Het beste kattenhuis | 10x getest

het beste kattenhuis
In dit artikel:

Een eigen huis voor je kat? Het is zeker mogelijk. Er zijn een tal van huizen voor je kat waar hij/zij zich kan terugtrekken. Maar wat moet jij je daarbij voorstellen? Het is in feite een eigen kattenhokje, een eigen plek voor je kat. Het is een plek waar je kat tot rust kan komen, ontspannen en slapen. Voelt een kat zich op zijn/haar gemak, dan merk je dat, in positieve zin, aan het gedrag.  Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een kattenhuis. Wij hebben het voor je uitgezocht. Omdat wij enkel op zoek zijn naar het beste voor jouw dier, hebben wij de beste huisjes voor je kat vergeleken en uitgezocht. Lees hieronder verder!

De beste keuze

De beste keuze

De beste keuze van dit moment met een 4,8 als beoordeling. Dit kattenhuis is niet alleen een plek voor je kat waar hij/zij tot rust kan komen, maar heeft ook een kattentunnel en speelballetjes.

Bestel direct
bol.com (€49,95)

Dit kattenhuis is naast een plek om te slapen en te ontspannen ook een plek om te spelen. Met een tunnel, speelballetjes en een zachte rustplaats is dit het beste kattenhuis van dit moment en dat zie je ook terug in de beoordelingen. Met een 4,8 uit 5 is dit een van de best beoordeelde kattenhuizen van dit moment. Dit kattenhuis heeft een gebogen kattentunnel met in het midden een kussen en afdak waar je kat kan slapen en uitrusten. Dit kattenhuis zorgt voor een actievere houding, een ultiem slaapcomfort en heeft ook nog eens een mooi design. Het is gemaak van polyester en de afmetingen zijn 27 x 127 x 27 centimeter. 

Beste kattenhuis voor binnen

Het ideale dierenhok voor jouw lieve kat om te rusten en te ontspannen. Dit waterdichte huisje zal jouw hond of kat voorzien van heerlijk comfort, vrede en gemak.
Bestel direct
bol.com (€69,95)

Het beste kattenhuis voor binnen van dit moment is volgens ons het zachte kattenhuis van Rexproduct. Dit huis heeft alles voor jouw kat; een groot comfort, vrede en gemak. Het gemakkelijke design zorgt ervoor dat je het huisje eenvoudig kan meenemen. Het kattenhuis kan je namelijk opvouwen. Ideaal toch? Daarnaast is dit kattenhuis voor binnen te verkrijgen in verschillende kleuren en maten en is deze ontworpen uit duurzame materialen die bestand zijn tegen schade. Andere voordelen zijn dat het huis gesloten is, in verschillende formaten verkrijgbaar is, makkelijk is schoon te maken, voor het schoonmaken uit elkaar is te halen en waterdicht is. De afmetingen zijn 53 x 52 x 46 centimeter.

Beste kattenhuis voor buiten

Deze ware lodge voor jouw kat is als beste uit de test gekomen. De lodge heeft twee verdiepingen, een slaapgedeelte en een terras. Het huis is gemaakt van hout, wat het rustiek laat ogen.

Dit kattenhuis van Kerbl heeft twee verdiepingen en biedt een ruime en comfortabele plek voor je kat. Jouw kat kan slapen of zich verstoppen in het slaapgedeelte en kan zich ontspannen en de omgeving in de gaten houden vanaf de bovenverdieping. Je huisdier is altijd beschermd tegen het weer dankzij het bitumen dak. Dit kattenhuis voor buiten is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met een montagehandleiding. Dit houten kattenhuis is gemaakt van Chinees vurenhout wat een rustieke charme geeft.

De beste prijs/kwaliteit

Een warme en veilige plek voor jouw kat. Dit kattenhuis is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen en wordt met 5 sterren beoordeeld.
Bestel direct
bol.com (€27,71)

Het unieke ontwerp is een stijlvolle en praktische toevoeging aan ieder huishouden met een kat. Dit kattenhuis biedt een veilige en warme plek voor je kat. Een plek waar hij/zij kan uitrusten en slapen. Dit kattenhuis is gemaakt van duurzame materialen. Zo is het vilt gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het huis is door het gebruik van fleece lekker zacht. Het huis is volgens een gebruiker wasbaar en dus gemakkelijk schoon te maken. De afmetingen zijn 40 x 40 x 40 centimeter

De beste prijs

Een lekker knus kattenhuis van fleece voor een scherpe prijs. Dat is toch iets wat je wilt! Dit huisje is gemakkelijk te verplaatsen en te reinigen.
Bestel direct
bol.com (€24,99)

Dit zachte kattenhuis is gemaakt van Polar Fleece en is gevuld met foam vulling. Dit maakt het een ultieme rustplek voor je kat. De zachte fleece is uitneembaar, zodat je deze makkelijk kan reinigen. Het kattenhuis is voorzien van een ophangoog zodat je het bijvoorbeeld in een kattenmeubel kan ophangen. Tot slot is het huisje voorzien van een antislip bodem. Hierdoor zal het huis en je kat niet wegglijden bij in-en uitstappen. De formaten zijn 38 x 38 x 33 centimeter.

