Beste kattenhuis binnen | 10x getest

beste kattenhuis voor binnen
In dit artikel:

Met een kattenhuis voor binnen creëer je eenvoudig en snel een eigen plekje voor je kat. Een plekje waar je kat zich gauw thuis voelt en kan uitrusten. Maar wat moet jij je voorstellen bij een eigen huis voor je kat en waar moet je op letten bij de aankoop? Wij hebben het voor je uitgezocht! Wij van Beste Voor Je Dier zijn op zoek gegaan naar het beste kattenhuis voor binnen. We hebben de beste binnenhuizen voor je kat vergeleken en uitgezocht. Lees hieronder verder! 

De beste keuze

De beste keuze
Het ideale dierenhok voor jouw lieve kat om te rusten en te ontspannen. Dit waterdichte huisje zal jouw hond of kat voorzien van heerlijk comfort, vrede en gemak.
Bestel direct
bol.com (€69,95)

Het beste kattenhuis van dit moment is volgens ons het zachte kattenhuis van Rexproduct. Dit huis heeft alles voor jouw kat; een groot comfort, vrede en gemak. Het gemakkelijke design zorgt ervoor dat je het huisje eenvoudig kan meenemen. Het kattenhuis kan je namelijk opvouwen. Ideaal toch? Daarnaast is dit kattenhuis voor binnen te verkrijgen in verschillende kleuren en maten en is deze ontworpen uit duurzame materialen die bestand zijn tegen schade. Andere voordelen zijn dat het huis gesloten is, in verschillende formaten verkrijgbaar is, makkelijk is schoon te maken, voor het schoonmaken uit elkaar is te halen en waterdicht is. De afmetingen zijn 53 x 52 x 46 centimeter.

Het mooiste kattenhuis

Kies vandaag nog voor de maximale vreugde van jouw kat en optimaal laat hem/haar genieten op een stijlvolle manier! Dit doe je met het Château Animaux kattenhuis voor binnen.

Een waar château waar je kat tot rust kan komen! Dat is dit kattenhuis voor binnen. Dit stijlvolle huis heeft een prachtig design en is erg zacht. Niet alleen wij, maar ook katten die dit huis hebben zijn zeer tevreden. Maar ook de baasjes zijn erg te spreken. Dit is ook niet gek, want het huis is makkelijk opzetbaar, het schoonmaken is een fluitje van een cent en het huisje is waterproof en heeft onderaan een anti-sliplaag waardoor het huisje niet wegglijdt. De afmetingen zijn 50 x 40 x 46 centimeter. 

Kattenkast voor zowel binnen als buiten

Deze ware lodge voor jouw kat is als beste uit de test gekomen. De lodge heeft twee verdiepingen, een slaapgedeelte en een terras. Het huis is gemaakt van hout, wat het rustiek laat ogen.

Dit kattenhuis van Kerbl heeft twee verdiepingen en biedt een ruime en comfortabele plek voor je kat. Jouw kat kan slapen of zich verstoppen in het slaapgedeelte en kan zich ontspannen en de omgeving in de gaten houden vanaf de bovenverdieping. Je huisdier is altijd beschermd tegen het weer dankzij het bitumen dak. Dit kattenhuis voor buiten is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met een montagehandleiding. Dit houten kattenhuis is gemaakt van Chinees vurenhout wat een rustieke charme geeft.

De beste prijs/kwaliteit

Dit kwalitatieve huis voor binnen is gemaakt van een zachte stof die zich vormt naar het lichaam van je kat. Het is een heerlijke plek waar je kat kan uitrusten en slapen.
Bestel direct
bol.com (€26,99)

Deze schattige kattenmand ziet eruit als een teddybeer en hij is zo zacht dat hij ook zo voelt! Het is een echt huisje waar je jouw kat zich thuis gaat voelen. Het huis heeft de vorm van een iglo en heeft maar één in- en uitgang. Alle kanten zijn net als bij de andere huizen dicht. Hierdoor gaat jouw kat zich gegarandeerd thuis voelen. Het kussen en de zijkanten zijn lekker zacht en zal zich vormen naar het lichaam van de kat. Het is gemaakt van stof en de afmetingen zijn 38 x 38 x 40 centimeter.

De beste prijs

Een scherp geprijsde kattentent voor jouw huistijger. Dit leuke kattenhuis voor binnen is tegen een scherpe prijs verkrijgbaar en eenvoudig mee te nemen.
Bestel direct
bol.com (€25,95)

Een kattenhuis of toch een kattentent? Dit scherp geprijsde huisje voor je huistijger heeft alles waar je kat van houdt! Een plek waar hij/zij kan uitrusten, beschutting, privacy en een zachte stof. Dit kattenhuisje is gemaakt van katoen en kan je eenvoudig meenemen. Omdat het huisje als het ware als tent moet worden opgebouwd kan je hem ook eenvoudig uitelkaar halen en gemakkelijk meenemen naar vrienden en familie of op vakantie. De afmetingen zijn 40 x 40 x 41 centimeter.

