Beste puppy tuigje | 10x vergelijken

beste tuigje voor een puppy
In dit artikel:

Jouw jonge viervoeter zit de hele dag door vol met energie en daarom zal je hem of haar waarschijnlijk veel uitlaten. Op veel plekken is het verplicht om jouw puppy aangelijnd uit te laten, daarom is een puppy tuigje een must-have voor eindeloos veel veilige en fijne wandelingen met jouw kleine vriend(in). Tegenwoordig heb je zoveel verschillende soorten tuigjes voor de pup. Je ziet ze in allerlei kleuren, maten en materialen van verschillende merken. Wij snappen dat het moeilijk is om te kiezen uit dit grote aanbod, daarom helpen wij je een handje bij het kiezen van het juiste tuigje voor jouw pup.

De beste keuze

De beste keuze

De is het beste puppy tuigje van dit moment. Het tuigje in in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar. Daarnaast is het tuigje ook verstelbaar. Ideaal voor een snelgroeiende pup.

Dit is het beste puppy tuigje van dit moment. Het tuigje is in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar. Daarnaast is het tuigje ook verstelbaar in de nek en rond de borst. Ideaal voor een snel groeiende pup. Een fijne functionaliteit van het tuigje is dat het zich ergonomisch aanpast aan het lichaam van de hond, waardoor een optimale drukverdeling wordt gecreëerd. Hierdoor wordt de rug van je hond beschermd, mits de riem alleen aan de achterste ring is gehaakt. Ook kan het puppy tuigje in de wasmachine gewassen worden in een waszak of kussensloop op 30 graden. 

Beste harnas

Dit harnas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Ideaal voor als je het tuigje ook later wilt gebruiken. Het tuigje wordt geleverd met een riem en heeft een hoogdraagcomfort.

Bestel direct
bol.com (€24,90)

Dit harnas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Het is een ideaal harnas om jouw pup te laten wennen aan het dragen van een tuigje. Het harnas kent een hoog draagcomfort en bevat anti-trek, anti-verstikking en anti-wegloop eigenschappen. Het tuigje wordt geleverd met een riem en is gemaakt van zacht en ademend materiaal. Het harnas is gemakkelijk om te doen bij je pup en eenvoudig te verstellen. Door het dubbellaagse mesh materiaal is het hondenharnas gemaakt om lang mee te gaan. De maten kunnen – afhankelijk van het ras – klein vallen, kies daarom bij twijfel voor de zekerheid voor de grotere maat. 

Puppy tuigje met riem

Dit tuigje is verkrijgbaar in verschillende formaten en dus ook geschikt voor puppies. De bijpassende riem wordt meegeleverd. Het tuigje is eenvoudig te verstellen en kent een hoog draagcomfort.

Bestel direct
bol.com (€25,90)

Dit tuigje is verkrijgbaar in verschillende formaten en dus ook geschikt voor pups. De bijpassende riem wordt meegeleverd. Het tuigje is eenvoudig te verstellen en kent een hoog draagcomfort. De maximale veiligheid van de pup wordt verzekerd door extra reflecterende lijnen en drukknoppen met vergrendeling. Hierdoor kan het tuigje niet per ongeluk losraken. Het Y-vormige design zorgt voor een goede drukverdeling en bewegingsvrijheid voor de pup. Ook is het tuigje gemakkelijk te reinigen met handwas of een programma voor delicate materialen. 

Luxe puppytuigje

Dit luxe tuigje heeft een kenmerkende geruite print waardoor deze wat luxer oogt. Het tuigje is verstelbaar door de verschillende gespen en kent een hoogdraagcomfot.

Dit luxe tuigje heeft een kenmerkende geruite print waardoor deze wat luxer oogt. Het tuigje is verstelbaar door de kwaliteitsvolle gespen en kent een hoog draagcomfort. Het tuigje is volledig gevoerd en gemaakt van ademend en huidvriendelijk materiaal. Met het stijlvolle ontwerp en de zachte voering van dit tuigje ga je chique maar ook comfortabel op stap met jouw jonge viervoeter. Het tuigje is gemakkelijk aan- en uit te trekken, verkrijgbaar in verschillende maten en is geschikt om in de wasmachine te wassen op 30 graden.

Beste prijs/kwaliteit

Dit tuigje is verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. Desondanks is de kwaliteite hoog. Het is gemaakt van stevige materialen en gemakkelijk verstelbaar. Ook kent het een hoog draagcomfort.

