Beste kattentuigje | 10x vergelijken

Beste kattentuigje voor je kat
In dit artikel:

Katten staan bekend om hun ontdekkingsdrang en avontuurlijke karakter. Als katteneigenaar wil je jouw geliefde huisdier die ruimte geven, maar voorkomen dat de kat verongelukt of verdwaald raakt. Hier is een goede oplossing voor, namelijk het gebruiken van een kattentuigje. Er zijn diverse kattentuigjes op de markt. Het grote aanbod kan overweldigend zijn en het lastig maken om het beste tuigje voor jouw kat of kitten aan te schaffen. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de beste kattentuigjes van het moment. Zo maken wij jouw keuze hopelijk iets eenvoudiger!

De beste keuze

De beste keuze
Ga samen met je huistijger de wereld verkennen met het beste kattentuigje van dit moment. Dit schattige strikje van het Japanse merk Make Me Purr is een van de beste kattentuigjes van dit moment.

Verken samen met je huistijger de wereld. Dit doe je veilig door een kattentuigje om te doen. Het kattentuigje van Make Me Purr wordt als beste beoordeelt. Dit kattentuigje is geïnspireerd door de Japanse Kimono, dat is traditionele kledij voor speciale gelegenheden. Het strikje wat toegevoegd is moet de Obi voorstellen. De Obi is de strik op de rug van de kimono. Naast dat het een echte eyecatcher is het uiteraard ook een functioneel tuigje. Dit handgemaakte tuigje is gemaakt van katoen en is eenvoudig verstelbaar. Daarnaast wordt ook de looplijn van 120 centimeter meegeleverd. Voortaan neem je jouw huistijger gemakkelijk mee naar familie, dierenarts of het vakantieadres. 

De veiligste keuze

De veiligste keuze van dit moment. Met dit kattentuigje kan je jouw huistijger gerust uitlaten. Het diervriendelijke ontwerp sluit goed aan op het lichaam en voorkomt dat je kat aan zijn/haar nek wordt getrokken.

Voor mensen die graag een ommetje met hun huistijger maken is dit de beste en veiligste keuze van dit moment. Dit komt door het diervriendelijke ontwerp. Het is een uniek ontwerp die op het lichaam van de kat aansluit. Zo wordt voorkomen dat jouw kat aan zijn/haar nek wordt getrokken. Dit is uiteraard onaangenaam en kan een verstikkend gevoel geven. Dit kattentuigje is in verschillende formaten verkrijgbaar en is eenvoudig te verstellen. Het tuigje is van polyester en daarom kan je het ook gemakkelijk schoonmaken of wassen.

Beste kittentuigje

Het verstelbare kattentuig van Flamingo is momenteel de beste keuze. Het kattentuigje heeft een leuke print en omdat het tuigje verstelbaar is kun je deze ook gebruiken wanneer jouw kitten groot is.

De beste keuze is gevallen op het kittentuigje van Flamingo. Dit opvallende kattentuigje met het vismotief is gemaakt van zacht nylon. Hierdoor is het tuigje niet alleen zacht, maar ook stevig. Middels de straps is het tuigje eenvoudig te verstellen. Dit maakt het niet alleen een investering voor korte termijn, maar ook voor lange termijn. Is je kitten volwassen geworden, dan zal je dit tuigje nog steeds kunnen gebruiken. Ideaal toch? Tot slot wordt het tuigje geleverd met een bijpassende looplijn. 

Schattigste keuze

Het schattigste kattentuigje van dit moment. Dit leuke kattentuigje van Make Me Purrr is een echte eyecatcher.

Het kittentuigje van Make Me Purr is een zacht verstelbaar kattentuigje geïnspireerd door de Japanse Kimono. Het leuke strikje achterop is geïnspireerd door de Obi. De sierlijke strip achterop bij traditionele Japanse kledij. Het kattentuigje is gemaakt van katoen en is middels de straps ook eenvoudig te verstellen.  Ga samen met je huistijger de wereld verkennen met het kattentuigje van het Japanse Make Me Purr. Dit is een verstelbaar kattentuigje gemaakt van katoen. Met de bijgeleverde looplijn van 120 centimeter neem je jouw vriend/vriendin eenvoudig mee op pad. 

De beste prijs

Verken de buitenomgeving met dit scherp geprijsde kattentuigje. Eenvoudig in gebruik en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Wil je jouw kat laten wennen aan het buitenleven of wil je dagelijks een ommetje maken? Dat doe je met dit scherp geprijsde kattentuigje. Dit harnas is verkrijgbaar in vier kleuren en wordt geleverd met een loopband van ruim 120 centimeter. Daarnaast is dit tuigje te verstellen door simpelweg de schuifjes te verschuiven. De minimale maat is 19 cm en maximaal 34 cm.

