De beste kattenkraag | 5 kragen getest

beste beschermkraag voor je kat
In dit artikel:

De kegel van schaamte voor huisdieren, ook wel bekend als een beschermkraag voor katten en honden. Dit is een kap die voorkomt dat jouw kat aan een verwonding gaat likken of hechtingen eruit trekt. Een kattenkraag wordt vaak meegegeven wanneer jouw poes of kater is geopereerd. Dit om te voorkomen dat wonden of hechtingen gaan ontsteken en het genezingsproces langer duurt. Een kattenkraag is niet het leukste product om voor jouw kat te kopen maar broodnodig na een operatie of verwonding. Wij van Beste Voor Je Dier hebben dit artikel geschreven zodat jij de beste kattenkraag van dit moment kan uitkiezen. Benieuwd naar wat de beste beschermkraag voor je kat is? Lees dan verder! 

De beste beschermkraag

Deze opblaasbare kattenkap heeft middels de zachte stof een hoog draagcomfort.

Deze donutvormige beschermkraag voor je kat is de beste kap die uit de test is gekomen. Deze kraag voorkomt dat jouw kat aan wonden of huidirritaties gaat likken. Dit versnelt de wondgenezing. De beschermkraag heeft vanwege de zachte stof en de zachte voering een hoog draagcomfort. Omdat de voering uitneembaar is, is de pluche doek gemakkelijk te wassen. Deze beschermkraag voor een kat is verkrijgbaar in verschillende formaten en is eenvoudig verstelbaar. Tot slot zou je deze ook voor je hond kunnen gebruiken. Let hierbij wel op het formaat.  

De beste keuze voor kat of hond

Petpetrol opblaasbare kraag voor een hoog draagcomfort. Deze kraag kan zowel door honden als katten worden gedragen.

Deze opblaasbare kraag is geschikt voor zowel honden als katten. Deze kraag kent een hoge draagcomfort omdat de het van een zacht materiaal is gemaakt en opblaasbaar is. De kraag is gemakkelijk in gebruik. Je hoeft enkel het op te blazen, om te doen bij je kat en vast te maken. De kraag is verkrijgbaar in verschillende formaten, maar is ook verstelbaar. Overige handige functionaliteiten zijn dat de het  wasbaar is, zacht is en dus geen krassen zal veroorzaken.

De beste prijs

Deze 'kap' beschermt jouw kat tegen het bijten en likken van wonden. De randen zijn afgewerkt met een zachte stof.

Bestel direct
bol.com (€12,49)

Deze beschermkraag is verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. Weliswaar heeft deze beschermkap een lagere draagcomfort. Dit komt omdat het een hard plastic kap is die voorkomt dat jouw kat gaat likken aan een wond of huidirritatie. Deze kraag heeft zachte randen voor meer veiligheid en een hoger draagcomfort. Door de zachte randen wordt het comfort verhoogd en geeft het geen krassen wanneer jouw kat tegen een muur of een kast loopt. Het is een gemakkelijk verstelbare kraag die middels een klittenband sluiting te verstellen is. Omdat de kap transparant is verliest de kat ook geen zicht. 

De beste zachte beschermkraag

Deze katten kap is extra zacht. De gehele kap is gemaakt van een zachte stof en heeft daarom een hoog draagcomfort.

Bestel direct
bol.com (€44,67)

ZenPet Zen Collar is een comfortabele beschermkraag voor uw hond of kat. De zachte stof zorgt voor een hoog draagcomfort. Doordat kap is gemaakt van een zachte stof voelt de beschermkraag zacht aan en is deze eenvoudig schoon te maken. De kraag kan namelijk gemakkelijk worden gewassen in een wasmachine. 

De beste prijs

Deze beschermkraag voor zowel katten als honden is gemaakt van een hard plastic. De randen zijn zacht, dit verhoogt het draagcomfort en voorkomt beschadigingen door het stoten.

Bestel direct
bol.com (€16,99)

Deze kattenkap heeft de beste prijs kwaliteit. Ondanks dat het een kap is heeft deze een hoger draagcomfort dan de meeste kattenkappen. De randen zijn afgewerkt met een zacht materiaal waardoor deze zacht aanvoelt en geen krassen veroorzaakt bij het stoten. De kap is transparant en hierdoor kan jouw kat de omgeving goed zien. Het is een gemakkelijk verstelbare kraag die middels een klittenband sluiting te verstellen is. 

De beste kattenkraag vergelijken, waar houden we rekening mee?

Om te bepalen wat de beste kattenkraag is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een kattenkraag?

