Beste kittentuigje | 10x vergelijken

beste tuigje voor je kitten
In dit artikel:

Met een kittentuigje kun je jouw kitten eenvoudig en veilig uitlaten. Er zijn tegenwoordig vele soorten tuigjes verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een kitten harnas, een veiligheidstuigje of een klassiek tuigje. Maar welk tuigje is het beste voor jouw kitten? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste kittentuigjes van dit moment. Zo hopen we jou een beetje te kunnen helpen bij het kiezen van het beste tuigje voor jouw kitten. Ook geven we tips waar je op kunt letten bij het kopen van een tuigje. Zo kies jij de beste producten voor jouw kleine vriend(in). 

De beste keuze

Het verstelbare kattentuig van Flamingo is momenteel de beste keuze. Het kattentuigje heeft een leuke print en omdat het tuigje verstelbaar is kun je deze ook gebruiken wanneer jouw kitten groot is.

De beste keuze is gevallen op het kattentuigje van Flamingo. Dit opvallende kattentuigje met het vitmotief is gemaakt van zacht nylon. Hierdoor is het tuigje niet alleen zacht, maar ook stevig. Middels de straps is het tuigje eenvoudig te verstellen. Dit maakt het niet alleen een investering voor korte termijn, maar ook voor lange termijn. Is je kitten volwassen geworden, dan zal je dit tuigje nog steeds kunnen gebruiken. Ideaal toch? Tot slot wordt het tuigje geleverd met een bijpassende looplijn. 

De beste/prijs kwaliteit

Het kittentuigje van Make Me Purr is een zacht verstelbare kittentuigje geïnspireerd door de Japanse Kimono. Het kattentuigje is gemaakt van katoen en is middels de straps ook eenvoudig te verstellen.

Ga samen met je huistijger de wereld verkennen met het kittentuigje van het Japanse Make Me Purr. Dit is een verstelbaar kittentuigje gemaakt van katoen. Met de bijgeleverde looplijn van 120 centimeter neem je jouw vriend/vriendin eenvoudig mee naar familie, dierenarts, trimsalon of vakantieadres. Dit kittentuigje is verstelbaar en dus ook voor later geschikt. Je zou dit tuigje zelfs kunnen gebruiken voor kleine hondenrassen. 

Het meest zachte kattentuigje

Met dit zwarte harnas laat je jouw kitten eenvoudig uit. Het harnas kent een hoog draagcomfort en is eenvoudige te verstellen.
Bestel direct
bol.com (€21,47)

Het uitlaten van jouw kitten wordt gemakkelijk door middel van dit kattentuigje met looplijn. Het kittentuigje heeft meer weg van een harnas. Dit vergroot het draagcomfort. Het is gemaakt van stevig nylon en is eenvoudig te verstellen. Andere voordelen is dat dit kittentuigje anit-trek-  en stik eigenschappen heeft, lichtgewicht is en is gemaakt van veilige materialen 

Leukste kittentuigje met print

Laat je kitten uit in een schattig tuigje met een blauwe Schotse ruit. Het is tuigje is gemaakt van Nylon en eenvoudig te verstellen.

Laat je huistijger uit met een kittentuigje met een Schotse ruit. Dit is een nylon kittentuigje die je kunt verstellen naarmate je kitten groter wordt. Dit schattige tuigje wordt geleverd met een looplijn en is geschikt voor kittens en junior katten tot 3 jaar. 

De beste prijs

Dit goedkope kittentuigje is gemaakt van nylon en wordt geleverd met een loopband van 115 centimeter. Het tuigje is eenvoudige te verstellen.
Bestel direct
bol.com (€5,29)

Dit nylon tuigje is bedoeld voor het uitlaten van kittens, katten en kleine hondjes. Het tuigje wordt geleverd samen met een nylon loopband zodat er goed en eenvoudig gelopen kan worden met het beestje.

Wat is een kittentuigje?

Een kittentuigje is een kattentuigje dat speciaal ontworpen is voor kittens. Het is een ideaal middel om jouw kitten mee uit te laten. Het voordeel van een tuigje ten opzichte van een halsband is dat de druk verdeeld wordt over het hele lichaam van de kitten in plaats van alleen de nek. Bij een halsband kan een kitten schuurplekken en nekblessures oplopen doordat de kitten aan de nek wordt getrokken. Door de betere drukverdeling is een kittentuigje de beste keuze voor het uitlaten van jouw kleine vriend(in). 

Waarom kiezen voor een kittentuigje?

Het gebruiken van een kittentuigje brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo kunnen kittens die alleen maar binnen blijven te maken krijgen met diverse gezondheidsproblemen. Ze kunnen overgewicht krijgen, depressief worden of zelfs agressief gedrag ontwikkelen. Doordat ze niet buiten komen, kunnen ze zich ook gaan vervelen. Hierdoor kan weer een gebrek aan eetlust ontstaan. Ook kan een kitten aan meubels gaan krabben of andere dingen vernielen om zijn of haar opgekropte energie te ontladen. Daarom zeggen vele deskundigen dat het juist goed kan zijn voor de gezondheid om een kitten uit te laten. 

