Beste koelband hond | 10 x vergelijken

hond met een pet
In dit artikel:

Er zijn verschillende producten die jouw hond tijdens de warme zomerdagen kunnen verkoelen. Zo zijn er naast koelmatten en koelvesten voor honden ook koelbanden te krijgen die jouw hond kunnen afkoelen. Er zijn verschillende soorten koelbanden op de markt. Het is door het grote aanbod best lastig om de juiste keuze te maken voor jouw hond. Je kunt namelijk niet alleen uit verschillende soorten kiezen, maar ook uit allerlei maten, kleuren en merken. Om de keuze een stukje makkelijker te maken hebben wij een selectie gemaakt van de beste honden koelbanden van dit moment. 

De beste keuze

De beste keuze

De beste honden koelband van dit moment. Deze koelband is gemaakt van een stevige stof en is gemakkelijk te verstellen middels klittenband.

De beste honden koelband van dit moment. Deze koelband is gemaakt van een stevige stof en is gemakkelijk te verstellen middels klittenband. De band is voorzien van een niet-giftige en comfortabel zachte gel vulling. Deze vulling koelt snel en op zichzelf, er is daarom geen water of koelkast vereist om de koelband te koelen. Na gebruik kan de koelband op een koude plaats worden geplaatst om te koelen, zoals op een tegelvloer of in de schaduw. Hoe kouder de plaats, hoe sneller de koelband weer af zal koelen. De band zal jouw hond verkoelen met een comfortabele temperatuur die 3 a 4 graden lager is dan de lichaamstemperatuur.

De beste prijs/kwaliteit

De beste koelband tegen de beste prijs die jouw hond tijdens de warme zomer afkoelt. Deze verstelbare band is gemaakt polyester. De band bevat een koelvloeistof die je kan koelen in de koelbox of koelkast.

De beste koelband tegen de beste prijs die jouw hond tijdens de warme zomerdagen afkoelt. Deze verstelbare band is gemaakt van polyester. De band bevat een koelvloeistof die je kan koelen in de koelbox of koelkast. De verkoelende halsband is verstelbaar met een maximale lengte van 65cm en bevat een klittenband sluiting. Met deze koelband kies je voor goede kwaliteit tegen een schappelijke prijs. 

De beste koelband voor een kleine hond

Deze koelband is vanwege het kleinere formaat geschikt voor kleinere honden. Ook deze koelband is verstelbaar en bevat een koelvloeistof die eenvoudig is te koelen in een koelbox of koelkast.

Bestel direct
bol.com (€14,98)

Deze koelband is vanwege het kleinere formaat geschikt voor kleinere honden (ongeveer van 5 t/m 15 kg). Ook deze koelband is verstelbaar en bevat een verkoelende koelvloeistof. De band zelf is gemaakt van polyester en is verstelbaar tot een maximale lengte van 30 cm. Je kunt de koelband koelen door deze in de koelkast of in de koelbox te leggen. De band is voorzien van een klittenband sluiting. 

De beste koelband voor een grote hond

Deze koelband is vanwege het grote formaat geschikt voor grotere honden. Ook deze koelband is verstelbaar en bevat een koelvloeistof die eenvoudig in een koelkast of koelbox is te koelen.

Deze koelband is vanwege het grotere formaat geschikt voor grote honden van vele formaten. Ook deze koelband is verstelbaar en bevat een verkoelende koelvloeistof. De band is gemaakt van polyester en bevat een klittenband sluiting. De maximale verstelbare lengte van deze koelband is 45 cm. Je kunt de band simpelweg koelen door deze in de koelkast of in de koelbox te leggen.

De beste prijs

Deze koelband is verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. De koelband is verstelbaar en is geschikt voor zowel kleine als grote honden.

Bestel direct
bol.com (€11,68)

Deze koelband is verkrijgbaar in verschillende maten tegen een scherpe prijs. De koelband heeft een minimale verstelbare lengte van 16 cm en is verstelbaar tot een maximale lengte van 19 cm. De koelband bevat een klittenband sluiting en is geschikt voor zowel kleine als grote honden. De handleiding wordt met de koelband meegeleverd. Dit is de best geprijsde optie koelband. 