Dit tuigje is verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. Desondanks is de kwaliteit hoog. Het tuigje is gemaakt van stevige en luchtige materialen en is daarnaast gemakkelijk verstelbaar. Ook kent het een hoog draagcomfort en kun je het tuigje zelfs gerust tijdens het rennen aan laten bij jouw pup. Het tuigje is geschikt voor middelgrote honden en pups en is voorzien van een reflecterende strip en een dubbele veiligheidsgordel. Ook wordt er een riempje met het tuigje meegeleverd. Kortom, een tuigje van goede kwaliteit voor een schappelijke prijs.

Wat is een puppy tuigje?

Dit tuigje is eigenlijk hetzelfde als een honden tuigje, alleen is deze speciaal gemaakt voor puppy’s. Een tuigje is een vervanger van een hondenhalsband. Een tuigje bestaat uit meerdere banden van touw, leer, nylon of metaal die worden bevestigd om de nek van de pup en achter de voorpoten om de borst, waar je vervolgens de puppy riem aan bevestigt. Als je de riem aan het puppy tuigje hebt bevestigd, ben je klaar voor de wandeling!

Naast tuigjes voor puppy’s zijn er uiteraard ook kittentuigjes. Met een kittentuigje kan je met jouw kitten gerust naar buiten!

Wat zijn de voordelen van een tuigje?

Velen vragen zich af waarom je zou kiezen voor een puppy tuigje in plaats van een puppy halsband. Het grote voordeel bij een tuigje is dat de druk op het moment dat jouw pup aan de lijn trekt verdeeld wordt over de romp van de pup. Bij een halsband ligt de druk volledig op de nek van de pup, wat schuurplekken, nekblessures en kokhalzen tot gevolg kan hebben. Een enthousiaste pup trekt bij het uitlaten veel aan de lijn, daarom is een tuigje zeker een aanrader bij het uitlaten van puppy’s. Een tuigje geeft jouw viervoeter extra comfort bij het uitlaten door de drukverdeling. Kortom: het is één van de meest geschikte middelen om jouw kleine vriend(in) mee uit te laten!

Maat van het puppy tuigje bepalen

Om de juiste maat van het puppy tuigje te kunnen bepalen, dien je allereerst te kijken naar de plekken waar de banden van het tuigje bevestigd worden. Bij de meeste tuigjes is dit om de nek en achter de voorpoten. Bij deze tuigjes dien je dus de nekomtrek en borstomtrek op te meten. De nekomtrek kun je het beste opmeten op de plek waar de nek samenkomt met de schouders van de pup. Dit is de meest brede plek van de nek. De borstomtrek meet je achter de voorpoten van de pup, waar ook één van de banden van het tuigje bevestigd zal worden. Houd bij het opmeten twee vingers tussen het meetlint zodat de pup wat speling heeft in het tuigje. Als deze afmetingen weet, kun je gericht op zoek gaan naar het juiste tuigje voor jouw pup. Klaar? Zoeken maar!

Hoe werkt een puppy tuigje? 

Een puppy tuigje werkt eenvoudig. Plaats het tuig over de kop van de pup en klik de band vast achter de voorpoten. Verstel het tuigje zodat deze goed aansluit bij de pup. Houd twee vingers tussen de band om zeker te weten dat de band niet te strak versteld wordt. De band bij de nek is verstelbaar, maar de band om de borst vaak niet. Een tuigje bevat vaak een ijzeren lus waar je de puppy riem aan kunt bevestigen. Als de riem bevestigd is, zijn jij en jouw puppy klaar voor de wandeling!

Onze top 10 puppytuigjes

Dingen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een puppy tuigje

Bij het kiezen van een puppy tuigje zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. Deze hebben wij even voor je op een rijtje gezet:

  • Maat

Het kopen van een puppy tuigje in de juiste maat is zeer belangrijk. Je wilt uiteraard niet dat jouw puppy uit het tuigje kan glippen en ook niet dat het tuigje te strak zit. Daarom zul je de juiste afmetingen van jouw pup moeten bepalen om ook een tuigje in de juiste maat te kopen. Ook is het aan te raden om te kijken naar tuigjes die verstelbaar zijn. Met een verstelbaar tuigje kun je de banden nog beter laten aansluiten en kun je ervoor zorgen dat het tuigje meegroeit met de pup, zodat je niet telkens een grotere maat hoeft te kopen!

  • Materiaal

Ook het materiaal is een belangrijke factor om naar te kijken bij het kiezen van een puppy tuigje. Zo zijn sommige materialen meer geschikt om er mee te kunnen zwemmen dan andere. Sommige materialen zitten daarbij ook comfortabeler dan andere. De meest voorkomende materialen bij tuigjes voor de pup zijn nylon, textiel en polyester. Deze materialen hebben ieder zijn voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om te bepalen hoe stevig en bestand jouw tuigje moet zijn tegen sommige activiteiten zoals zwemmen, voordat je zomaar een tuigje koopt. 

