Beste kattentoilet van 2022 | 5 x vergelijken

Toilet voor katten
In dit artikel:

Een kattentoilet is een perfecte plek waar jouw kat zijn/haar behoefte kan doen. Een kattentoilet wordt ook vaak een kattenbak genoemd. Het is een plekje waar een kat zijn/haar behoefte kan doen. Maar wat is het beste kattentoilet? In dit artikel zetten we de beste kattentoiletten voor jou op een rij.

Het beste kattentoilet

De beste keuze
Dit is volgens ons de beste keuze van dit moment. Dit kattentoilet is ruim, verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt door andere gebruikers als beste beoordeeld.
Bestel direct
bol.com (€61,99)

Het beste kattentoilet van dit moment. Dit toilet van PeeWee heeft alles wat het nodig zou moeten hebben. Het toilet bestaat uit 3 elementen; een opvangbak, rooster en kap. Daarnaast wordt het geleverd met speciale kattenkorrels, gemaakt van de Zweedse fijnspar. Doordat het toilet een opvangbak en een rooster heeft zakt alle ontlasting naar de opvangbak. De urine wordt door de kattenkorrels opgenomen. Wanneer de korrels de urine opneemt wordt het een soort van zaagsel. Als jouw kat vervolgens de korrels begraaft, zakt het zaagsel voor 90% door het rooster naar de opvangbak. Dit Hierdoor blijft het kattentoilet langer schoon. Het toilet is gemaakt van kunststof en heeft de volgende afmetingen; 66,8 x 48,5 x 46,5 centimeter. Het is dus een ruim kattentoilet die eenvoudig is schoon te maken en middels de hendel eenvoudig is te plaatsen.

De meeste unieke keuze

Toch wel het meest unieke kattentoilet wat wij hebben gezien. Dit 'onzichtbare' kattentoilet kan je laten verdwijnen door er bovenop een leuke plant te plaatsen.

Dit unieke kattentoilet kan je bijna verstoppen doordat er bovenop een ruimte zit om een plant te plaatsen. Plaats er een mooie plant en het toilet valt haast niet meer op. Dit toilet bestaat uit 3 onderdelen; bovenkap, onderkap en plantenbak. Het is een ovale bak. Door de ruime afmetingen (diameter van 51 centimeter een breedte van 55 centimeter) doet het de naam eer aan. Het plantenbakje heeft een diameter van 20 centimeter. Omdat dat het toilet uit 3 onderdelen bestaat is deze eenvoudig uit elkaar te halen en schoon te maken. Een nadeel is wel dat dit toilet geen rooster heeft en je hierdoor alle kattenkorrels moet vervangen.

Beste design kattenbak

Deze prachtige kattenbak komt als beste uit de test. Het is een leuk gevormde kattenbak die in verschillende hippe kleuren verkrijgbaar is. Een leuk detail is dat de kattenbak op pootjes stoot.

Dit is volgens ons onderzoek de mooiste en de beste design kattenbak van dit moment. Deze kattenbak is een lust voor het oog. Naast dat het prachtig is vormgegeven is het ook nog eens een gebruiksvriendelijk toilet voor jouw kat. De kattenbak van MakeSure heeft een voorzijde die gemakkelijk openklapt. Hierdoor kan je eenvoudig de bak zeven en schoonmaken. Daarnaast gooi je middels de uitneembare binnenbak het kattengrit gemakkelijk weg om deze daarna schoon te spoelen en weer te vullen. Een ander opvallend detail is dat er aan de binnenkant een opbergvakje voor afvalzakjes is en een klem op de kattenbakschep aan op te hangen is. Tot slot is het ook een zeer ruime kattenbak.

De beste prijs/kwaliteit

Op zoek naar een lichtgewicht, milieuvriendelijk, hygiënisch en vooral stankvrije kattenbak? Dan is de Ecohus kattenbak iets voor jou.
Bestel direct
bol.com (€41,50)

Het toilet van PeeWee is licht van gewicht, milieuvriendleijk, hygiënisch en vooral stankvrij. Het laatste komt door de gesloten bak en koolstoffilter. Dit toilet is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en de bijgeleverde korrels zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. De Peewee korrels zijn gemaakt van de Zweedse Fijnspar. Wanneer de kat plast, verdwijnt 90% daarvan via het rooster in de onderbak. De rest wordt geabsorbeerd door de Peewee korrels in de bovenbak. Die vallen uiteen tot zaagsel en valt door het rooster heen. Wat er overblijft is een prettige dennengeur. De poten van de kat blijven schoon en fris. Een ander voordeel is dat de klep aan de bovenzijde kan worden geopend, waardoor het scheppen van de uitwerpselen nog makkelijker gaat. De afmetingen zijn 56 x 39 x 38,5 centimeter. 