Daarnaast kan het best eng zijn om een kitten zelf naar buiten te laten gaan. Vooral in een drukke stad kan een kitten kwijtraken of aangereden worden. Daarin kan het kittentuigje een veilige oplossing bieden. Zo kan jouw kitten toch naar buiten, maar weet je zeker dat er niks kan gebeuren. 

Tot slot kan het kittentuigje een goed middel zijn voor kittens die regelmatig weglopen of de weg naar huis niet goed terug weten te vinden. Zo kun je door middel van het tuigje een stuk gaan wandelen met de kitten waardoor jouw kitten de weg naar huis leert kennen. Je kunt na een tijd besluiten om de kitten weer eens vrij naar buiten te laten om te kijken hoe dit gaat.

Onze top 10 kittentuigjes

Hoe werkt een kittentuigje?

Meestal kun je in de handleiding lezen hoe je het betreffende tuigje precies om moet doen en waar je op moet letten bij het omdoen van het tuigje. Bij de meeste kittentuigjes werkt het als volgt:

  1. Breng het tuigje over de kop van je kitten
  2. Zet de buikband vast en verstel de bandjes naar wens.
  3. Let erop dat het tuigje niet te los of te strak zit. Als je twee vingers tussen het lijfje van het kitten en het tuigje kunt stoppen, weet je dat het tuigje goed zit.

Als je het tuigje om hebt gedaan bij je kitten, is het niet verstandig om direct te gaan wandelen met je kitten. Je moet je kitten eerst laten wennen aan het tuigje. Geduld is hierbij van groot belang. Het ene kitten doet hier namelijk wat langer over dan het andere kitten. Je kunt jouw kleine vriend(in) wel op weg helpen door hem of haar te belonen. Elke keer als hij of zij het tuigje even om heeft gehad, geef je de hem of haar een snoepje. Sommige kittens denken dat ze met een kittentuigje niet meer kunnen lopen. In dat geval zouden ze kunnen omvallen wanneer je het tuigje hebt omgedaan. Je kunt dan gebruik maken van een kattenspeeltje om het lopen met het tuigje aan te wennen. Het belangrijkste is om de kitten de tijd te geven om aan het kittentuigje te wennen. Als jouw kitten zover is, kun je naar buiten om een wandeling te maken. 

De juiste maat bepalen

Om de juiste maat van het kittentuigje te kunnen bepalen, dien je allereerst te kijken naar de plekken waar de banden van het tuigje bij de kitten bevestigd worden. Bij de meeste tuigjes is dit om de nek en achter de voorpoten. Bij deze tuigjes dien je dus de nekomtrek en borstomtrek op te meten. De nekomtrek kun je het beste opmeten op de plek waar de nek samenkomt met de schouders van de kitten. Dit is de breedste plek van de nek. De borstomtrek meet je achter de voorpoten van de kitten, waar ook één van de banden van het tuigje bevestigd zal worden. Houd altijd bij het opmeten twee vingers tussen het meetlint, zodat je zeker weet dat het tuigje niet te strak zit. Als deze afmetingen weet, kun je gericht op zoek gaan naar het juiste kittentuigje voor jouw kleine vriend(in). Klaar? Zoeken maar!


Bekijk de top 10 Bol.com


Dingen waar je rekening mee dient te houden bij het aanschaffen van een tuigje voor kittens

Om het beste tuigje voor jouw kitten te vinden kun je op een aantal punten letten. De belangrijkste punten hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Formaat

Het kopen van een tuigje in de juiste maat is zeer belangrijk. Je wilt uiteraard niet dat jouw kitten uit het tuigje kan glippen en ook niet dat het tuigje te strak zit. Daarom zul je de juiste afmetingen van jouw kitten moeten weten om ook een tuigje in de juiste maat te kopen. Ook is het verstandig om te kijken naar kittentuigjes die verstelbaar zijn. Met een verstelbaar tuigje kun je de banden nog beter laten aansluiten en kun je ervoor zorgen dat het tuigje meegroeit met de kitten, zodat je niet constant een grotere maat hoeft te kopen!

  • Materiaal

Naast het formaat is het materiaal waar het tuigje van gemaakt is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kiezen van een kittentuigje. Er zijn namelijk veel verschillende soorten materialen waar je uit kunt kiezen. Sommige kunststof materialen zijn erg hard. Dit is niet prettig voor je kwetsbare kitten. De stof kan bijvoorbeeld in de nek snijden. Leer en nylon zijn twee voorbeelden van zachtere materialen die veilig zijn voor je kitten. Let daarom bij de productbeschrijvingen op de materialen waarvan het tuigje gemaakt is en kies voor een zacht materiaal.