  • Kleur

Naast het kijken naar de juiste maat en het materiaal, is ook het kiezen van een bepaalde kleur belangrijk. Zo kiezen veel baasjes vaak puppy tuigjes met felle kleuren zodat de pup opvalt in het donker. Vooral voor de veiligheid is het aan te raden om een kleurrijk tuigje te kopen. Er bestaan ook tuigjes met reflectiestrip zodat jouw pup nog meer opvalt in het donker. 

  • Reviews

Bij veel puppy tuigjes kun je de ervaringen van anderen lezen bij de producten. Dit kan jou ook helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw pup. Uiteraard is het belangrijk om ook te kijken naar ervaringen die eerlijk en/of gegrond zijn, voordat je uitgaat van deze ervaring. Tuigjes die veel slechte reviews hebben met lage scores wil je het liefst vermijden. Zo schaf je enkel de allerbeste producten aan voor jouw pup!

  • Prijs/kwaliteitverhouding

Een prijzig puppy tuigje betekent niet altijd ook een goed puppy tuigje. Laat je daarom niet leiden door de prijs. Je kunt vaak bij de reviews van de tuigjes lezen wat men vindt van de prijs/kwaliteitverhouding. Op deze manier kun je beter inschatten of je de juiste kwaliteit kiest voor de prijs die daarbij hoort. Zo ben je verzekerd van de beste koop!


Bekijk de top 10 Bol.com


FAQ

Lees hier de veelgestelde vragen over een puppy tuigje:

Wat is het beste puppy tuigje voor mijn puppy?

Wij hebben op basis van onze beoordelingscriteria een selectie gemaakt van de beste puppy tuigjes van dit moment. Lees bij onze beschrijving welke functionaliteiten en voordelen de tuigjes hebben. Bepaal welke functionaliteiten jij belangrijk vindt voor jouw pup. Op basis hiervan kies jij het beste tuigje voor jouw puppy. 

Hoe bepaal ik de juiste maat van het puppy tuigje?

Om de juiste maat te kiezen, dien je de borstomtrek en de nekomtrek van jouw puppy op te meten. Houd twee vingers tussen het meetlint voor wat speling in de omvang. Als je deze afmetingen weet, kun je gericht op zoek gaan naar een tuigje voor jouw puppy. 

Hoe doe je een tuigje bij een puppy om?

Je kunt een puppy tuigje eenvoudig bij jouw pup om doen. Plaats het tuig over de kop van de pup en klik de band vast achter de voorpoten. Verstel het tuigje zodat deze goed aansluit bij de pup. Houd twee vingers tussen de band om zeker te weten dat de band niet te strak versteld wordt. De band bij de nek is verstelbaar, maar de band om de borst vaak niet.

Wat is het verschil tussen een puppy tuigje en een puppy harnas?

Er zijn twee verschillende soorten tuigjes. Een normaal tuigje heeft 2 cirkels, één gaat om de nek en één gaat achter de voorpoten. Jouw pup heeft hierin veel bewegingsvrijheid.

Een puppy harnas bedekt meer van het lichaam van jouw pup, waardoor hij of zij minder snel uit het harnas kan schieten. Een puppy harnas is vaak ook gemaakt van dikker materiaal en ziet er dus “robuuster/groter” uit dan een puppy tuigje. Beide soorten hebben voor- en nadelen. Bepaal daarom jouw voorkeur aan de hand van deze voor- en nadelen. 

Kun je een puppy tuigje ook in de auto gebruiken?

De meeste puppy tuigjes zijn niet gemaakt om te gebruiken in de auto. Er zijn wel tuigjes van bepaalde merken op de markt die je ook in een auto goed kan gebruiken. Echter geldt dit lang niet voor ieder merk. Daarom kun je beter een autogordel voor je pup kopen. Deze puppy gordel is speciaal gemaakt om jouw pup op zijn of haar plek te houden in de auto. 

Is een puppy tuigje wat voor mij?

Vooral voor gezinnen met kinderen is een puppy tuigje zeer geschikt. Dit komt omdat kinderen vaak uit enthousiasme veel trekken aan de riem van de pup, wat bij een halsband veel druk geeft op de nek van de pup en voor blessures, schuurplekken en kokhalzen kan zorgen. Ook is de pup makkelijker onder controle te houden met een tuigje en is het comfortabeler voor de pup dan een halsband door de drukverdeling.

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!