Beste kattenkussen | 10x vergelijken

Beste kussen voor je kat
In dit artikel:

Net zoals mensen vinden de meeste katten het fijn om op een zachte ondergrond te slapen of te zitten. Daarom een lekker kattenkussen een echte musthave voor jouw kleine vriend(in). Tegenwoordig zijn er vele soorten kussens op de markt. Dit maakt het uitkiezen van het beste kattenkussen voor jouw kat een behoorlijk lastige taak. Wij proberen de keuze door onze top voorkeuren uit te lichten de keuze een stukje eenvoudiger te maken! Bekijk hieronder onze selectie van de beste kattenkussens van dit moment. 

Onze top 10 kattenkussens:

Wat is een kattenkussen?

Een kattenkussen is een kussen dat speciaal voor katten ontworpen is. Het kussen kan als slaapplaats of rustplaats dienen voor jouw kat. Sommige katten vinden het fijn om op een kussen te liggen, andere liggen liever in een kattenmand of een kattenholletje. Een kattenkussen vind je in verschillende vormen, formaten, kleuren, merken en materialen. Om te kunnen bepalen of jouw kat plezier gaat hebben van een kattenkussen is het verstandig om te kijken naar de plaats en ondergrond waar jouw kat momenteel vaak ligt of slaapt. Op basis hiervan kun je bepalen of jouw kat graag op een kussen zou liggen en kun je gericht op zoek gaan naar het beste kattenkussen voor jouw geliefde huisdier.

De beste keuze

De beste keuze
Het beste kattenkussen van dit moment. Duurzaam, krasvast en verkrijgbaar in 5 maten en 10 kleuren.
Bestel direct
bol.com (€49,95)

De beste keuze van dit moment. Het kattenkussen van Rexproduct is een kussen met een optimale zachtheid en comfort voor jouw huistijger. Het kussen is gevuld met SOFTPET-schuim wat volledig is gemaakt van gerecyclede flessen. Daarnaast heeft dit schuim anti-allergische eigenschappen, bevat het geen schadelijke stoffen en is zeer goed bestand tegen zweet en speeksel. Het kussen kan daarnaast worden gewassen en kent een hoge krasvastheid. Daarnaast is dit kussen in verschillende maten verkrijgbaar. Van maat S tot XXL. Het is geschikt voor een kat of een grote hond. Tot slot is dit kattenkussen in 10 kleuren verkrijgbaar. Zodoende is er altijd een kleur die bij jouw interieur zal passen. 

Beste orthopedische kattenkussen

Het beste orthopedische kattenkussen van dit moment. Geschikt voor katten en kleine honden. Dit kattenkussen past zich aan het lichaam van je huisdier aan.

Dit orthopedische kussen past zich automatisch aan het lichaam van je kat aan. Het is daarom de perfecte chill- en slaapplek voor je kat. Het is gemaakt van een mooie stevige meubelstof en past daarom perfect binnen je interieur. Met dit kussen voorkom je gewrichtsproblemen en is daarom bij uitstek geschikt voor oudere katten maar ook voor jonge katten is het de perfecte plek om uit te rusten. De hoes is afritsbaar en daarom goed wasbaar. Dit kattenkussen is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Zo vind je zeker iets passend voor jouw interieur.

Geschikt voor honden en katten

Een orthopedisch kattenkussen dat ook geschikt is voor honden. Verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.

Ook dit kattenkussen is orthopedisch en geschikt voor zowel honden en katten. Dit komt omdat ook dit kussen in verschillende formaten en kleuren beschikbaar is. De hoes is afritsbaar en daarom eenvoudig te wassen. De vulling is orthopedisch. Dit houdt in dat deze de vorm van jouw huistijger aanneemt. Dit voorkomt gewrichtsproblemen of gaat ze tegen. Het stijlvolle design in combinatie met de verschillende kleurmogelijkheden maakt dit een eyecatcher voor in ieder huis. 

De beste prijs/kwaliteit

Een fluffy donut kussen die wat scherper is geprijsd dan de andere kussens en met een hoge beoordeling.
Bestel direct
bol.com (€32,95)

Ook dit kattenkussen is orthopedisch en geschikt voor zowel honden en katten. Dit komt omdat ook dit kussen in verschillende formaten en kleuren beschikbaar is. De hoes is afritsbaar en daarom eenvoudig te wassen. De vulling is orthopedisch. Dit houdt in dat deze de vorm van jouw huistijger aanneemt. Dit voorkomt gewrichtsproblemen of gaat ze tegen. Het stijlvolle design in combinatie met de verschillende kleurmogelijkheden maakt dit een eyecatcher voor in ieder huis. 