De beste prijs

Geen poespas maar gewoon een eenvoudig kattentoilet wat doet wat het moet doen. Dit toilet is gemakkelijk op te tillen en schoon te maken.
Bestel direct
bol.com (€20,78)

Geen zin in poespas, ga dan voor de Beeztees Romeo Kattenbak. Deze eenvoudige kattenbak heeft geen filter maar is wel voorzien van een grote deur aan de voorkant. Dit toilet is verkrijgbaar in twee kleuren en heeft de volgende afmetingen; 57 x 39 x 41 centimeter. Door het handvat is het toilet eenvoudig te verplaatsen. Tot slot is dit toilet gemakkelijk schoon te maken. 

Het beste kattentoilet vergelijken, waar hou ik rekening mee?

Om te bepalen wat het beste kattentoilet is en welke je het beste kunt bestellen, hebben wij verschillende producten vergeleken. Wij houden rekening met de reviews, prijs/kwaliteitsverhouding, prijs, afmetingen en materialen. Op basis van deze factoren zorgen wij ervoor dat de beste artikelen worden getoond. Welke dat zijn? Scroll naar beneden voor meer info! 

Wat is een kattentoilet?

Zoals de naam het al zegt is een kattentoilet, een toilet voor jouw kat.  Het is een bak, open of dicht, waarin jouw kat zijn/haar behoefte kan doen. Een kattentoilet wordt gevuld met grit. Dit zijn korrels die de sterk ruikende urine absorberen. Ook zorgt het grit ervoor dat een kat zijn natuurlijke gedrag van graven kan tonen. Een kattentoilet moet voor de hygiëne met enige regelmaat worden verschoond. 

Waarom een kattentoilet kopen?

Uiteraard om ervoor te zorgen dat jouw kat zijn/haar behoefte kwijt kan. Komt jouw kat vaak buiten, dan is de kans groot dat hij/zij voor zijn behoefte naar buiten gaat. Heb je een binnenkat dan is een kattentoilet zeker benodigd. Daarnaast biedt dit ook de mogelijkheid om de gezondheid van jouw kat in de gaten te houden.

Onze top 10 anti blafbanden

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een toilet voor jouw kat?

Een kattentoilet kan best wel lastig zijn om uit te zoeken. Je hebt namelijk keuze uit een tal van mogelijkheden. Zo zijn er naast de ‘traditionele’ kattenbak met een kattenluik zelfs design kattenbakken. Deze kattentoiletten zijn echte eyecatchers. Om de keuze te vereenvoudigen hebben wij dit artikel geschreven. Zo vind je met het gemak het beste voor je dier. Simpelweg omdat enkel het beste telt. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een kattentoilet. Onderstaand lichten wij het toe! 

Het formaat

Uiteraard het formaat. Heb je een grote kater, kies dan voor een groter toilet. Een te klein toilet voor een te grote kater of poes vraagt om ongelukjes. Daarentegen is een te groot toilet uiteraard geen probleem. 

Een kattentoilet kan je uitkiezen op basis van de lengte van je kat. Meet hierbij de vanaf het begin van de staart tot de snuit. Een kattentoilet moet anderhalf keer deze lengte zijn. Let daarbij ook op de vormgeving. Een vierkant toilet heeft uiteraard meer ruimte dan een ovaal of rond kattentoilet.

De vormgeving

Een prachtige design kattenbak is leuk, maar het is het toilet voor jouw kat. Kies daarom voor een praktische kattenbak. Denk hierbij aan de grootte maar ook aan een goede ingang. Katten houden niet van een te kleine ingang of een luik wat erg stroef gaat. 

Uiteraard moet de vormgeving ook gunstig voor het baasje zijn. Zo moet de kap goed op de bak sluiten om te voorkomen dat er urine lekt en dat de geur binnen blijft. 

Gebruiksgemak van een kattentoilet 

Een kattentoilet moet gemakkelijk in gebruik zijn. Niet alleen voor jou als baasje maar ook voor jouw poes of kater. Het toilet moet makkelijk schoon te maken zijn. Wat erg helpt is als de onderdelen gemakkelijk uit elkaar te halen zijn. Zo kan je ieder onderdeel gemakkelijk in de wasbak schoonmaken.

Voor de kat moet de drempel om het toilet te gebruiken zo laag mogelijk zijn. Katten zijn gewoontedieren en gevoelig voor stress. Zorg er daarom voor dat het toilet toegankelijk is. Zo moet het toilet gemakkelijk te bereiken én te gebruiken zijn. Hierbij kan je denken aan de ingang en de opstaphoogte. 

Type materiaal

Alle kattentoiletten zijn gemaakt van een hard plastic zoals polyester. Dit zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kunt schoonmaken.

Reviews

Uiteraard zijn reviews van belang. Reviews zijn vaak betrouwbare indicatoren van daadwerkelijke baasjes. Hoe bevalt het toilet voor het baasje en de kat? Werkt het naar behoren of zijn er dingen waarmee je rekening moet houden? Dit is allemaal informatie die je uit reviews kunt halen.

En uiteraard de prijs

Ook de prijs is van belang. Uiteraard wil je het beste voor jouw kat maar wil je ook de beste prijs. Hondentoiletten kosten gemiddeld tussen de €20,- en €100,-. Uiteraard nemen we de prijs mee in onze beslissing.


