Beste kattenhuis voor buiten | 10x getest

Beste kattenhuis voor buiten
In dit artikel:

Een eigen huisje in de voor- en achtertuin voor je kat? Het is mogelijk met een eigen kattenhuis voor in de tuin. Er zijn oneindig veel kattenhuizen te vinden, maar niet allemaal zijn ze geschikt voor buiten. Wij van Beste Voor Je Dier hebben in dit artikel de beste kattenhuizen voor buiten voor je uitgezocht. Ben je benieuwd welke kattenhuizen wij voor voor jou hebben uitgezocht  Lees dan verder! 

De beste keuze

De beste keuze
Deze ware lodge voor jouw kat is als beste uit de test gekomen. De lodge heeft twee verdiepingen, een slaapgedeelte en een terras. Het huis is gemaakt van hout, wat het rustiek laat ogen.

Dit kattenhuis van Kerbl heeft twee verdiepingen en biedt een ruime en comfortabele plek voor je kat. Jouw kat kan slapen of zich verstoppen in het slaapgedeelte en kan zich ontspannen en de omgeving in de gaten houden vanaf de bovenverdieping. Je huisdier is altijd beschermd tegen het weer dankzij het bitumen dak. Dit kattenhuis voor buiten is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met een montagehandleiding. Dit houten kattenhuis is gemaakt van Chinees vurenhout wat een rustieke charme geeft.

Het mooiste kattenhuis voor buiten

Dit prachtige roze kattenhuis is gemaakt van het hout en heeft ook twee verdiepingen. Een afgesloten ruimte om te slapen en een met een trappetje begaanbaar terras. Dit terras is ook voorzien van een hekje.
Bestel direct
bol.com (€59,99)

Dit prachtige roze kattenhuis is gemaakt van Dennenhout en heeft twee etages. Het is een ideale speel- en slaapplaats voor je huistijger. Op het balkon kan jouw kat de omgeving in de gaten houden en in het slaapgedeelte kan je kat lekker uitrusten. Middels de trap is het balkon eenvoudig te bereiken en dankzij het uitneembare dak is het kattenmeubel snel en makkelijk schoon te maken. Het kattenhuis kan binnenshuis maar ook beschut op het balkon of terras neergezet worden.

Kattenkast voor buiten

Dit prachtige houden kattenhuis is scherp geprijsd en prachtig afgewerkt. Het huis heeft een terras die middels een trap is te bereiken. Ook heeft het een ligruimte waar je kat helemaal tot rust kan komen.

Deze houten kast is gemaakt van hoogwaardig spaanplaat. Dit zorgt voor een solide structuur. Daarnaast kan de bovenkant tot 50 KG worden belast. Het huis is praktisch ingericht, gemakkelijk schoon te maken en met de bijgeleverde handleiding eenvoudig te monteren. Het is 80 cm lang, 80 cm breed en 54 cm hoog. Omdat het huis van hout is gemaakt is het wat robuuster en wat zwaarder. Het huis weegt 20 kg. 

De beste prijs/kwaliteit

Dit prachtige houden kattenhuis is scherp geprijsd en prachtig afgewerkt. Het huis heeft een terras die middels een trap is te bereiken. Ook heeft het een ligruimte waar je kat helemaal tot rust kan komen.

Dit prachtige houten kattenhuis van Pürstein is gemaakt van hout en heeft twee verdiepingen. Een plek waar je kat kan in alle rust kan uitrusten en een plek waar je kat als koning(in) van de tuin/balkon een overzicht van de omgeving heeft. Het is gemaakt van dennenhout wat het een duurzaam product maakt. De afmetingen zijn 45 cm hoog, 50 cm breed en 50 cm diep. 

De beste prijs

Dit houten kattenhuis voor buiten is scherp geprijsd. Het heeft een enkele ruimte die middels een ingang is te bereiken. Dit kattenhuis voor buiten biedt meer dan genoeg schuilruimte voor jouw kat!