Het beste kattenhuis vergelijken, waar houden wij rekening mee?

Om te bepalen wat het beste kattenhuis is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een kattenhuis?

Een kattenhuis, ook wel een poezenhuis genoemd is een eigen plekje voor je kat in de vorm van een huis. Kattenhuizen zijn er in alle vormen, maten, kleuren en materialen. Van echte huizen tot een hangend huis en huizen inclusief krabpalen. Het meest kenmerkende huis is misschien wel het houten kattenhuis.

Een poezenhuis is simpelweg een eigen plekje voor je kat in de vorm van huis. Het is plek waar een kat zich thuis voelt, kan slapen, uitrusten en schoonmaken. En plek waar je kat zich kan terugtrekken. Dit kan zowel voor binnen als buiten zijn.

Wat zijn voordelen van een kattenhuis?

Een kattenhuis kent meerdere voordelen. Het is een rustplekje waar een kat zich op zijn gemak kan voelen. Een kattenhuis kan je vaak binnen en buiten zetten. Ook kan je een huis gemakkelijk verplaatsen. We hebben de verschillende voordelen voor jou opgesomd:

  • Een eigen plekje voor je kat. Met een poezenhuis creëer je een eigen plekje voor je kat. Een plekje waar je kat kan uitrusten, slapen of schoonmaken.
  • Een kattenhuisje kan zowel binnen als buiten staan. Er zijn verschillende soorten kattenhuizen waarvan enkele alleen voor binnen of buiten geschikt zijn. Het huis kan je ook op warme dagen makkelijk buiten neerzetten.
  • Het is uiteraard gemakkelijk te verplaatsen. Is jouw kat vaak buiten dan kan je het kattenhuis ook buiten plaatsen. 

Onze top 10 kattenhuizen

Met een kattenhuis zorg je voor een gelukkige kat

Wij van het Beste Voor Je Dier willen het beste voor je poes of kater. Met een eigen huis voor je kat, maak je hem/haar de gelukkigste kat van de wereld. Katten houden van eigen plekjes waar ze kunnen uitrusten. Vaak hebben katten vaste plekjes in huis zoals een vensterbank of in een doos. Met een eigen huis kan jouw poes zijn territorium afbakenen. Zet je het huis op een strategische plek neer, dan heeft een kat overzicht.

katten vinden een eigen plek geweldig. Een eigen plek waar een kat zich kan wassen, slapen en uitrusten en dit combinatie met een uitzicht of overzicht maakt het helemaal af. Uit ons gebruikersonderzoek blijkt ook dat vele andere baasjes en katten lyrisch zijn over een eigen huis. Wacht daarom niet langer en schaf een eigen kattenhuis aan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van poezenhuis.

Er zijn een tal van dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van huis voor je kat. Het huisje moet voor jou als baasje aan een aantal eisen voldoen, maar minstens zo belangrijk de eisen van je kat. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een huisje:

De prijs

Uiteraard is de prijs van belang. Je wilt immers het beste huisje voor je kat tegen een scherp prijsje! Een kattenhuis mag wel wat kosten omdat je een plekje voor je kat voor een langere periode koopt. De prijs van een poezenhuis varieert van €20,- tot €120,-. 

De grootte

Je bij de aanschaf rekening houden met de grootte van een kat. Logischerwijs heeft een grote kater meer ruimte nodig dan een kleine poes. Een huis moet groot genoeg zijn om te liggen, zitten en slapen maar ook om te keren. Maar te groot is ook niet goed. Katten houden van een knus plekje waar zij zich vertrouwd voelen. 

Reviews van anderen

Reviews van anderen zijn van groot belang. Meningen van anderen zijn betrouwbare indicatoren van daadwerkelijke katteneigenaren? Bevalt het huis? Voldoet de kwaliteit en zijn er dingen waarmee je rekening moet houden. Dit is allemaal waardevolle informatie die je uit reviews kunt halen. Wij nemen reviews van anderen altijd mee in onze besluitvorming

Een kattenhuis voor binnen of buiten?

Is het kattenhuis voor binnen of buiten? Dit is zeer belangrijk om na te gaan. Op warme dagen verplaats je het kattenhuis voor binnen gemakkelijk naar buiten, maar deze is vaak niet geschikt om buiten te laten staan. Niet alle poezenhuizen zijn bestendig tegen alle weersomstandigheden. Er zijn ook kattenhuizen voor buiten. Deze zijn robuuster en kunnen tegen alle weersomstandigheden. Wel zijn deze vaak een stuk duurder dan bijvoorbeeld een kartonnen kattenhuis.

