Beste trimtafel hond | 10 x vergelijken

hond op een trimtafel
In dit artikel:

De trimtafel voor de hond is het ideale middel om jouw hond thuis te knippen, te kammen en te stylen. Er zijn tegenwoordig eindeloos veel honden trimtafels op de markt. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei formaten met verschillende materialen en ze worden aangeboden door diverse merken. Maar welke trimtafel is het meest geschikt voor jouw hond? Er zijn veel dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een goede tafel. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste honden trimtafels van dit moment. Zo koop jij de beste trimtafel voor jouw trouwe viervoeter! 

De beste trimtafel

De beste keuze
Deze trimtafel van Topmast is hydraulisch verstelbaar met de voet. Dit in combinatie met een aanlijnoptie en een geharde coatlaag maakt het de beste keuze van dit moment.
Bestel direct
bol.com (€229,00)

Deze trimtafel van Topmast is hydraulisch verstelbaar met voetbediening. Het stevige frame geeft de trimtafel een goede stabiliteit. De voetdoppen zijn verstelbaar zodat de trimtafel ook stevig staat op een ongelijke ondergrond. Ook is de trimarm verstelbaar. Dit in combinatie met een aanlijnoptie en een geharde coatlaag maakt het de beste keuze van dit moment. De afmetingen van het tafelblad zijn 81x52cm en de maximale belasting van deze trimtafel is tot 50 kg.

De beste handmatig verstelbare trimtafel

Deze handmatige verstelbare trimtafel van PawHut is eenvoudig mee te nemen. De tafel kan eenvoudig worden ingeklapt. Daarnaast biedt deze tafel ook een anti-slip coating en een aanlijnoptie.

Deze handmatige verstelbare trimtafel van PawHut is eenvoudig mee te nemen. De tafel kan eenvoudig worden ingeklapt. Het grote en slibvaste rubberen tafelblad verzekert de hond van een comfortabele stand- of zitplaats. Daarnaast biedt deze tafel ook een anti-slip coating en een aanlijnoptie. Het massief metalen frame garandeert betrouwbaarheid en duurzaamheid. De trimtafel kent een maximale belasting tot 100 kg, waardoor de tafel geschikt is voor vele verschillende hondenrassen. 

De beste professionele trimtafel

De hydraulische trimtafel van VidaXL is bij uitstek geschikt voor professioneel gebruik. De trimtafel heeft een zeer sterk frame, aanlijnoptie en is middels een voetpedaal hydraulisch verstelbaar.
Bestel direct
bol.com (€462,99)

De hydraulische trimtafel van VidaXL is bij uitstek geschikt voor professioneel gebruik. De trimtafel heeft een zeer sterk stalen frame, is voorzien van een in hoogte verstelbare aanlijnoptie en is middels een voetpedaal hydraulisch verstelbaar. Het tafelblad is 108 x 60 cm en is voorzien van een antislip laag, waardoor de hond zich comfortabel voelt op de tafel. Een ander groot voordeel van deze trimtafel is dat deze zeer weinig ruimte in beslag neemt als je de tafel ergens wilt opbergen of meenemen. Het maximaal belastbare gewicht van deze trimtafel gaat tot 60 kg. 

Beste prijs/kwaliteit

Deze trimtafel wordt door de gebruikers uitstekend beoordeelt en heeft een scherpe prijs. Deze trimtafel heeft een stevig frame met een aanlijnoptie. De anti-slip mat zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel honden kunt trimmen.
Bestel direct
bol.com (€99,00)

Deze trimtafel wordt door de gebruikers uitstekend beoordeeld en heeft een scherpe prijs. Deze trimtafel heeft een stevig frame. De anti-slip mat zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel honden kunt trimmen. De trimtafel is inklapbaar en is voorzien van een demontabele dwarsligger waar twee riempjes aan zitten. Ook is de tafel in hoogte verstelbaar en eenvoudig te reinigen.

De beste prijs

Deze scherp geprijsde trimtafel van Maxx Honden heeft een aanlijnoptie en anti-slip oppervlakte. Zo kunt op een veilige manier een hond trimmen. Het gepoedercoate frame is stevig en eenvoudige mee te nemen.
Bestel direct
bol.com (€95,00)

Deze scherp geprijsde verzorgingstafel van Maxx Honden is ideaal voor hondentrimmers die thuis of elders honden verzorgen. Dankzij het ergonomische ontwerp is de trimtafel in hoogte verstelbaar. Ook heeft deze verzorgingstafel een verstelbare trimarm en aanlijn lus en het tafelblad is voorzien van een antislip oppervlakte. Zo kun je op een veilige manier een hond trimmen. Het gepoedercoate frame is stevig en eenvoudig op te bergen of mee te nemen. Het draagvermogen van deze trimtafel gaat tot een maximum van 60 kg. 