Het beste kattenhuis binnen vergelijken, waar houden wij rekening mee?

Om te bepalen wat het beste kattenhuis voor binnen is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een kattenhuis?

Een kattenhuis, poezenhuis of kattenhok is zoals de naam het al zegt een huisje een kat. Het is een eigen plekje voor je kat om uit te rusten te slapen of schoon te likken. Kattenhuizen voor binnen zijn er in alle denkbare formaten, kleuren, materialen en vormen. Van hangende huizen tot tipi’s en huisjes. 

Een kattenhuis is simpelweg een eigen plekje voor je kat in de vorm van een huis. Het is plek waar een kat zich thuis voelt, kan slapen, uitrusten en schoonmaken. Dit artikel gaat over kattenhuizen voor binnen! 

Wat zijn voordelen van een kattenhuis binnen?

Een kattenhuis voor binnen kent meerdere voordelen. Wij hebben zelf ook een eigen plekje nodig, waarom dan geen eigen plekje voor je kat? Wij hebben de voordelen van een kattenhuis voor binnen voor je opgesomd:

  • Een eigen plek waar je kat kan uitrusten, slapen en zichzelf kan schoonmaken.
  • Een kattenhuis verplaats je gemakkelijk. 
  • Naast kattenhokken voor binnen zijn er ook kattenhuizen voor buiten. Zo kan je eenvoudig een rustplekje voor buiten en binnen creëeren.
  • Een kattenhuisje kan zowel binnen als buiten staan. Er zijn verschillende soorten kattenhuizen waarvan enkele alleen voor binnen of buiten geschikt zijn. Het huis kan je ook op warme dagen makkelijk buiten neerzetten.
  • Tot slot, je maakt je kat een gelukkig dier met een eigen huisje! 

Onze top 10 kattenhuizen voor binnen

Met een kattenhuis zorg je voor een gelukkige kat

Wij van Beste Voor Je Dier willen enkel het beste voor je dier. Met een eigen plekje binnen maak je van je kat de aller gelukkigste kat. Katten houden van een eigen knusse plekje waar ze kunnen uitrusten. Vaak zijn dit plekjes als een kartonnen doos, bankleuning of vensterbank. 

Met een kattenhuis voor binnen heeft jouw kat zijn eigen stukje territorium waar hij/zij kan uitrusten. Zet je het kattenhuis binnen op een strategische plek neer, dan heeft jouw kat ook overzicht. Dit vinden katten erg fijn.

Katers en poezen vinden een eigen plek helemaal geweldig. Een eigen stukje waar niemand ze stort en ongestoord zichzelf kunnen wassen of uitrusten. Uit ons gebruikersonderzoek blijkt dat niet alleen baasjes lyrisch zijn over een eigen huis voor hun huisdier, ook de katten zelf vinden binnenhuizen erg fijn! Wacht daarom niet langer en schaf een huis voor je kat aan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf kattenhuis voor binnen.

Er zijn een tal van dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een kattenhuis voor binnen. Het huisje moet voor jou als baasje aan een aantal eisen voldoen, maar minstens zo belangrijk zijn de eisen van je kat. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een huisje:

De prijs

Uiteraard is de prijs van belang. Je wilt immers het beste kattenhuis binnen hebben staan voor een scherpe prijs. De prijs van een poezenhuis varieert van €20,- tot €120,-. 

De grootte

Uiteraard moet je rekening houden met de grootte van je kat bij het uitzoeken van een kattenhuis voor binnen, maar ook met de mogelijkheden binnen je interieur. Katten hebben niet veel ruimte nodig. Een kattenhuis moet groot genoeg zijn om te liggen, draaien, slapen en keren. Maar let op, een te groot kattenhuis binnen neerzetten is ook niet wijs. Katten houden van knusse plekjes wat vertrouwd voelt.

Reviews van anderen

Uiteraard zijn reviews van anderen van groot belang. Meningen van echte katteneigenaren geven natuurlijk veel informatie. Bevalt het huis en voldoet de kwaliteit? Is het huis gemakkelijk schoon te maken? Dit is allemaal waardevolle informatie die je kunt gebruiken bij de aankoop van een kattenhuis voor binnen. Reviews van anderen nemen wij mee in onze besluitvorming. 

Een kattenhuis voor binnen of buiten?