De beste prijs

Een scherp geprijsd rond kattenkussen die in 6 verschillende kleuren verkrijgbaar is. De hoes heeft een waterafstotende laag en is afneembaar.
Bestel direct
bol.com (€54,00)

Ook dit kattenkussen is orthopedisch en geschikt voor zowel honden en katten. Dit komt omdat ook dit kussen in verschillende formaten en kleuren beschikbaar is. De hoes is afritsbaar en daarom eenvoudig te wassen. De vulling is orthopedisch. Dit houdt in dat deze de vorm van jouw huistijger aanneemt. Dit voorkomt gewrichtsproblemen of gaat ze tegen. Het stijlvolle design in combinatie met de verschillende kleurmogelijkheden maakt dit een eyecatcher voor in ieder huis. 

Waarom kiezen voor een kattenkussen?

Een kattenkussen biedt ondersteuning aan heel het lichaam van jouw kat. Ook kan een kussen warmte bieden aan jouw geliefde huisdier tijdens de koudere dagen en nachten. Er zijn tegenwoordig vele verschillende kussens op de markt. Hierdoor vind je er altijd wel één die de juiste vorm en het juiste formaat heeft en ook nog eens matcht met jouw woning! Kortom: je doet jouw kat een groot plezier met een zacht en comfortabel kussen. Ligt jouw kat veel in de vensterbank? Geen probleem, ook voor katten die veel tijd doorbrengen voor het raam is er een kussen te vinden. De vensterbank kussens zijn speciaal ontworpen om in de vensterbank een comfortabel plekje te creëren voor jouw kleine (vriend)in. Als jouw kat geen fan is van kussens, kun je beter verder kijken naar een hangmand of een kattenholletje.

Kies uit verschillende formaten kussens

Naast diverse vormen is de kattenmand ook verkrijgbaar in verschillende formaten. Maar welk formaat is nu groot genoeg voor jouw kat? Voordat je een kattenkussen aanschaft is het verstandig om jouw kat op te meten, zodat je weet welk formaat kussen je moet kopen. Het is aan te raden om een kussen te kopen dat zowel in de lengte als de breedte minimaal 10 centimeter langer is dan jouw kat. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je niet een kussen koopt dat te klein is. 

Dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een kattenkussen

Bij het aanschaffen van een kattenkussen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. 


Bekijk de top 10 Bol.com


  • Formaat

Er zijn kussens verkrijgbaar in verschillende formaten. Je kunt het juiste formaat voor jouw kat bepalen door de kat op te meten als hij of zij plat ligt. Het is aan te raden om een kussen te kopen dat zowel in de lengte als de breedte minimaal 10 centimeter langer is dan jouw kat. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je niet een te klein kussen koopt. Als je voor een vensterbank kussen kiest kun je beter de vensterbank opmeten zodat het kussen goed op de vensterbank past.

  • Materiaal

Het materiaal van het kussen is ook een belangrijke eigenschap van het kussen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kleine vriend(in) het kussen in een recordtijd kapot heeft gekrabd of dat de stof snel slijt. Kies daarom een stof die wel tegen een stootje kan.

  • Vulling

Naast de buitenkant van het kattenkussen is de binnenkant ook iets waar je op moet letten. De vulling van het kussen bepaalt namelijk hoe comfortabel je kat kan liggen op het kussen. Zo bestaat er bijvoorbeeld thermo regulerend pluche waardoor je kat het nooit te warm of te koud heeft. Ook bestaan er kattenkussens met soft pet schuim, wat speeksel afstoot en anti allergisch is! Wij raden aan om te kiezen voor een kussen met een wat dikkere vulling. Dit soort vullingen hebben minder kans om na verloop van tijd te gaan klonten. 

  • Merk

Er zijn kattenkussens van diverse merken op de markt. Om te bepalen voor welk merk je kiest is het aan te raden om de ervaringen van anderen met een bepaald merk te lezen om een beeld te krijgen van de voor- en nadelen en de prijs/kwaliteitverhouding. 