Wat is een kattentuigje?

Een kattentuigje is een middel om jouw kat op een veilige manier de buitenwereld te laten ontdekken. Een tuigje bestaat uit twee cirkelvormige banden die je om de nek en achter de voorpoten van de kat kunt bevestigen. De tuigjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en materialen. Heb je een beweeglijke kat? Dan is een flexibel tuigje zeker aan te raden. Als jouw kat wat lui is, voldoet een tuigje met een korte 

Waarom een kattentuigje?

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je een kattentuigje zou kunnen kopen. Zo is het een goed middel om kittens te laten wennen aan de buitenwereld. Je kunt ze op een veilige manier op ontdekking laten gaan. Daarnaast is het voor katteneigenaren die in een drukke stad wonen ook aan te raden om een kattentuigje te gebruiken. Zo kunnen zij de buitenwereld ontdekken op een veilige manier. Ook als je net bent verhuisd is een kattentuigje een handig hulpmiddel om de kat te laten wennen aan de nieuwe omgeving en te voorkomen dat de kat verdwaalt. Naast al deze redenen is het bestrijden van overgewicht ook een reden om een kattentuigje aan te schaffen. Door het kattentuigje kun je een kat die veel binnen zit toch naar buiten krijgen en een wandeling laten maken. Uiteraard is het van belang om de kat niet te forceren om naar buiten te gaan, maar je kunt het zeker proberen aan te leren om buiten te wandelen. 

Onze top 10

Hoe gebruik je een kattentuigje?

Het gebruik van een kattentuigje is simpel. Je bevestigt de kleine band om de hals van de kat en de grote band van het tuigje achter de voorpoten. Je kunt de looplijn bevestigen aan de ring die vastzit aan de banden. Als je dit hebt gedaan ben je klaar voor de wandeling! Het belangrijkste is om de kat de tijd te geven om aan het kattentuigje te laten wennen. Als jouw kat zover is, kun je naar buiten om een wandeling te maken.

Juiste maatbepaling

Om de juiste maat van het kattentuigje te kunnen bepalen, is de eerste stap te kijken naar de plekken waar de banden van het tuigje bij de kat bevestigd worden. Bij de meeste tuigjes is dit om de nek en achter de voorpoten. Bij deze tuigjes dien je dus de nekomtrek en borstomtrek op te meten. De nekomtrek kun je het beste opmeten op de plek waar de nek samenkomt met de schouders van de kat, op de breedste plek van de nek. De borstomtrek meet je achter de voorpoten van de kat, waar ook één van de banden van het tuigje bevestigd zal worden. Houd altijd bij het opmeten twee vingers tussen het meetlint, zodat je zeker weet dat het tuigje niet te strak zit. Zorg er ook voor dat er niet meer dan twee vingers ruimte is, anders loop je het risico dat de kat onderweg kan ontsnappen. Als deze afmetingen weet, kun je gericht op zoek gaan naar het juiste kattentuigje voor jouw geliefde huisdier.


Bekijk de top 10 Bol.com


Dingen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een kattentuigje

Bij het aanschaffen van een kattentuigje zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Deze hebben wij even voor je op een rijtje gezet:

  • Maat

Het kopen van een kattentuigje in de juiste maat is zeer belangrijk. Het is niet de bedoeling dat jouw kat onderweg uit het tuigje kan glippen en ook niet dat het tuigje te strak zit. Daarom zul je de juiste afmetingen van jouw kat moeten bepalen om ook een tuigje in de juiste maat te kopen. Ook is het aan te raden om te kijken naar tuigjes die verstelbaar zijn. Met een verstelbaar tuigje kun je de banden nog beter laten aansluiten. Ook voor kittens is het kiezen voor een verstelbaar kattentuigje handig. Zo kun je het tuigje mee laten groeien en hoef je niet telkens een grotere maat te kopen. 

  • Materiaal

Ook het materiaal is een belangrijke producteigenschap om naar te kijken bij het kiezen van een kattentuigje. Zo zijn sommige materialen meer flexibel en comfortabel dan andere. De meest voorkomende materialen bij tuigjes voor katten zijn nylon, textiel en polyester. Deze materialen hebben ieder zijn voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om te bepalen hoe stevig of flexibel jouw ideale tuigje dient te zijn, voordat je zomaar een tuigje koopt. 