Het is belangrijk om te weten of een kattenhuis binnen of buiten geplaatst kan worden. Niet alle kattenhuizen die geschikt zijn om binnen te plaatsen zijn geschikt voor de weersomstandigheden. Wil je weten welke kattenhuizen wel geschikt zijn voor buiten? Lees dan ons artikel beste kattenhuizen voor buiten! Kattenhuizen voor buiten zijn wel vaak wat duurder omdat deze wat robuuster zijn. 

Genoeg ondersteuning voor je kat

Een kattenhuis moet altijd fijn zijn voor je kater of poes. Ook bij het in- of uitklimmen. Let er daarom op dat het kattenhuis voor binnen genoeg ondersteuning biedt zodat de gewrichten niet worden overbelast.  


Bekijk de top 10 Bol.com


Verschillende soorten kattenhuizen voor binnen

Er zijn vele verschillende kattenhuizen die je binnen kunt neerzetten. Zo kan je kiezen om een kattentipi neer te zetten, een simpel kartonnen huis of een houten huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is het ook mogelijk om je kattenhuis met het binneninterieur te matchen. 

Waarom moet je een binnenhuisje voor je kat kopen?

Er zijn een tal van redenen waarom je een kattenhuis voor binnen voor je kat moet kopen. Maar het is niet zomaar een accessoire, een kattenhuis zal een onderdeel worden van je interieur. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze . 

Een reden om een kattenhuis voor binnen te kopen is omdat je kat nog geen eigen plekje heeft waar hij/zij kan slapen, uitrusten, zichzelf schoon kan maken of zitten en liggen. Een kat moet zich kunnen ontspannen, een eigen huisje helpt hierbij. Dit komt ook ten goede van het humeur en de leefkwaliteit van de kat

Een andere reden kan zijn dat jij als baasje vaak van huis bent. Met een eigen kattenhuis binnen heeft jouw kat altijd een plekje waar hij/zij kan wachten totdat je thuis komt.

Ook kan het zijn dat zijn dat je kat wat onrustig is. Een eigen plekje in de vorm van een kattenhuis helpt hierbij. Wij snappen dat je nu ook een kattenhuis voor binnen wilt aanschaffen. Bekijk daarom ons best geteste kattenhuis voor binnen.

Hoe maak je een kattenhuis voor binnen schoon?

Een kattenhuis is vrij eenvoudig schoon te maken. Het helpt uiteraard ook dat katten hygiënische dieren zijn en hun eigen huis niet gauw vies zullen maken. Toch ontkomt het niet aan het schoonmaken. 

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er vele verschillende materialen zijn waarvan kattenhuizen voor binnen van zijn gemaakt. Zo zijn er stoffen, houten, kartonnen en hard plastieken kattenhuizen voor binnen.

Wij raden het altijd aan om een kattenhuis eerst te stofzuigen. Zo weet je dat alle kattenharen weg zijn. Daarna kan je het afnemen met warm water en een sopje. Ben je klaar haal dan altijd nog een nat doekje over het oppervlakte heen om eventuele schoonmaak resten te verwijderen. 

Een stoffen variant zoals een kattentipi kan vaak in de wasmachine. Lees hiervoor de wasvoorschriften van het product. 

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een kattenhuis voor binnen:

Hoe kan ik mijn kat laten wennen aan een kattenhuis?

Je kan je kat laten wennen door een snoepje neer te leggen. Een kattenhuis voor binnen kan voor je kat onwennig zijn. Met wat lekkernijen gaat een kat zich snel thuis voelen en verdwijnen de negatieve associaties. Een andere manier is om vertrouwde spulletjes in het huisje neer te leggen. Hierbij kan denken aan speeltjes of een kussentje. Zo gaat een kat zich snel thuis voelen! 

Waar moet ik een kattenhuis neerzetten?

Een kattenhuis is bedoeld als een plek waar je kat kan uitrusten en slapen. Het is daarom belangrijk om het kattenhuis binnen op rustige plek neer te zetten. Zet het huis daarom niet in de loop of bij deuren. Ook houden katten van overzicht. Zet hem op een verhoging en jouw kat is de koning(in) des huizes!

Hoe groot moet een kattenhuis zijn?

Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van je. Een kattenhuis voor binnen moet groot genoeg zij om comfortabel te voelen. Dit houdt niet in dat groter beter is. Een kat houdt van knusse plekjes. Een groot kattenhuis zal daarom onwennig zijn. Een kattenhuis binnen moet groot genoeg zijn slapen, liggen, zitten en te draaien. Over het algemeen zijn kattenhuizen van ongeveer 80 centimeter bij 450 centimeter en een hoogte van 45 centimeter van een voldoende grootte.

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!