Wat is een honden trimtafel?

Een honden trimtafel is eigenlijk een soort kappersstoel voor de hond. De meeste trimtafels zijn in hoogte verstelbaar. De trimtafel bestaat uit een tafelblad waar de hond op kan staan, zitten of liggen en een stang die aan de tafel bevestigd is. De stang is hoger dan de tafel zelf en is aan de zijkant van de tafel bevestigd. Aan deze stang zit een lus en een haakje waar je de halsband van je hond aan vast kunt maken. Op deze manier kan de hond niet zomaar van de tafel af springen. 

Waarom zou je een honden trimtafel kopen? 

Er zijn genoeg redenen waarom je een trimtafel zou kunnen kopen. Als je een eigen trimsalon hebt, is een honden trimtafel (of meerdere trimtafels) natuurlijk onmisbaar. Maar ook als je op zoek bent naar een handig middel om de hond stil te houden, zodat je jouw viervoeter kunt kammen, knippen en stylen is de trimtafel uitermate geschikt. Met een trimtafel hoef je je niet langer in allerlei bochten te wringen om jouw hond te verzorgen. Doordat je de hond aan de trimtafel kunt vastleggen hoef je er niet de hele tijd achteraan en heeft jouw hond nog genoeg bewegingsvrijheid. Ook kun je zelf lekker blijven staan of op een kruk erbij gaan zitten. Ideaal, toch?

Onze top 10 honden trimtafels

Verschillende soorten trimtafels

Je kunt kiezen uit oneindig veel soorten tafels. Zo heb je trimtafels voor kleine, grote en zelfs middelgrote honden. Ook kun je kiezen voor opklapbare trimtafels, verstelbare trimtafels, trimtafels met wieltjes en nog veel meer. De hydraulische trimtafels zijn doorgaans flexibeler, groter en sterker dan gewone honden trimtafels. Deze tafels zijn wel vaak prijziger, maar zeer interessant voor trimsalon eigenaren. 

Trimtafels grote hond

Er zijn dus vele verschillende honden trimtafels verkrijgbaar. Maar welke zijn geschikt voor grote honden? Uiteraard heb je voor een grotere hond een trimtafel nodig met een groot tafelblad met veel draagkracht. Grote honden zijn vaak ook wat zwaarder. De meeste trimtafels zijn in meerdere formaten te bestellen. Voor grote honden is het dan ook raadzaam om het grootste formaat te bestellen. Controleer altijd voor aanschaf de draagkracht en de afmetingen van de tafel. 

Trimtafels kleine hond

Voor kleine honden zijn ook diverse modellen honden trimtafels verkrijgbaar. Om het juiste formaat te bestellen is het handig om de hond in liggende positie op te meten. Het tafelblad dient minimaal 10 centimeter langer en breder te zijn dan de hond in liggende positie. Op deze manier weet je zeker dat je niet een trimtafel aanschaft die te klein is voor jouw hond. Controleer altijd de draagkracht en de afmetingen van de honden trimtafel voordat je een trimtafel koopt. 

Waar dien je op te letten bij het aanschaffen van een honden trimtafel?

Bij het kiezen van een trimtafel voor honden is het belangrijk om op een aantal punten te letten. De belangrijkste hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Formaat

Het bepalen van het juiste formaat is uiterst belangrijk bij het kiezen van een goede trimtafel. Zo dien je te kijken naar de afmetingen van het tafelblad. Om te bepalen of deze afmetingen goed zijn zul je jouw hond allereerst moeten opmeten. Ook de draagkracht van de tafel is van belang bij het kiezen van een juiste honden trimtafel. Zo weet je zeker dat jouw hond niet te groot of te zwaar is voor de door jou gekozen tafel. 

  • Verstelbaarheid

Een goede verstelbare tafel geeft je niet alleen meer toegang en gebruiksgemak, maar ook meer comfort tijdens het trimmen. Dit kan vooral belangrijk zijn als je meerdere honden wilt trimmen. Goede honden trimtafels bevatten ook een verstelbare stang en verzorging lus. Dit houdt de hond nog beter op zijn of haar plaats.

  • Veiligheid

Voor de veiligheid van de hond is het van belang dat de tafel een anti-slip mat waarop honden kunnen staan. Een goede honden trimtafel is voorzien van een zachte rubberen mat om ervoor te zorgen dat de hond niet van de tafel glijdt als het dier nat is.