Een kattenkraag, ook vaak een beschermkraag of katten kap genoemd is een kraag die om de nek van jouw kat gaat. Dit om te voorkomen dat jouw kat aan wonden gaat likken. Zo wordt er voorkomen dat jouw kat na een operatie de wonden gaat likken en/of de hechtingen er uit trekt. Dit kan namelijk tot ontstekingen of infecties leiden met alle gevolgen van dien. 

Een beschermkraag wordt dus ingezet wanneer jouw poes is geopereerd. De kraag gaat om de nek. Dit voorkomt dat jouw kat met zijn mond bij de wond kan. Hierdoor kan de wond sneller en rustiger genezen. 

Er zijn twee soorten kragen. Ten eerste de traditionele katten kap. Deze hard plastic kap vormt een kegel om het hoofd van de kat. Je hebt daarnaast ook een opblaasbare kraag. Dit is als het ware een band om de nek van de kat die voorkomt dat jouw kat mijn zijn nek de draai kan maken om bij zijn wond te komen.  Naast kappen en kragen voor katten zijn er ook hondenkappen en hondenkragen.

Maar wat is de beste beschermkraag voor jouw kat en waar moet je op letten? We leggen het in dit artikel allemaal voor je uit.

Wanneer heb je een beschermkraag voor je kat nodig?

Voornamelijk wanneer jouw kat is geopereerd. Dan heeft jouw kat vaak een wond en deze kan ontsteken wanneer er aan gelikt wordt. Voor het gemak hebben we voor jou onderstaand alle redenen uitgelicht.

Jouw kat heeft een geïrriteerde huid

Het kan zijn dat een poes of kater last heeft van een geïrriteerde huid. Hij/zij kan ergens langsgelopen zijn of last hebben van vlooien, teken of een huidziekte. Een kattenkraag zorgt ervoor dat jouw kat er niet bij kan en dat de medicijnen hun werk kunnen doen.

Jouw kat is net geopereerd

Dit is de voornaamste reden is dat jouw kat net is geopereerd en een wond heeft. Een wond geeft een jeukend gevoel en dit is uiteraard niet fijn voor een kat. Maar een wond die niet of langzaam heelt is nog vervelender. Een kattenkraag is misschien niet leuk om te kopen, maar hoe beter de wond heelt, hoe eerder de kap af mag.

Om infecties te voorkomen

Wanneer een wond een infectie heeft opgelopen ben je verder van huis. Omdat jouw kat niet aan de wond kan likken kunnen er ook geen bacterieën bijkomen. Een beschermkraag voor een kat voorkomt infecties.


Bekijk de top 10 Bol.com

Een geschikte beschermkraag voor iedere kat en hond

Voor ieder kat is er een geschikte kraag te vinden. Voor grote katers of kleine kittens, transparant of een opblaas variant. Het is allemaal mogelijk. Er zijn namelijk vele verschillende kragen en kappen. Maar welke kraag heb jij nou nodig en waar moet je op letten. Wij lichten het allemaal voor je toe. 

Naast kattenkragen heb je ook beschermkragen voor je hond. Onderstaande factoren helpen bij ook bij het uitzoeken van de juiste hondenkap. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Een juiste kattenkraag of kap kan lastig zijn om uit te kiezen. Daarom hebben wij ook dit artikel voor jou geschreven. Wij willen namelijk het beste voor jouw kater of poes. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een kattenkraag? We lichten dit hieronder toe

De maat van de kap

Tuurlijk de maat van de kraag. Een volwassen kater heeft uiteraard een grotere kap nodig dan een kleine poes of kitten. Ook moet je weten of je een kraag of een kap kiest. Een kap moet over de snuit van je kat vallen. Een kattenkraag voorkomt dat een kat zijn kop niet ver genoeg kan draaien om de wond te likken

Het materiaal

Er zijn twee soorten katten kappen of kragen: een harde kunstof kegel of een zachte kraag voor om de nek. Er zit een verschil in materiaal. De kegels zijn vaak gemaakt van hard plastic, waarbij een kraag gemaakt is van een zachter materiaal zoals een stof. De stof bepaalt in zekere zin het draagcomfort. Wij van Beste Voor Je Dier kiezen altijd voor de producten met het hoogste draagcomfort, in dit geval een beschermkraag. Stoffen kragen worden wel over het algemeen eerder vies maar zijn daarentegen ook vaak wasbaar. 