Dit rustieke houten kattenhuis van Rustica is scherp geprijsd en doet wat het moet doen; het biedt een schuilplaats buiten voor je kat. Dit relatief kleine kattenhuis is 57 cm lang, 45 cm breed en 43 cm hoog. Door het compacte formaat kan je het overal kwijt, ook op je balkon. Ook dit kattenhuis voor buiten is van het merk Kerbl wat staat voor hoogstaande kwaliteit. Tot slot is het huis afgesloten met plastic flappen. Nu heeft jouw kat nog meer privacy!    

Het beste kattenhuis voor buiten vergelijken, waar houden wij rekening mee?

Om te bepalen wat het beste kattenhuis voor buiten is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een kattenhuis?

Een kattenhuis, kattenhok of poezenhuis is een eigen plekje voor de poes of kater. Een plek waar een kat kan uitrusten, slapen en zichzelf kan schoonlikken. Een kattenhuis is er in alle maten, vormen, materialen en kleuren. Zo heb je kattenhuizen voor binnen, kattenhuizen voor buiten en zelfs katten tipi’s. 

Een kattenhuis voor buiten is simpelweg een huisje die je in tuin kunt zetten en waar je kat kan relaxen. Een kattenhuis voor buiten is weerbestendig en vaak robuuster dan een kattenhuis voor binnen.


Bekijk de top 10 Bol.com


Voordelen van een kattenhuis voor buiten

Een kattenhuis ansich kent vele voordelen. Het is een plekje van rust voor je kat. Kattenhuizen zijn er voor binnen en buiten. Met dit artikelen richten wij ons tot kattenhokken voor buiten. Maar wat zijn de voordelen van een kattenhok voor buiten. Wij hebben het voor je opgesomd:

  • Een eigen plekje voor je kat in de tuin. Vaak heeft een kat wel een eigen plekje binnen zoals de vensterbank, leuning van de bank of een kattenhuis voor binnen. Met een kattenhuis voor buiten creëer je ook een plekje in de tuin. Zet deze in de winter aan de zonnige kant en zo kan je kat ook in de winter genieten van zijn/haar kattenhok.
  • Naast kattenhokken voor buiten zijn er ook een kattenhuizen voor binnen. Zo kan je eenvoudig een rustplekje voor buiten en binnen creëeren.
  • Een kattenhuis voor buiten is weerbestendig. Zo kan je het kattenhuis ook in de winter buiten laten staan. 
  • Het is uiteraard gemakkelijk te verplaatsen. Is jouw kat vaak binnen dan kan je het kattenhuis ook binnen plaatsen. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van kattenhuis voor buiten.

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een kattenhok voor buiten. Het huisje moet zowel voor jou als baasje als de kat voldoen aan de wensen. Wij hebben het voor je opgesomd.

De prijs

Natuurlijk is de prijs van belang. Je wilt immers het beste huisje voor buiten tegen de scherpste prijs. Een kattenhuis voor buiten is wat duurder dan een huisje voor binnen. De prijs van een hokje voor buiten varieert van €45,- tot €200,-.

De grootte

Bij de aanschaf van een kattenhuis dien je uiteraard rekening te houden met de grootte van de kat. Een grote kat heeft uiteraard meer ruimte nodig dan een kleine kat. Het huis moet groot genoeg zijn om in te draaien, te slapen, liggen en zitten. Echter, te groot is ook niet goed. Katten houden namelijk van knusse plekjes die gauw vertrouwd voelen.

Reviews van anderen

Uiteraard zijn reviews van anderen van groot belang. Deze nemen wij ook altijd mee in onze besluitvorming. Uit ervaringen kan je waardevolle informatie halen. Hoe bevalt het kattenhuis? Is deze daadwerkelijk weerbestendig? En niet geheel onbelangrijk bevat het kattenhuis voor buiten voor de kat? Dit is allemaal informatie die uit de gebruikerservaringen kunt halen. 

Genoeg ondersteuning en bescherming voor je kat

Uiteraard moet het kattenhuis ondersteuning en bescherming bieden. Zeker in de winter als je kat ook naar buiten gaat. Is het kattenhok van zacht materiaal gemaakt, dan kan het zo zijn dat de gewrichten worden overbelast. 

Een kattenhuis voor buiten zorgt voor een gelukkige kat

Van een kattenhuis voor buiten wordt je kat gelukkig. Wij van het Beste Voor Je Dier willen enkel het beste voor je dier. Katten houden van eigen knusse plekjes waar ze lekker liggen, slapen, uitrusten en slapen. 