  • Sluiting

Een kattentuigje kitten kan verschillende soorten sluitingen hebben. Als je al weet dat jouw kitten het tuigje niet eenvoudig om laat doen, is het raadzaam om te kiezen voor een tuigje met een makkelijke sluiting. Zo ben je minder lang bezig bent met het omdoen van het tuigje bij jouw kitten. Een goed voorbeeld van een makkelijke sluiting is een klittenband sluiting. Als jouw kitten nog niet zo bekend is met een tuigje is een klittenband sluiting een goede keuze. Sluitingen met een kliksysteem of een gesp zijn lastiger om te sluiten. Als jouw kitten goed stil kan zitten, kun je ook kiezen voor een gespsluiting of een kittentuigje met kliksysteem.  

  • Reviews

Bij veel producten is het handig om de reviews lezen. Zo ook bij tuigjes voor kittens. Deze reviews kunnen jou veel vertellen over het product. Ze kunnen je veel informatie geven over het gebruik, de prijs/kwaliteitverhouding en de voor- en nadelen van het product. Het is wel belangrijk om te kijken of de review eerlijk en/of gegrond is, voordat je uitgaat van deze ervaring. Kittentuigjes met veel slechte reviews en lage scores wil je dan ook het liefst vermijden. Zo weet je zeker dat je enkel de beste producten voor jouw geliefde huisdier aanschaft!

  • Prijs/kwaliteitverhouding

Naast de eerder genoemde punten is het verstandig om te kijken naar de prijs/kwaliteitverhouding. Vaak vertellen de reviews meer over de verhouding van de kwaliteit koelband ten opzichte van de prijs. De prijs van een kittentuigje begint rond de €5 en kan oplopen tot ongeveer €30.

FAQ

Lees hieronder de veelgestelde vragen over het beste tuigje voor je kitten:

Hoe doe je een tuigje om bij een kitten?

Vaak staat in de handleiding van het tuigje beschreven hoe het betreffende tuigje omgedaan dient te worden. Bij de meeste tuigjes kun je de korte band over de kop van de kitten brengen en vervolgens de buikband vastzetten. Verstel de nekband naar wens en zorg ervoor dat er twee vingers speling zit in zowel de nekband als de buikband. Zo weet je zeker dat het kittentuigje niet te strak zit. 

Wat is het beste kittentuigje voor mijn kitten?

Wij hebben op basis van onze beoordelingscriteria een selectie gemaakt van de beste kattentuigjes kitten van dit moment. Door naar deze criteria te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste kittentuigjes kunnen laten zien. Lees bij onze beschrijving welke functionaliteiten en voordelen de tuigjes hebben. Bepaal welke functionaliteiten jij belangrijk vindt voor jouw kleine vriend(in). Op basis hiervan kies jij het beste tuigje voor jouw kitten. 

Hoe bepaal ik de juiste maat van het tuigje?

Om de juiste maat te kiezen, dien je de borstomtrek en de nekomtrek van jouw kitten op te meten. Houd twee vingers tussen het meetlint voor wat speling in de omvang. Als je deze afmetingen weet, kun je gericht op zoek gaan naar een kittentuigje. 

Is een kitten uitlaten slecht?

Er zijn veel deskundigen die zeggen dat het juist goed is om met je kitten te gaan wandelen. Als kittens altijd binnen zitten kunnen er namelijk verschillende gezondheidsproblemen ontstaan. Het kitten kan bijvoorbeeld overgewicht krijgen, depressief worden of zelfs agressief gedrag ontwikkelen. Doordat ze niet buiten komen, kunnen ze zich ook gaan vervelen. Hierdoor kan weer een gebrek aan eetlust ontstaan. Als je merkt dat je kitten aan meubels begint te krabben of andere dingen begint te vernielen, dan zou dat kunnen komen doordat de kitten niet buiten komt. Het kitten wil dan graag zijn opgekropte energie ontladen. Daarom kan het juist goed zijn voor de gezondheid om een kitten uit te laten, om dit soort gezondheidsproblemen te voorkomen.  

Kan ik een reismand vervangen door een tuigje?

De meeste kittens worden vervoerd in de auto in een reismand. Een kittentuigje is een prima vervanger voor de reismand. Je kunt jouw kitten met het tuigje namelijk ook gewoon meenemen in de auto. Het veiligheidstuigje is het meest geschikt als vervanger voor de reismand. Een veiligheidstuigje of veiligheidsharnas is voorzien van een lijn die vastgezet kan worden in de autogordel. Zo vervoer jij jouw kleine vriend(in) op de meest veilige manier!

Wat is het verschil tussen een kittentuigje en een kitten harnas?

Het harnas is ook een soort tuigje. Een normaal tuigje heeft twee banden, één gaat om de nek en één gaat achter de voorpoten. Jouw kitten heeft hierin veel bewegingsvrijheid.

Een kitten harnas bedekt meer van het lichaam van jouw kitten, waardoor hij of zij minder snel uit het harnas kan schieten. Een harnas is vaak ook gemaakt van dikker materiaal en ziet er dus “robuuster/groter” uit dan een kittentuigje. Beide soorten tuigjes hebben voor- en nadelen. Bepaal daarom jouw voorkeur aan de hand van deze voor- en nadelen. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!