Reviews 

Uiteraard zijn reviews van belang. Reviews zijn vaak betrouwbare indicatoren van daadwerkelijke baasjes. Hoe bevalt de kattenkraag? Werkt het naar behoren of zijn er dingen waarmee je rekening moet houden? Dit is allemaal informatie die je uit reviews kunt halen.

Wij nemen reviews van anderen altijd mee in onze besluitvorming

De prijs

Tot slot de prijs. Je wilt als baasje natuurlijk het beste voor je dier tegen een scherp prijsje. Een kattenkraag kost gemiddeld tussen de 10 en 50 euro. Wij nemen de prijs altijd mee in het vinden van de beste kattenkraag. Zo kiezen we altijd voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Onze top 5 kattenkragen

Hoe doe je een beschermkraag op?

Wij begrijpen dat een beschermkraag niet het leukste is om op te doen bij jouw kat. Maar door jouw kat vertrouwd te laten raken aan de kraag is, kan je een kattenkraag relatief makkelijk opdoen. We leggen het hieronder in 3 stappen uit.

Stap 1: laat jouw kat wennen

Het is belangrijk dat een kat eerst wend aan een kraag. Een kraag kan onwennig en spannend zijn. Helemaal na een operatie. Laat daarom eerst jouw kat wennen aan de kraag.

Stap 2: doe de kraag voorzichtig om

Is de kat gewend aan de kraag? Doe dan de kraag in een vloeiende omgeving om. Ga rustig voor de kat zitten, stel hem/haar op haar gemak en doe de kraag om. Zorg daarbij voor genoeg ruimte tussen de kraag en de nek. Hou rekening met ongeveer 2 vingers ruimte.

Stap 3: zorg dat de kap blijft zitten

Het is uiteraard van belang dat de beschermkraag blijft zitten. Zoals je waarschijnlijk weet kunnen katten behoorlijk eigenwijs zijn. Ze willen dan vaak ook de kap af doen. Controleer daarom regelmatig of de katten kraag nog goed zit. Merk je dat jouw kat de kraag wilt afdoen? Geef hem/haar dan wat aandacht om de kraag te doen vergeten.

Hoe lang moet een kat een beschermkraag op?

Afhankelijk van hoe snel de wond of ontsteking geneest. Wij raden het altijd aan om het advies van de dierendokter op te volgen. Twijfel je? Neem dan contact op. Doe je de kraag te vroeg af, dan kan de wond weer erger worden of erger nog, een infectie oplopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Vaak kan een kraag af binnen 5 á 10 dagen. Dit is uiteraard afhankelijk van grootte van de wond.

Is er een alternatief voor een beschermkraag?

Ja, dit wordt vaak een katten kap genoemd. Er zijn twee soorten kattenkragen, namelijk een kap die over het hoofd van jouw kat valt en een kraag die enkel om de nek gaat. Beide kragen dienen hetzelfde doel, maar een kattenkraag heeft een hoger draagcomfort. Een kattenkraag heeft ten opzichte van een katten kap de volgende voordelen:

  • Hoger draagcomfort
  • Eten en drinken gaat makkelijker
  • Het zicht wordt niet geblokkeerd.

Een nadeel is dat het wat eerder vies wordt. Echter, een beschermkraag is vaak wasbaar.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een kattenkraag:

Waarvoor gebruik je een kattenkraag?

Een kattenkraag wordt gebruikt om te voorkomen dat een kater of poes aan een wond, hechting of ontsteking gaat likken. Hierdoor kan het sneller helen.

Hoe laat ik mijn kat wennen aan een beschermkraag?

Laat jouw kat eerst aan de kraag likken en snuffelen. Zodoende raakt de kat bekend met het toch vreemde voorwerp. Doe vervolgens de kraag in een soepele omgeving om. Zit de beschermkraag goed? Beloon dan jouw kat met iets lekkers!

Mag de kattenkraag ook af?

Jazeker! Maar wees er wel bij. Je wilt uiteraard voorkomen dat jouw kat aan de wond gaat likken.

Kan een kattenkraag worden schoongemaakt?

Een kattenkraag kan prima worden schoongemaakt. Een kraag is vaak wasbaar en kan je dus in de wasmachine doen. Een kap kan je gemakkelijk schoonmaken met een sopje en een doekje. Goede hygiëne is van belang voor een kat! Maak daarom met enige regelmaat jouw kap schoon.

Wat is het verschil met een katten kap?

In principe niks, een kraag of een kap kunnen beide een kegelvormige bescherming zijn. Echter, een kattenkraag kan ook een opblaasbare ‘band’ zijn die om de nek van jouw hond gaat. Deze gaat als het ware niet over het hoofd heen maar om de nek. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!