  • Kleur

Naast het kijken naar de juiste maat en het materiaal, is ook het kiezen van een bepaalde kleur belangrijk. Zo kiezen veel katteneigenaren vaak kattentuigjes met felle kleuren zodat de kat opvalt in het donker. Vooral voor de veiligheid is het aan te raden om een kleurrijk tuigje te kopen. Er bestaan ook tuigjes met reflectiestrip zodat jouw kat nog meer opvalt in het donker. 

  • Reviews

Bij veel producten is het handig om de reviews lezen. Zo ook voor kattentuigjes. Deze reviews kunnen je veel vertellen over de prijs/kwaliteitverhouding en de voor- en nadelen van het product. Het is wel belangrijk om te kijken of de review eerlijk en/of gegrond is, voordat je uitgaat van deze ervaring. Tuigjes met veel slechte reviews en lage scores wil je dan ook het liefst vermijden. Zo weet je zeker dat je enkel de beste producten voor jouw kat aanschaft!

  • Prijs/kwaliteitverhouding

Een prijzig tuigje betekent niet dat dit altijd ook een goed tuigje is. Laat je daarom niet leiden door de prijs. Je kunt vaak bij de reviews van de kattentuigjes lezen wat men vindt van de prijs/kwaliteitverhouding. Op deze manier kun je beter inschatten of je de juiste kwaliteit kiest voor de prijs die daarbij hoort. Zo ben je verzekerd van de beste koop!

FAQ

Lees hier de veelgestelde vragen over een kattentuigje:

Wat is het beste tuigje voor mijn kat?

Wij hebben op basis van onze beoordelingscriteria een selectie gemaakt van de beste kattentuigjes van dit moment. Door naar deze criteria te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Lees bij onze beschrijving welke eigenschappen en voordelen de tuigjes hebben. Bepaal welke eigenschappen jij belangrijk vindt voor jouw kleine vriend(in). Op basis hiervan kies jij het beste kattentuigje voor jouw kat. 

Hoe doe ik een kattentuigje om bij mijn kat?

Je kunt een kattentuigje eenvoudig bij jouw kat om doen. Plaats het tuig over de kop van de kat en klik de band vast achter de voorpoten. Verstel het tuigje zodat deze goed aansluit aan het lichaam van jouw kat. Houd altijd twee vingers tussen de band om zeker te weten dat de band niet te strak versteld wordt. 

Welke maat tuigje heeft mijn kat nodig?

Om de juiste maat te kiezen, dien je de borstomtrek en de nekomtrek van jouw kat op te meten. Houd twee vingers tussen het meetlint voor wat speling in de omvang. Als je deze afmetingen weet, kun je gericht op zoek gaan naar een tuigje voor jouw kat. Zorg ervoor dat er niet meer dan twee vingers speling zit tussen het tuigje en de kat, anders loop je het risico dat de kat uit het tuigje kan glippen.

Wanneer gebruik je een kattentuigje?

Je kunt een kattentuigje op verschillende momenten gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een bezoek moet brengen aan de dierenarts. Ook wanneer je een jonge kat hebt of net verhuisd bent, kun je de kat laten wennen aan de omgeving door de kat eerst uit te laten middels een tuigje. Ook voor katteneigenaren die in een drukke stad wonen is het gebruiken van een tuigje zeer aan te raden.

Hoe laat ik mijn kat wennen aan een tuigje?

Aangezien katten erg gesteld zijn op hun (bewegings)vrijheid, zal jouw kat eerst moeten wennen aan het kattentuigje. Het kost ook tijd om een kat aan nieuwe dingen te laten wennen. Je kunt jouw geliefde huisdier proberen te laten wennen aan een tuigje door het tuigje eerst in de buurt te leggen van plaatsen waar hij of zij graag ligt. Je kunt het tuigje ook op de slaapplek of naast de etensbak van de kat neerleggen. Zo kun je hem of haar laten wennen aan het tuigje. Ook kun je de eerste keren dat je het tuigje omdoet de kat belonen met iets lekkers of een aai over de bol geven, zodat de kat het dragen van een tuigje gaat zien als een positieve ervaring. 

Wat is het verschil tussen een harnas en een tuigje?

Er zijn twee verschillende soorten kattentuigjes. Een normaal tuigje heeft twee cirkelvormige riempjes, één gaat om de nek en één gaat achter de voorpoten. Jouw kat heeft hierin veel bewegingsvrijheid. Een harnas bedekt meer van het lichaam van jouw kat, waardoor hij of zij minder snel uit het harnas kan schiet. Een harnas is vaak ook gemaakt van dikker materiaal en ziet er dus “robuuster/groter” uit dan een tuigje. Beide soorten hebben voor- en nadelen. Bepaal daarom jouw voorkeur aan de hand van deze voor- en nadelen.

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!