Wat is een honden koelband?

Een honden koelband is eigenlijk een soort halsband voor de hond waar een verkoelende gel in zit. Deze gel kun je koelen door de band in de koelkast of in koud water te leggen. Het werkt hetzelfde als een koelmat en een koelvest voor de hond. Het doel is om jouw trouwe viervoeter wat verkoeling te kunnen geven tijdens de warme zomerdagen.

Waarom kiezen voor een koelband voor honden?

De gezondheid en het welzijn van jouw hond staan natuurlijk voorop. De zomers in Nederland worden steeds warmer en warmer. Daar hebben wij niet alleen last van, onze huisdieren ook. Vooral honden hebben het zwaar tijdens de zomer door hun vacht. Daarnaast kunnen honden niet goed zweten, waardoor ze het snel warm hebben. Ook kunnen honden met een korte neus snel oververhit raken omdat deze honden (doorgaans) moeite hebben met ademen. 

Als jouw hond oververhit raakt, kan dit ernstige gevolgen hebben. In de ergste gevallen kan er zelfs orgaanschade optreden bij langdurige oververhitting. Dit wil je uiteraard voorkomen. Met een koelband kun je jouw hond de verkoeling geven waar het dier op deze warme dagen naar verlangt. 

Hoe herken je oververhitting bij jouw hond?

Een hond is oververhit als de lichaamstemperatuur hoger is dan 41 graden celsius. Je kunt oververhitting bij honden herkennen aan een aantal verschijnselen. De meest voorkomende verschijnselen zijn:

  • Extreem hijgen. Vaak met een wijd open bek
  • Moeite met lopen
  • Geen of vertraagde reactie op bepaalde prikkels
  • Veelvuldig kwijlen
  • Donkerrode of zelfs paarse slijmvliezen bij de tong en bek

Om oververhitting te voorkomen kun je de hond op de warme dagen het beste vroeg in de ochtend en wat later op de avond uitlaten. Ook kun je de hond verkoeling bieden door een koelmat, koelvest of een koelband voor honden. Tot slot is het raadzaam om de hond te voorzien van een koele plek, zoals een plek in de schaduw of een koele plek binnenshuis. 


Bekijk de top 10 Bol.com


Hoe gebruik je een honden koelband?

Als je een koelband gekocht hebt, is het ook handig om te weten hoe zo’n band werkt. De meeste honden koelbanden doe je hetzelfde om als een halsband. Sommige werken hetzelfde als een honden bandana. Je kunt de koelband dus gewoon om de nek van de hond vast maken. Hoe je deze vast maakt, verschilt per merk. 

Hoe bepaal je de juiste maat voor jouw hond?

Het bepalen van de juiste maat is een belangrijke stap bij het kiezen van een juiste koelband voor jouw hond. Zo moet jouw hond wel comfortabel met de koelband kunnen lopen, zonder dat hij of zij plotseling uit de band schiet. Om de juiste maat te bepalen, dien je allereerst de nekomtrek van jouw hond op te meten. Als je dit al eerder hebt gedaan voor het kopen van een gewone halsband, kun je deze afmetingen gebruiken. Als je de nekomtrek van jouw hond niet weet, kun je deze het beste meten op het punt waar de nek van de hond samenkomt met de schouders. Dit is het breedste punt van de nek. Bij het opmeten is het verstandig om 1 tot 2 vingers tussen het meetlint te houden, zodat de koelband niet te strak om de nek zal komen te zitten. Als je de afmetingen hebt, kun je gericht op zoek gaan naar de beste koelband voor jouw hond!

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een koelband voor de hond

Bij het kiezen van een honden koelband is het belangrijk om te bepalen wat voor jou belangrijk is. Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het verstandig om voor jezelf te bepalen welke functionaliteiten jouw ideale koelband heeft. Op deze manier kun je gerichter op zoek gaan. Wij hebben een aantal dingen waar je op moet en kunt letten bij het aanschaffen van een honden koelband voor je op een rijtje gezet:

  • Maat

Het kiezen van een juiste maat is van groot belang bij het kiezen van een goede koelband voor jouw hond. Je kunt de maat bepalen door de nekomtrek van de hond op te meten. Je kunt de omtrek het beste opmeten bij de plek waar de nek samenkomt met de schouders van de hond. Dit is de breedste plek van de nek en hier zal de koelband ook komen te zitten.