Katten hebben vaak een eigen knusse plekje waar ze kunnen uitrusten. Vaak is dit iets kleins zoals een kartonnen doos of een knus hoekje. Het is een eigen plekje waar een kat tot rust kan komen. Een kattenhok is zo een plekje voor buiten. Zo heeft een kat zijn eigen huisje in de vorm van een huisje, zelfs in de winter. 

Verschillende kattenhokken voor buiten

Er zijn verschillende soorten huisjes voor buiten. Afhankelijk van je kat en je smaak kan je een huisje kiezen wat perfect in je tuin past. Zo zijn er kattenhuizen in de vorm van een kast, met meerdere verdiepingen en zelfs met afsluitingen. Het is allemaal mogelijk! 

Onze top kattenhuizen voor buiten

Waarom moet je een huisje voor buiten kopen?

Ben je nog niet overtuigd waarom je een buitenhuis voor je kat moet kopen? We hebben nogmaals verschillende redenen voor je opgesomd. We begrijpen dat het niet zomaar iets is wat je aanschaft. Het zal een onderdeel van je interieur worden, zeker als je het huisje in winter naar binnen verplaatst. 

Een van de redenen waarom je een kattenhuis voor in de tuin nodig hebt is omdat je kat een eigen plekje verdient. Een plekje waar een kat zich kan trekken. Hoe meer een kat zich kan ontspannen, hoe beter dit is voor zijn/haar humeur en leefkwaliteit. Een andere reden kan zijn dat je als baasje vaak wat later thuis bent. Een eigen kattenhok voor buiten is dan het perfecte en veilige schuilmiddel bij eventueel slecht weer. Er zijn daarnaast zelfs geïsoleerde kattenhuizen. Ideaal voor koudere periodes. 

Een kattenhok voor buiten is ook fijn in de zomer. Zo kan je samen met de kat genieten van het lekkere weertje en kan je kat een plekje in de schaduw zoeken. 

Wij begrijpen dat je nu al te graag een kattenhuis voor buiten wilt kopen daarom hebben wij de beste kattenhuizen voor buiten uitgezocht.

Hoe maak je een kattenhuis schoon?

Een kattenhok voor buiten is gemakkelijk schoon te maken. Dat komt omdat deze altijd van een hard materiaal gemaakt. Uiteraard zijn harde materialen meer weerbestendig dan zachte materialen waarbij bijvoorbeeld een kattentipi van gemaakt is. 

Een buitenhuis kan je eenvoudig schoonmaken door deze eerst uit te zuigen met een stofzuiger en vervolgens deze af te nemen met een sopje. Heb je houten kattenhuis voor buiten? Dan raden wij het aan om deze te bewerken als je merkt dat het hout verweerd. 

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een kattenhuisje:

Hoe kan ik mijn kat laten wennen aan een kattenhuis?

Een kattenhuis kan in het begin onwennig zijn. Er zijn verschillende manieren om een kat te laten wennen. Een van de manieren is om lekkernijen klaar te leggen, maar ook vertrouwde spullen als speeltjes, dekens en kussentjes kunnen helpen.

Waar moet ik een kattenhuis neerzetten?

Een kattenhuis is een plekje om uit te rusten. Wij raden het aan om het kattenhuis op een rustige en schaduwrijke plek te plaatsen. Liefst een plek met overzicht zodat je kat een prachtig uitzicht heeft. Wil je jouw kat een nog veiliger gevoel geven? Zorg dan dat het huis op een verhoging staat. 

Hoe groot moet een kattenhuis zijn?

Dit is afhankelijk van de grootte van de kat. Het huisje moet in ieder geval groot genoeg zijn zodat je kat gemakkelijk kan draaien en er in en uit kan. Het is een plek waar je kat zich comfortabel moet kunnen voelen. Het moet daarom niet te groot zijn. Een groot kattenhuis voor buiten kan onwennig zijn. Over het algemeen zijn kattenhuizen van ongeveer 80 centimeter bij 450 centimeter en een hoogte van 45 centimeter van een voldoende grootte. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!