassen zal veroorzaken.

De beste prijs

Deze 'kap' beschermt jouw kat tegen het bijten en likken van wonden. De randen zijn afgewerkt met een zachte stof.

Bestel direct
bol.com (€12,49)

Deze beschermkraag is verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. Weliswaar heeft deze beschermkap een lagere draagcomfort. Dit komt omdat het een hard plastic kap is die voorkomt dat jouw kat gaat likken aan een wond of huidirritatie. Deze kraag heeft zachte randen voor meer veiligheid en een hoger draagcomfort. Door de zachte randen wordt het comfort verhoogd en geeft het geen krassen wanneer jouw kat tegen een muur of een kast loopt. Het is een gemakkelijk verstelbare kraag die middels een klittenband sluiting te verstellen is. Omdat de kap transparant is verliest de kat ook geen zicht. 

De beste zachte katten kap

Deze katten kap is extra zacht. De gehele kap is gemaakt van een zachte stof en heeft daarom een hoog draagcomfort.

Bestel direct
bol.com (€44,67)

ZenPet Zen Collar is een comfortabele beschermkraag voor uw hond of kat. De zachte stof zorgt voor een hoog draagcomfort. Doordat kap is gemaakt van een zachte stof voelt de beschermkraag zacht aan en is deze eenvoudig schoon te maken. De kraag kan namelijk gemakkelijk worden gewassen in een wasmachine. 

De beste prijs/kwaliteit

Deze beschermkraag voor zowel katten als honden is gemaakt van een hard plastic. De randen zijn zacht, dit verhoogt het draagcomfort en voorkomt beschadigingen door het stoten.

Bestel direct
bol.com (€16,99)

Deze kattenkap heeft de beste prijs kwaliteit. Ondanks dat het een kap is heeft deze een hoger draagcomfort dan de meeste kattenkappen. De randen zijn afgewerkt met een zacht materiaal waardoor deze zacht aanvoelt en geen krassen veroorzaakt bij het stoten. De kap is transparant en hierdoor kan jouw kat de omgeving goed zien. Het is een gemakkelijk verstelbare kraag die middels een klittenband sluiting te verstellen is. 

De beste katten kap vergelijken, waar houden wij rekening mee?

Om te bepalen wat de beste katten kap is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een katten kap?

Een katten kap, ook wel een kattenkraag genoemd. is kegelvormige kap of een kraag die om de nek van een kat gaat. Het doel van de kraag is dat jouw kat niet bij zijn/haar verwondingen kan. 

Honden en katten gaan namelijk aan een wond likken of trekken de hechtingen er uit. Dit wil je uiteraard voorkomen want als jouw kat gaat likken aan de wond, dan heelt deze minder snel en kan deze zelfs ontsteken. 

Een kattenkap is niet het leukste product om voor jouw kat te kopen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Maar wat is een juiste kap en waar moet je op letten bij de aanschaf van een katten kap. Naast kappen en kragen voor katten zijn er ook hondenkappen en hondenkragen.

Wanneer gebruik je een katten kap?

Er zijn een tal van redenen waarom je een katten kap zou kunnen gebruiken. De verschillende redenen hebben wij hieronder voor je toegelicht.

Jouw hond is geopereerd

De meest voorkomende reden waarom jouw kat een kap moet dragen is omdat hij/zij is geopereerd. Uiteraard is dit erg vervelend maar een katten kap voorkomt dat de wond erger wordt. Vaak wordt een wond gehecht en katten kunnen deze hechtingen eruit trekken of aan de wond likken. Een katten kap voorkomt dit.

Voorkom infecties

Katten zijn hygiënische dieren. Ze zorgen goed voor zichzelf en likken zich schoon. Uiteraard wil je als baasje ook dat de wond schoon blijft. Middels een kattenkraag of kap kan jouw poes of kater niet bij de wond en blijft de wond schoon. Zo voorkom je ontstekingen en infecties. Gaat de wond ontsteken, dan zal jouw kat nog meer last van de wond krijgen.

Een geïrriteerde huid

Het kan natuurlijk zijn dat jouw kat last heeft van geïrriteerde huid. Dit kan een tal van redenen hebben zoals vlooien, teken of een huidziekte. Een katten kap zorgt ervoor dat jouw kat de huid niet verder beschadigd en dat de medicijnen hun werk beter kunnen doen omdat een kat van de wond afblijft. 


Bekijk de top 10 Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van kattenkap?

Klein, groot, breed of smal, voor iedere kat is er een geschikte kap of kraag. Wij van Beste Voor Je Dier begrijpen dat het lastig kan zijn om een goede kap of kraag te vinden. Er zullen vast een tal van vragen naar boven komen. Waar moet ik op letten bij de aankoop? Kies ik voor een kap of voor een kraag? Wij lichten het allemaal hieronder voor je toe.

De maat 

Uiteraard is de maat van groot belang. Je wilt immers niet dat een kap te strak of te los zit waardoor die gemakkelijk af kan. Een grotere kat heeft uiteraard een grotere kap nodig dan een kitten of een kleine kat. 

Vaak is een katten kap eenvoudig te verstellen. Kies je voor een kegelvormige kraag? Dan is het vooral van belang dat je op de diepte let. De kap moet over de snuit van de kat komen.