  • Hoe gemakkelijk schoon te maken

Als we kijken naar de eenvoud waarmee de tafel schoongemaakt kan worden, is de oppervlakte van het tafelblad belangrijk. Als deze veel ribbels bevat, zal hier veel haar in komen, wat lastig schoon te maken is. Ook dient de mat op de tafel eenvoudig te verwijderen zijn, zodat deze tussen gebruiks beurten te wassen is. 

  • Reviews

Bij veel honden trimtafels kun je de ervaringen van anderen lezen bij de producten. Dit kan jou ook helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw viervoeter. Uiteraard is het belangrijk om ook te kijken naar ervaringen die eerlijk en/of gegrond zijn, voordat je uitgaat van deze ervaring. Tafels die veel slechte reviews hebben met lage scores wil je het liefst vermijden. Zo schaf je enkel de allerbeste trimtafel aan voor jouw hond!


Bekijk de top 10 Bol.com


Trimtafel schoonmaken

De ene trimtafel is eenvoudiger schoon te maken dan de andere. Als je niet van schoonmaken houdt, is het verstandig te kijken naar het oppervlak van de tafel. Hoe gladder het oppervlak is, des te eenvoudiger om schoon te maken. Honden trimtafels kun je schoonmaken met een natte doek met water of met vochtige doekjes. Het schoonmaken van de tafel is belangrijk om de groei van bacteriën te beperken. Vooral bij een trimsalon is een goede hygiëne en regelmatige schoonmaak van de tafel belangrijk. 

Welk formaat trimtafel is juist voor jouw hond?

Het bepalen van het juiste formaat honden trimtafel kan erg lastig zijn. Vooral als je de trimtafel bestelt. Daarom is het verstandig om jouw hond op te meten in liggende positie. Het tafelblad dient minimaal 10 centimeter langer en breder te zijn dan jouw hond in liggende positie. Op deze manier weet je zeker dat je het juiste formaat trimtafel voor jouw hond koopt. Als je een trimsalon hebt of wilt beginnen, raden wij je aan om een zo groot mogelijke tafel te kopen. Het zou uiteraard zonde zijn als de grotere en zwaardere honden niet op jouw tafel passen. 

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over het beste de beste trimtafel:

Wat is een honden trimtafel?

Een honden trimtafel is eigenlijk een soort kappersstoel voor de hond. De trimtafel bestaat uit een tafelblad waar de hond op kan staan, zitten of liggen en een stang die aan de tafel bevestigd is. De stang is hoger dan de tafel zelf en is aan de zijkant van de tafel bevestigd. Aan deze stang zit een lus en een haakje waar je de halsband van je hond aan vast kunt maken. Op deze manier kan de hond niet zomaar van de tafel af springen. 

Wat is de beste trimtafel voor een grote hond?

Wij hebben op basis van onze beoordelingscriteria een selectie gemaakt van de beste trimtafels voor grote honden van dit moment. Lees bij onze beschrijving welke functionaliteiten en voordelen de tafels hebben. Bepaal welke functionaliteiten jij belangrijk vindt voor jouw trouwe viervoeter. Op basis hiervan kies jij de beste honden trimtafel voor jouw grote vriend(in). 

Wat is de beste trimtafel voor een kleine hond?

Op basis van onze beoordelingscriteria hebben wij een selectie gemaakt van de beste honden trimtafels voor kleine honden van dit moment. Lees bij onze beschrijving welke functionaliteiten en voordelen de tafels hebben. Bepaal welke functionaliteiten jij belangrijk vindt voor jouw trouwe viervoeter. Op basis hiervan kies jij de beste trimtafel voor jouw kleine vriend(in). 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond op de trimtafel blijft staan?

Honden trimtafels zijn voorzien van een stang met verzorgings lus waardoor je jouw hond aan de trimtafel kunt vast maken. Op deze manier zal jouw hond niet snel van de tafel af kunnen springen. Voor extra zekerheid kun je kiezen voor een tafel met dubbele aanlijnoptie. Zo blijft jouw extra hond goed op de tafel staan!

Hoe kan ik de honden trimtafel het beste schoonmaken?

Je kunt de honden trimtafel schoonmaken met een natte doek met water of met vochtige doekjes. Het schoonmaken van de tafel is belangrijk om de groei van bacteriën te beperken. Vooral bij een trimsalon is een goede hygiëne belangrijk en dienen de tafels regelmatig gereinigd te worden.

Over Beste Voor Je Dier

Bestevoorjedier.nl is de vergelijkingswebsite voor het allerbeste voor jouw huisdier. Wij vergelijken alle topproducten en categorieën die van belang zijn voor jouw huisdier. Dit verwerken wij in overzichtelijke artikelen zodat jij gemakkelijk het beste product voor jouw dierenvriend kunt kiezen. Jouw huisdier verdient het allerbeste. Het ons doel om jouw huisdier van de beste producten te voorzien!