Bekijk de top 10 Bol.com


Hoe leer je jouw kat om het toilet te gebruiken?

Net als een puppy of hond wil je ook jouw kat zindelijk maken. Waar je voor honden een hondentoilet hebt, heb je voor katten een kattentoilet. Voor een kat is het belang dat een kattentoilet een plek is waar hij/zij zich prettig voelt. Ook kan in eerste instantie de kap averechts werken. Zeker bij een kitten. Een kitten kan het eng vinden om een donkere overkapte ruimte in te gaan. Is jouw kat eraan gewend, dan kun je gerust de kap op de bak plaatsen. Hetzelfde geldt voor het luikje. Schrikt het jouw kat af, bind het luikje omhoog of haal het er af. 

Een kattenbak moet daarnaast gemakkelijk vindbaar te zijn. Verplaats het toilet voor jouw kat niet te vaak en zorg ervoor dat de kat er gemakkelijk bij kan. Laat je kat daarom even wennen. Til het dier op, laat het ruiken en voelen of zet hem in de bak. Doe dit wel zonder dwang, anders kan de kat aversie krijgen. Tot slot moet je jouw kater of poes bij goed gedrag belonen en moet je de bak regelmatig verschonen. Katten zijn namelijk hygiënische dieren.

Waar kun je een toilet het beste plaatsen?

Een kattentoilet kan je het best op rustige en goed bereikbare plek neerzetten. Zet het nooit in de loop zoals in een gang. Katten houden van rust en niet van veel passerend verkeer. Idealiter plaats je het toilet ook niet naast deuren. Dit verstoort ook de rust van een kat. Zorg ook dat je het toilet niet naast zijn/haar eet- en drinkbak plaatst. Dat vind jouw kater of poes niet fijn en geef hem/haar eens ongelijk! 

Wat is dan wel een fijne plek voor een kattentoilet? Een rustige plaats die gemakkelijk bereikbaar is voor de kat. Dit kan in de keuken, woonkamer of bijkeuken zijn.

Hoe vaak moet je een kattentoilet verschonen?

Net als mensen houden katten ook van een schoon toilet. Het is daarom belangrijk dat het kattentoilet goed wordt schoongemaakt. Idealiter gebeurt dit dagelijks. Kattenuitwerpselen kunnen erg stinken en daarnaast ruikt een kat vele malen beter dan ons. 

Een kattentoilet maak je eenvoudig schoon door een poepschep door het grit te halen. De urine wordt namelijk door het grit opgenomen. Ook kan je door de kap eraf te halen het toilet ontluchten. Zo zorg je ervoor dat de vieze geurtjes vervliegen. 

Nadelen en voordelen van een hondentoilet?

Uiteraard zijn er verschillende voor- en nadelen verbonden aan een kattentoilet. Deze lichten wij voor je toe.

Voordelen een toilet voor jouw kat 

Ten eerste het gemak. Met een toilet voor jouw kat zorg je ervoor dat jouw poes of kater zijn behoefte kwijt kan. Dit voorkomt uiteraard veel schoonmaakwerk  Daarnaast helpt een toilet om jouw kat zindelijk te maken. Voor het gemak hebben wij het nogmaals opgesomd:

  • Het gemak
  • Het voorkomt schoonmaakwerk.
  • Het helpt jouw kat zindelijk te maken.

En uiteraard nadelen 

Uiteraard zijn er ook nadelen. Zo moet een kattentoilet dagelijks worden schoongemaakt en wekelijkse grondig. Daarnaast is het een accessoire wat ruimte in neemt en ze zijn niet altijd prachtig vormgegeven. Hiervoor zijn er wel prachtige design kattenbakken. Samengevat kan het:

  • Onhygiënisch zijn.
  • Het moet dagelijks worden schoongemaakt.
  • Het is niet het meest prachtige accessoire. 

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over hondentoilet:

Wat is een kattentoilet?

Zoals de naam het al zegt, is het een toilet voor jouw kat. Met een kattentoilet hoeft jouw kat niet meer naar buiten om zijn/haar behoefte te doen. Ook helpt het bij het zindelijk maken van jouw kat. 

Waarom heb je een kattentoilet nodig?

Om te zorgen dat jouw kat zijn behoefte kwijt kan. Daarnaast biedt het de mogelijk om de gezondheid van jouw kat in de gaten te houden en helpt het bij het zindelijk maken. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Er zijn een tal van indicatoren waar je op kan letten bij de aanschaf. Zo kan je letten op de het formaat, de vormgeving, het gebruiksgemak, materiaal reviews en uiteraard de prijs.

Hoe maak je een toilet voor katten schoon?

Een kattentoilet is vrij eenvoudig schoon te maken, maar vergt wel wat aandacht. Zo moet je ervoor zorgen dat elke dag de uitwerpselen worden opgeruimd. Daarnaast moet je wekelijks het grit vervangen. Tot slot kan je eenvoudig de onderdelen van een kattentoilet loskoppelen om deze vervolgens met een sopje schoon te maken.

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!