Het materiaal

Je wilt als katteneigenaar uiteraard het hoogste draagcomfort. Het is daarom belangrijk om te weten dat er een katten kap en een kattenkraag is. Het verschil tussen beide leggen we verder in dit artikel uit.

Een kap is vaak gemaakt van hard plastic en een kraag is vaak gemaakt van een zachter materiaal zoals stof. Vanwege het zachte materiaal heeft een kattenkraag een hoger draagcomfort. Echter, het dragen van een kap of kraag is vaak van korte duur. 

Reviews 

Uiteraard zijn reviews van belang. Reviews zijn vaak betrouwbare indicatoren van daadwerkelijke katteneigenaren. Hoe bevalt de katten kap? En zijn er dingen waarmee je rekening moet houden? Dit is allemaal informatie die je uit reviews kunt halen.

Wij nemen reviews van anderen altijd mee in onze besluitvorming

De prijs

Uiteraard is de prijs van groot belang. Je wilt het beste voor je dier, maar wel tegen een scherpe prijs. Een kattenkap kost gemiddeld tussen de 10 en 50 euro. Wij nemen de prijs altijd mee in het vinden van de beste katten kap. Zo kiezen we altijd voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Onze top 5 kattenkappen

Hoe doe je een katten kap op?

Een kattenkap is niet het leukste om te kopen, maar is wel nodig na een operatie. Het kan voor een kat onwennig overkomen, zeker na een operatie. Hoe doe je de kap of kraag goed op? Wij hebben het in drie eenvoudige stappen toegelicht.

Stap 1: laat de kat wennen

Een katten kap is een onwennig product. Het is daarom belangrijk dat je eerst een kat laat wennen. Laat de kat aan de kap likken en snuffelen. Hiermee zorg je ervoor dat het geen vreemd voorwerp is. 

Stap 2: doe de kraag in een vloeiende omgeving om

Is je kat gewend? Stel je kat gerust met iets lekkers en doe de kap vervolgens in een vloeiende omgeving om. Zorg er daarbij voor dat er genoeg ruimte zit tussen de kap of kraag en de nek. Twee vingers aan ruimte is genoeg.

Stap 3: beloon je kat en zorg dat de kap blijft zitten

Zit de kap om? Beloon dan je kat met iets lekkers. Daarnaast is het van belang dat je ervoor zorgt dat de kap goed blijft zitten en dat jouw poes of kater de kap niet af doet. Controleer daarom met enige regelmaat of de kap nog goed zit. Merk je dat de kat de kap af wilt doen, leidt hem/haar dan af. 

Hoe lang moet een een katten kap worden gedragen?

Dit is afhankelijk van de reden waarom de kap in eerste instantie gedragen moest worden. Is een kat geopereerd, dan is het afhankelijk van de grootte en de ernst van de wond. Moet een kat een kap dragen vanwege een geïrriteerde huid of iets anders? Dan is het afhankelijk van de duur van de kuur. Wij raden het altijd aan om naar de dierenarts te luisteren. 

Vaak kan een katten kap tussen de vijf en tien dagen af. Echter, het advies van dierenarts is hierin leidend. Je wilt immers voorkomen dat je de kap te vroeg af doet. Gaat een kat weer aan de wond likken dan is de kans aanwezig dat de wond gaat ontsteken. 

Is er een alternatief?

Zeker! Zoals eerder is aangehaald is een kattenkraag een alternatief. Waarbij een kap een kegelvormige bescherming over het hoofd is, is een kraag een band om de nek. Een kraag is vaak gemaakt van een zachter materiaal en heeft daarom een hoger draagcomfort. Een kraag heeft de volgende voordelen:

  • Het zicht wordt niet geblokkeerd omdat de kraag niet over het hoofd gaat.
  • Hoger draagcomfort
  • Eten en drinken gaat gemakkelijker.

Een nadeel is dat een kraag wat makkelijker vies wordt. Echter, de meeste zijn wasbaar.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een katten kap:

Waarvoor gebruik je een katten kap?

Een kattenkap gebruik je om te voorkomen dat jouw poes of kater aan wond gaat likken. Zo voorkom je dat de wond gaat ontsteken. Doordat een kat niet aan de wond kan komen, heelt deze sneller en mooier.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een katten kap?

Laat jouw kat eerst aan de kap likken en snuffelen. Zodoende raakt de kat bekend met het toch vreemde voorwerp. Doe vervolgens de kraag in een soepele beweging om. Zit de beschermkraag goed? Beloon dan jouw kat met iets lekkers!

Mag de kattenkraag ook af?

Jazeker! Maar wees er wel bij. Je wilt uiteraard voorkomen dat jouw kat aan de wond gaat likken.

Kan een kattenkraag worden schoongemaakt?

Een kattenkraag kan prima worden schoongemaakt. Een kraag is vaak wasbaar en kan je dus in de wasmachine doen. Een kap kan je gemakkelijk schoonmaken met een sopje en een doekje. Goede hygiëne is van belang voor een kat! Maak daarom met enige regelmaat jouw kap schoon.

Wat is het verschil met een katten kraag?

In principe niks, een kraag of een kap kunnen beide een kegelvormige bescherming zijn. Echter, een kattenkraag kan ook een opblaasbare ‘band’ zijn die om de nek van jouw hond gaat. Deze gaat als het ware niet over het hoofd heen maar om de nek. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!