  • Manier van verkoeling

Er zijn verschillende manieren om jouw koelband koud te maken. Bij koelbanden van bepaalde merken dien je de band als het ware ‘op te laden’ in de koelkast. Bij andere merken dient de band gekoeld te worden met koud water. Het is goed om te weten dat dit per band en per merk verschilt. 

  • Verstelbaarheid

Sommige koelbanden zijn verstelbaar. Deze kun je dus geheel aanpassen aan de nek van jouw hond. Een verstelbare koelband is ideaal voor honden die nog niet volgroeid zijn. Zo hoef je niet telkens een grotere maat te kopen, maar kun je de band op zijn tijd iets groter maken. 

  • Reviews

Bij veel producten kun je ervaringen van anderen lezen. Zo ook bij koelbanden voor honden. Deze reviews kunnen jou veel vertellen over het product. Het is zeer aan te raden om de reviews bij de producten te lezen. Ze kunnen je veel informatie geven over de voor- en nadelen van de producten. Het is wel belangrijk om te kijken of de review eerlijk en/of gegrond is, voordat je uitgaat van deze ervaring. Koelbanden voor honden met veel slechte reviews en lage scores wil je dan ook het liefst vermijden. Zo weet je zeker dat je enkel de beste producten voor jouw trouwe viervoeter aanschaft!

  • Prijs/kwaliteitverhouding

Naast de eerder genoemde punten is het verstandig om te kijken naar de prijs/kwaliteitverhouding. Vaak vertellen de reviews meer over de verhouding van de kwaliteit koelband ten opzichte van de prijs. De gemiddelde prijs van een hond koelband ligt tussen de €8 en de €30. 

Onze top 9 koelbanden voor een hond

Honden koelband wassen

Als jouw hond graag buiten speelt, kan de koelband flink vies worden. De meeste koelbanden voor honden zijn te wassen met de hand of simpelweg schoon te maken met een vochtig doekje. Door de koelband regelmatig te wassen, beperk je de groei van bacteriën. Het is verstandig om de gebruiksaanwijzing en/of wasvoorschriften van de koelband te controleren zodat je zeker weet dat je de band op de juiste manier schoonmaakt.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over het beste koelband hond:

Wanneer gebruik je een honden koelband?

Een koelband voor honden gebruik je doorgaans op de warme zomerdagen. Tijdens het uitlaten kan het veel verkoeling bieden, maar ook voor vakanties is het een ideaal middel om te voorkomen dat jouw hond oververhit raakt.

Hoe koel ik de honden koelband?

De koelband is eenvoudig te koelen door de band of het koelelement in de koelkast of koud water te leggen. De manier van koelen verschilt per band en ook per merk. Het is goed om te weten welke manier de juiste is voor jouw gekozen band. Raadpleeg daarom altijd de gebruiksaanwijzing van jouw koelband voor de juiste manier. 

Welke maat koelband heeft mijn hond nodig?

Om de juiste maat te bepalen, dien je allereerst de nekomtrek van jouw hond op te meten. Deze kun je het beste meten op het punt waar de nek van de hond samenkomt met de schouders. Dit is het breedste punt van de nek. Bij het opmeten is het verstandig om 1 tot 2 vingers tussen het meetlint te houden, zodat de koelband niet te strak om de nek zal komen te zitten. 

Hoe doe je een honden koelband om?

Een koelband voor honden bevestig je op eenzelfde manier als een gewone honden halsband of een honden bandana. Hoe de band om de nek wordt vastgemaakt, ligt aan de soort band. 

Wat is de beste hond koelband?

Wij hebben op basis van onze beoordelingscriteria een selectie gemaakt van de beste honden koelbanden van dit moment. Lees bij onze beschrijving welke functionaliteiten en voordelen de koelbanden hebben. Bepaal welke functionaliteiten jij belangrijk vindt voor jouw hond. Op basis hiervan kies jij de beste koelband voor jouw hond. 

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!