Genoeg ondersteuning voor je kat

Een zacht huis is uiteraard fijn, maar het moet niet de gewrichten van je kat overbelasten. Koop daarom een huis voor je kat die genoeg ondersteuning biedt.


Bekijk de top 10 Bol.com


 

Verschillende soorten poezenhuis

Er zijn een tal van verschillende soorten huizen voor je kater of poes. Zoals we al eerder hebben benoemd heb je speciale huisjes voor buiten en binnen, maar ook de vorm verschilt. Je kan kiezen uit simpele kartonnen kattenhuizen, hangende kattenhuizen, huizen met meerdere verdiepingen en zelfs katten tipi’s of tentjes. Het is allemaal mogelijk! Zo kan je ook jouw kattenhuis bij je interieur matchen.

Waarom moet je een huisje voor je kat kopen?

Er zijn diverse redenen waarom je een kattenhuis moet kopen. Het is niet zomaar een product wat je binnenhaalt, maar iets wat onderdeel van je interieur zal worden. Het is naast alle speeltjes, voerbakken en kussens nog een accessoire voor je kat. 

Een van de redenen waarom jouw kat een eigen huis nodig heeft is een eigen plekje voor zichzelf. Een plek waar je kat kan uitrusten, slapen en terugtrekken. Hoe meer een kat zich kan ontspannen, hoe beter het humeur en een betere leefkwaliteit.

Een andere reden is omdat als je als baasje vaak van huis bent. Zo heeft een kat altijd een eigen plek waar hij/zij kan wachten totdat je thuis bent. Merk je daarnaast dat je kat wat onrustig is en/of zijn rust niet kan vinden, dan helpt een kattenhuis hierbij. Een eigen plekje die enkel voor je kat is. Dat wil iedere kat.

Kies je voor een kattenhuis voor buiten, dan creëer je ook een plek waar je kat buiten kan schuilen of een plekje in de schaduw opzoeken. Ook kan een kat hier wachten totdat je thuis bent om de deur open te doen.

Nu je dit hebt gelezen kan je eigenlijk niet meer om het kopen van een kattenhuis heen. Daarom hebben wij de beste kattenhuizen voor je uitgezocht!

Hoe maak je een kattenhuis schoon?

Een kattenhuis is in het algemeen vrij gemakkelijk schoon te maken. Wel is dit afhankelijk van het materiaal van waar het huisje is gemaakt. Katten zijn hygiënische dieren die van een schoon huis houden. Het schoon houden is daarom erg belangrijk. 

Schoonmaken van een kattenhuis is vrij simpel. Heb je een stoffen huis, stofzuig dan altijd alle haren goed weg. Ook kan je het kattenhuis wassen in de wasmachine. Dit is afhankelijk of losse onderdelen of het complete huisje in de wasmachine kan.

Is het kattenhuis gemaakt van een harder materiaal, dan kan je het afnemen met een doekje en een sopje. Ben je klaar met schoonmaken, haal er dan nog een doekje overheen om alle eventuele schoonmaak resten te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een kattenhuisje:

Hoe kan ik mijn kat laten wennen aan een kattenhuis?

Er zijn een tal van manieren om jouw kat aan zijn/haar kattenhuis te laten wennen. Merk je dat een kat het niet moet hebben van een kattenhuis, leg dan een paar lekkernijen klaar in het huisje. Zo went jouw kat vanzelf aan het huisje en verliest hij/haar de negatieve associaties. Maar ook speeltjes, deken of kussens geven een kat een vertrouwd gevoel. Ze geven een bekende geur af waardoor een kat zich thuis gaat voelen.

Waar moet ik een kattenhuis neerzetten?

Een kattenhuis is bedoeld als een plek waar je kat kan uitrusten en slapen. Het is echt het huisje voor je kat. Het is daarom belangrijk om het kattenhuis op een rustige plek te zetten. Liefst een plek met overzicht zodat je kat een prachtig uitzicht heeft. Wil je jouw kat een nog veiliger gevoel geven? Zorg dan dat het huis op een verhoging staat. 

Hoe groot moet een kattenhuis zijn?

Dit is afhankelijk van de grootte van de kat. Het huisje moet in ieder geval groot genoeg zijn zodat je kat er gemakkelijk in en uit kan. Een kat moet zich comfortabel voelen, kunnen draaien en wassen. Maar ook een te groot huis kan onwennig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat een kat zich verborging voelt. Over het algemeen zijn kattenhuizen van ongeveer 80 centimeter bij 450 centimeter en een hoogte van 45 centimeter van een voldoende grootte. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!