  • Reviews

Bij veel producten is het handig om de reviews lezen. Zo ook voor kattenkussens. Deze reviews kunnen je veel vertellen over de prijs/kwaliteitverhouding en de voor- en nadelen van het product. Het is wel belangrijk om te kijken of de review eerlijk en/of gegrond is, voordat je uitgaat van deze ervaring. Kussens met veel slechte reviews en lage scores wil je dan ook het liefst vermijden. Zo weet je zeker dat je enkel de beste producten voor jouw kat aanschaft!

  • Prijs/kwaliteitverhouding

Naast de eerder genoemde punten is het verstandig om te kijken naar de prijs/kwaliteitverhouding. Een duur kussen is namelijk lang niet altijd ook het beste kussen. Vaak vertellen de reviews meer over de verhouding van de kwaliteit van het kussen ten opzichte van de prijs. Daarom raden we aan om voor aankoop de reviews te bekijken. De prijs van een kattenkussen begint rond €7,50 en kan oplopen tot wel €200.

FAQ kattenkussen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een kattenkussen:

Wat is het beste kattenkussen voor mijn kat?

Wij hebben op basis van onze beoordelingscriteria een selectie gemaakt van de beste kattenkussens van dit moment. Door naar deze criteria te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste kussens kunnen laten zien. Lees bij onze beschrijving welke eigenschappen en voordelen de kussens hebben. Bepaal welke eigenschappen jij belangrijk vindt voor jouw kleine vriend(in). Op basis hiervan kies jij het beste kattenkussen voor jouw kat. 

Hoe bepaal ik het juiste formaat kussen voor mijn kat?

Om het juiste formaat kattenkussen te bepalen voor jouw kat is het verstandig om jouw kat op te meten als hij of zij plat ligt, zodat je weet welk formaat kussen je moet kopen. Het is aan te raden om een kussen te kopen dat zowel in de lengte als de breedte minimaal 10 centimeter langer is dan jouw kat. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je niet een te klein kussen koopt. 

Wat zijn de voordelen van een kussen voor de kat?

Een kattenkussen heeft vele voordelen. Zo biedt het kussen ondersteuning aan heel het lichaam van jouw kat. Ook kan een kussen warmte bieden aan jouw geliefde huisdier tijdens de koudere dagen en nachten. Er zijn tegenwoordig vele verschillende kattenkussens op de markt. Hierdoor vind je er altijd wel één die de juiste vorm en het juiste formaat heeft en ook nog eens matcht met jouw woning! Kortom: je doet jouw kat een groot plezier met een zacht en comfortabel kussen. Hierop kan hij of zij heerlijk slapen en relaxen. 

Hoe maak ik een kattenkussen schoon?

Een kattenkussen kun je het beste even meenemen tijdens iedere stofzuigbeurt. Zo voorkom je dat er plukken haar, voedselresten of huidschilfers vast komen te zitten aan het kussen. Als je het kussen wilt wassen is het verstandig om te controleren of er een wasvoorschrift op het kattenkussen zit. Daarop staat op hoeveel graden je het kussen of misschien alleen de hoes mag wassen. Is kussenhoes afritsbaar? Dan kan je de hoes ook apart wassen van het kussen. Vaak mag de binnenkant van het kussen dan niet gewassen worden. Wil je de binnenkant toch schoonmaken? Dan kun je deze het beste op een zonnige en droge dag met de hand wassen en aan de buitenlucht laten drogen.

Wat is de beste plek voor een kattenkussen?

De de beste plek voor een kattenkussen is afhankelijk van de favoriete plek van jouw kat in huis om te liggen en/of te slapen. Sommige baasjes vinden het fijn als het kattenkussen naast de bank staat, zodat de kat dichtbij ligt. Andere baasjes leggen het kussen ergens waar ze de kat kunnen zien liggen en in de gaten kunnen houden. Het belangrijkste is dat jouw kat zijn rust kan vinden op het kussen. Wel raden we aan het kussen niet ergens dicht bij een plek te leggen waar hard geluid is, bijvoorbeeld boxen van een stereo of naast de tv. 

Is een kattenkussen iets voor mijn kat?

Als jouw kat graag op de bank ligt of op een kleed of tapijt, zal hij of zij vast ook graag op een kattenkussen liggen. Als jouw kat juist vaak op een harde ondergrond ligt of onder een meubel of in een holletje, zal hij of zij minder behoefte hebben aan een kattenkussen. Het is goed om te kijken naar de favoriete rustplaat van je kat. Op basis hiervan kun je de beste inschatting maken en bepalen of je jouw kat een plezier zou doen met een kattenkussen. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!